Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Baby, Barsel

Stimuler din baby med motoriklege – 3-6 måneder

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Har du læst mit blogindlæg om motoriklege for babyer på 0-3 måneder? Start med at læse det her. Her skriver jeg, hvorfor motoriklege er vigtige, og de øvelser der nævnes kan også stimulere den ældre baby.

Når dit barn rammer de 3 måneder, begynder barnet langsomt at få mere kontrol over sin krop. Baby kan holde sit eget hoved i siddende stilling, opdager sine tæer og putter dem i munden og sidder op med støtte. Baby vil øve sig i at rulle fra ryg til mave og løfte sig op med armene, når han/hun ligger på maven. Din baby vil så småt også øve sig i at komme fremad på maven.

 

Husk, at alle børn er forskellige og udvikler sig i forskelligt tempo. At dit barn endnu ikke formår de samme ting som jævnaldrende babyer i mødregruppen betyder ikke, at dit barn ikke udvikler sig ordentligt!

Følgende øvelser stimulerer motorikken og giver dermed din baby en masse kropslige og sanselige oplevelser:

Din baby er nu gammel nok til for alvor at få øjnene op for legetøj, og det er(desværre) ofte det mest farvestrålende og larmende legetøj, der er mest interessant. Du kan både hænge legetøjet op, så dit barn skal forsøge at nå det, eller du kan lægge det lidt uden for babys rækkevidde, så dit barn får lyst til at dreje sig og krybe frem til legetøjet. Sørg for at anskaf dig legetøj med forskellige materialer og strukturer, der kan stimulere de forskellige sanser.

Når din baby ligger på maven, kan du prøve at presse barnet lidt under fodsålerne – en af gangen. På denne måde kan du frembringe krybebevægelser.

Lad din baby hænge med hovedet nedad. Tag ved babys lår (hold ikke i ankerne) og lad baby hænge med hovedet nedad. Hvis din baby synes, det er sjovt, kan du svinge det forsigtigt fra side til side. Denne øvelser stimulerer dit barns balancesans.

Lad baby ligge på ryggen. Tag ved babys hænder, og hiv stille og roligt baby op i stående stilling. Din baby vil begynde selv at løfte med. Denne øvelser styrker dit barns muskulatur i både arme og ben.

Læg dig på gulvet på ryggen, løft benene og bøj dem. Lad baby ligge på maven oven på dine skinneben, imens du holder hende/ham med armene. Giv baby en lille flyvetur ved at vippe med dine ben. Aflæs din babys signaler og sæt tempoet efter det.

 

Litteratur:

”Skal vi lege? Inspiration til lege og aktiviteter med din baby” af Tine Weppler

Author

Tilbage til Viden

Stimuler din baby med motoriklege – 3-6 måneder

Stimuler din baby med motoriklege – 3-6 måneder

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!