Indlæg

Stimuler din baby med motoriklege – 3-6 måneder

1. maj 2019 | Efterfødsel

Har du læst mit blogindlæg om motoriklege for babyer på 0-3 måneder? Start med at læse det her. Her skriver jeg, hvorfor motoriklege er vigtige, og de øvelser der nævnes kan også stimulere den ældre baby.

 

Når dit barn rammer de 3 måneder, begynder det langsomt at få mere kontrol over sin krop. Baby kan holde sit eget hoved i siddende stilling, opdager sine tæer og putter dem i munden, og sidder op med støtte. Baby vil øve sig i at rulle fra ryg til mave og løfte sig op med armene, når han/hun ligger på maven. Din baby vil så småt også øve sig i at komme fremad på maven.

 

Husk at alle børn er forskellige og udvikler sig i forskelligt tempo. At dit barn endnu ikke formår de samme ting som jævnaldrende babyer i mødregruppen betyder ikke, at dit barn ikke udvikler sig ordentligt!

 

Følgende øvelser stimulerer motorikken og giver dermed din baby en masse kropslige og sanselige oplevelser:

Din baby er nu gammel nok til for alvor at få øjnene op for legetøj, og (desværre) er det ofte det mest farvestrålende og larmende legetøj, der er mest interessant. Du kan både hænge legetøjet op, så dit barn skal forsøge at nå det, eller du kan lægge det lidt uden for babys rækkevidde, så dit barn får lyst til at dreje sig og krybe frem til legetøjet. Sørg for at anskaf dig legetøj med forskellige materialer og strukturer, der kan stimulere de forskellige sanser.

 

Når din baby ligger på maven, kan du prøve at presse barnet lidt under fodsålerne – en af gangen. På denne måde kan du frembringe krybebevægelser.

 

Lad din baby hænge med hovedet nedad. Tag ved babys lår (hold ikke i ankerne) og lad baby hænge med hovedet nedad. Hvis din baby synes, det er sjovt, kan du svinge det forsigtigt fra side til side. Denne øvelser stimulerer dit barns balancesans.

 

Lad baby ligge på ryggen. Tag ved babys hænder og hiv stille og roligt baby op i stående stilling. Din baby vil begynde selv at løfte med. Denne øvelser styrker dit barns muskulatur i både arme og ben.

 

Læg dig på gulvet på ryggen, løft benene og bøj dem. Lad baby ligge på maven oven på dine skinneben, imens du holder hende/ham med armene. Giv baby en lille flyvetur ved at vippe med dine ben. Aflæs din babys signaler og sæt tempoet efter det.

 

 

 

Litteratur:

”Skal vi lege? Inspiration til lege og aktiviteter med din baby” af Tine Weppler

 

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...