Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Baby, Barsel

Stimuler din baby med motoriklege – 0-3 måneder

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Din baby har en medfødt trang og lyst til at bruge sin krop. Det er igennem kroppen, at barnet lærer verden at kende.

Din baby vil helt af sig selv begynde at bevæge sig, men du kan hjælpe din baby godt på vej og understøtte den motoriske udvikling, så dit barn får de bedste betingelser for at udvikle sig både motorisk, sansemæssigt og sprogligt. En ekstra bonus er, at I har det hyggeligt sammen, og dit barn får masser af nærvær og føler sig elsket og tryg.

Barnet lærer med kroppen

Længe før dit barn begynder at beherske sproget, bruger det sine sanser og motorik til at udforske sin omverden, hvilket vil lagre sig i kroppen som kropslig erfaring, der senere vil gøre det nemmere at sætte ord på både følelser og tanker. Dermed er bevægelse og handling grundlaget for den sproglige udvikling.

 

Husk at alle børn er forskellige og udvikler sig i forskelligt tempo. At dit barn endnu ikke formår de samme ting som jævnaldrende babyer i mødregruppen betyder ikke, at dit barn ikke udvikler sig ordentligt!

Følgende øvelser stimulerer motorikken og giver dermed din baby en masse kropslige og sanselige oplevelser:

Baby skal ligge på maven så ofte som muligt, da det hjælper til at styrke barnets nakke og samtidig forebygger et fladt eller skævt hoved. Desuden styrkes den motoriske udvikling!

Stimuler dit barn med en uro over puslepladsen. Det kan være meget fascinerende for selv et lille barn at kigge på kontrasterne. Husk dog stadig også at skabe øjenkontakt med din baby, når I pusler.

Massér din baby. Stryg forsigtigt baby over hele kroppen med dine håndflader. Dette er meget stimulerende for din baby og danner grobund for en god kropsbevidsthed.

Lav krydsbevægelser med din baby. Bevæg din babys arme og ben på tværs, således at venstre arm rører højre fod og omvendt. Krydsbevægelserne skaber nogle forbindelser i hjernen og vil hjælpe dit barn til at lære at kravle.

Cykelbevægelser med benene. Lav cykelbevægelser med din babys ben – gerne imens du synger. Det styrker benene og hoftemuskulaturen. Du kan også strække og bøje din babys ben – det kan hjælpe på ondt i maven på den lille.

Rullelege. Du kan få godt gang i din babys balancesans, når du drejer og triller din baby forsigtigt i sengen eller på gulvet.

Lad dit barn ligge med et minimum af tøj på kroppen og kild forsigtigt over hele kroppen. Vær opmærksom på din babys reaktioner. Prøv legen: ”Her kommer der en lille mus!”. Kildelege stimulerer dit barns berøringssans.

 

 

Litteratur:

”Skal vi lege? Inspiration til lege og aktiviteter med din baby” af Tine Weppler

Author

Tilbage til Viden

Stimuler din baby med motoriklege – 0-3 måneder

Stimuler din baby med motoriklege – 0-3 måneder

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!