Indlæg

Fødselsforberedelse – hvad er vigtigst at forberede sig til?

29. april 2019 | Graviditet

Når man er gravid, kan man ikke undgå at tænke på den kommende fødsel.

Forhåbentlig tænker man på den kommende fødsel med spændthed og ro. Måske har man prøvet det før og haft en god oplevelse. Måske ikke.

Men er der noget, man kan forberede sig til, for at føle man går ind til sin fødsel med ro i sindet?

Det vil jeg mene, der er.

 

1. forbered dig til det praktiske.

At pakke en fødselstaske, skrive en fødselsplan og tale om dine og din partners ønsker, er det første du bør gøre. Det er de praktiske ting som er gode at have styr på. Du ved – alt det du kan kontrollere.

Du kan hente en pakkeliste til fødslen her.

Også er det en rigtig god idé at tale med din partner om alt det, som er vigtigt for jer sker til fødslen. Skal der spilles musik? Skal han klippe navlesnoren? Hvad gør I, hvis det ender i et akut kejsersnit i fuld narkose? Hvad hvis noget går galt?

Selvom det hele måske ikke er en samtale der er nem at have, er min anbefaling alligevel, at man tager den, for skulle der gå noget galt, er man rigtig glade for, at man har talt om det på forhånd.

 

2. Forbered dig mentalt

At føde kræver en psyke der kan håndtere smerterne. Selvom du måske ikke på forhånd ved, hvor ondt det kommer til at gøre, eller hvordan du vil reagere, er det stadig vigtigt, at du forbereder din mentalitet. Selv brugte jeg mindfulness under min fødsel. Det hjalp rigtig meget at være i nuet og acceptere smerten uden at blive angst for den. Samtidig var det vigtig for mig at træne min vejrtrækning og mine tankemønstre. Jeg ville rigtig gerne være positiv og glad, trods jeg ville opleve store smerter. Derfor aftale jeg bla. med min jordemoder, at hun ville hjælpe mig med det. Også min partner fik den opgave at holde en positiv stemning og hjælpe mig med at nyde pauserne når de kom, fremfor at stresse over noget andet.

Jeg har lavet et indlæg med øvelser, du kan lave for at blive mere mindfull. Det kan du finde lige her.

 

3. Forbered dig fysisk.

At føde er ikke en leg.

Det er hårdt arbejde. Benhårdt arbejde. Faktisk.

Så sørg nu endelig for at holde dig aktiv og i form under graviditeten. Det vil du ikke fortryde.

Det er udmattende at have ondt, generelt set. En fødsel gør ondt. Derfor kan du bruge træning som fødselsforberedelse. Du skal blot sørge for, at du træner smart. Dvs, sørg for at læse hvad du helst ikke skal træne, når du er gravid. Og samtidig skal du sørge for, at du får trænet din kernemuskulatur, udholdenhed og styrke. Det er alt sammen noget, du får brug for til din fødsel.

Og hvis du ikke ved, hvordan du skal træne optimalt, er du altid velkommen forbi os i centeret til en workshop eller prøvetræning. Ellers kan du læse vores indlæg om træning under de tre trimestre eller se et af vores webinarer!

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT