Indlæg

Stimuler din baby med motoriklege – 6-12 måneder

1. maj 2019 | Efterfødsel

Har du læst mit blogindlæg om motoriklege for babyer på 0-3 måneder? Start med at læse det her. Her skriver jeg, hvorfor motoriklege er vigtige, og de øvelser der nævnes kan også stimulere den ældre baby. Du kan også læse mit blogindlæg om motoriklege for babyer på 3-6 måneder her.

 

Når dit barn rammer de 6 måneder har det opnået en bedre balance og begynder at kunne sidde op selv, da ryggen og kroppen er blevet mere stabil, og baby har opnået en større kropsfornemmelse. Det er også i denne periode, at din baby så småt begynder at øve sig i at kravle. Som oftest lærer baby først at møve sig frem på maven, for derefter at komme op på alle fire og stå at vippe frem og tilbage (en i øvrigt meget frustrerende periode for både mor og baby), indtil koden endelig knækkes, og det går fremad!

 

 

Husk at alle børn er forskellige og udvikler sig i forskelligt tempo. At dit barn endnu ikke formår de samme ting som jævnaldrende babyer i mødregruppen betyder ikke, at dit barn ikke udvikler sig ordentligt!

 

 

Følgende øvelser stimulerer motorikken og giver dermed din baby en masse kropslige og sanselige oplevelser:

 

Din baby kan nu tåle nogle lidt vildere tumlelege. Når du alligevel står og lægger det nyvaskede sengetøj sammen, så prøv at lægge baby midt på et lagen, hvor du og din partner holder fast i hjørnerne i hver jeres ende, så der dannes en lille hængekøje med baby i. Gyng baby frem og tilbage.

 

Din baby vil også elske at blive svinget rundt i luften. Hold baby ved armhulerne og sving rundt! Du kan også forsøge dig med at kaste baby op i luften og gribe igen. Det kilder dejligt i maven for den lille. Vend også bunden i vejret på din baby, så hovedet vender nedad. Husk at holde fast i lårene og ikke anklerne (det kan de ikke tåle).

 

Syng sange for din baby med fagter til. Din baby vil efterhånden forsøge at være med på fagterne, og kan på sigt selv bede om en sang, ved at vise dig fagterne.

 

Lav kolbøtter med dit barn på sengen eller på en madras på gulvet. Når barnet ligger på maven løfter du det op i lårene, sørger for at hovedet bliver bøjet lige så stille ind mod maven, når det rører madrassen og lad så barnet slå kolbøtten!

 

 

 

Litteratur:

”Skal vi lege? Inspiration til lege og aktiviteter med din baby” af Tine Weppler

 

 

 

 

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...