Tilmeld dig det essentielle graviditets-og babyforløb til 0 kr

om mig

kontakt

terminsgrupper

mediekit

shop

favoritter

podcast

blog

freebies

Online kurser

Hejsa!

Naviger

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med i kulisserne, og håber du nyder at bruge tid på mit site!

Fødselsforberedelse – hvad er vigtigst at forberede sig til?

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

Top kategorier

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Lyt til Podcasten

Når man er gravid, kan man ikke undgå at tænke på den kommende fødsel.

Forhåbentlig tænker man på den kommende fødsel med spændthed og ro. Måske har man prøvet det før og haft en god oplevelse. Måske ikke.

Men er der noget, man kan forberede sig til, for at føle man går ind til sin fødsel med ro i sindet?

Det vil jeg mene, der er.

 

1. forbered dig til det praktiske.

At pakke en fødselstaske, skrive en fødselsplan og tale om dine og din partners ønsker, er det første du bør gøre. Det er de praktiske ting som er gode at have styr på. Du ved – alt det du kan kontrollere.

Du kan hente en pakkeliste til fødslen her.

Også er det en rigtig god idé at tale med din partner om alt det, som er vigtigt for jer sker til fødslen. Skal der spilles musik? Skal han klippe navlesnoren? Hvad gør I, hvis det ender i et akut kejsersnit i fuld narkose? Hvad hvis noget går galt?

Selvom det hele måske ikke er en samtale der er nem at have, er min anbefaling alligevel, at man tager den, for skulle der gå noget galt, er man rigtig glade for, at man har talt om det på forhånd.

 

2. Forbered dig mentalt

At føde kræver en psyke der kan håndtere smerterne. Selvom du måske ikke på forhånd ved, hvor ondt det kommer til at gøre, eller hvordan du vil reagere, er det stadig vigtigt, at du forbereder din mentalitet. Selv brugte jeg mindfulness under min fødsel. Det hjalp rigtig meget at være i nuet og acceptere smerten uden at blive angst for den. Samtidig var det vigtig for mig at træne min vejrtrækning og mine tankemønstre. Jeg ville rigtig gerne være positiv og glad, trods jeg ville opleve store smerter. Derfor aftale jeg bla. med min jordemoder, at hun ville hjælpe mig med det. Også min partner fik den opgave at holde en positiv stemning og hjælpe mig med at nyde pauserne når de kom, fremfor at stresse over noget andet.

Jeg har lavet et indlæg med øvelser, du kan lave for at blive mere mindfull. Det kan du finde lige her.

 

3. Forbered dig fysisk.

At føde er ikke en leg.

Det er hårdt arbejde. Benhårdt arbejde. Faktisk.

Så sørg nu endelig for at holde dig aktiv og i form under graviditeten. Det vil du ikke fortryde.

Det er udmattende at have ondt, generelt set. En fødsel gør ondt. Derfor kan du bruge træning som fødselsforberedelse. Du skal blot sørge for, at du træner smart. Dvs, sørg for at læse hvad du helst ikke skal træne, når du er gravid. Og samtidig skal du sørge for, at du får trænet din kernemuskulatur, udholdenhed og styrke. Det er alt sammen noget, du får brug for til din fødsel.

Og hvis du ikke ved, hvordan du skal træne optimalt, er du altid velkommen forbi os i centeret til en workshop eller prøvetræning. Ellers kan du læse vores indlæg om træning under de tre trimestre eller se et af vores webinarer!

Når man er gravid, kan man ikke undgå at tænke på den kommende fødsel.

Forhåbentlig tænker man på den kommende fødsel med spændthed og ro. Måske har man prøvet det før og haft en god oplevelse. Måske ikke.

Men er der noget, man kan forberede sig til, for at føle man går ind til sin fødsel med ro i sindet?

Det vil jeg mene, der er.

 

1. forbered dig til det praktiske.

At pakke en fødselstaske, skrive en fødselsplan og tale om dine og din partners ønsker, er det første du bør gøre. Det er de praktiske ting som er gode at have styr på. Du ved – alt det du kan kontrollere.

Du kan hente en pakkeliste til fødslen her.

Også er det en rigtig god idé at tale med din partner om alt det, som er vigtigt for jer sker til fødslen. Skal der spilles musik? Skal han klippe navlesnoren? Hvad gør I, hvis det ender i et akut kejsersnit i fuld narkose? Hvad hvis noget går galt?

Selvom det hele måske ikke er en samtale der er nem at have, er min anbefaling alligevel, at man tager den, for skulle der gå noget galt, er man rigtig glade for, at man har talt om det på forhånd.

 

2. Forbered dig mentalt

At føde kræver en psyke der kan håndtere smerterne. Selvom du måske ikke på forhånd ved, hvor ondt det kommer til at gøre, eller hvordan du vil reagere, er det stadig vigtigt, at du forbereder din mentalitet. Selv brugte jeg mindfulness under min fødsel. Det hjalp rigtig meget at være i nuet og acceptere smerten uden at blive angst for den. Samtidig var det vigtig for mig at træne min vejrtrækning og mine tankemønstre. Jeg ville rigtig gerne være positiv og glad, trods jeg ville opleve store smerter. Derfor aftale jeg bla. med min jordemoder, at hun ville hjælpe mig med det. Også min partner fik den opgave at holde en positiv stemning og hjælpe mig med at nyde pauserne når de kom, fremfor at stresse over noget andet.

Jeg har lavet et indlæg med øvelser, du kan lave for at blive mere mindfull. Det kan du finde lige her.

 

3. Forbered dig fysisk.

At føde er ikke en leg.

Det er hårdt arbejde. Benhårdt arbejde. Faktisk.

Så sørg nu endelig for at holde dig aktiv og i form under graviditeten. Det vil du ikke fortryde.

Det er udmattende at have ondt, generelt set. En fødsel gør ondt. Derfor kan du bruge træning som fødselsforberedelse. Du skal blot sørge for, at du træner smart. Dvs, sørg for at læse hvad du helst ikke skal træne, når du er gravid. Og samtidig skal du sørge for, at du får trænet din kernemuskulatur, udholdenhed og styrke. Det er alt sammen noget, du får brug for til din fødsel.

Og hvis du ikke ved, hvordan du skal træne optimalt, er du altid velkommen forbi os i centeret til en workshop eller prøvetræning. Ellers kan du læse vores indlæg om træning under de tre trimestre eller se et af vores webinarer!

+ vis kommentarer

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter en graviditet. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditet, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Lær mere om mig

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online amme-forberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Hver uge leverer vi gode tips, anbefalinger, små snutter med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!