Menu

kontakt

om mig

mediekit

terminsgrupper

webshop

favoritter

podcast

free STUFF

Onlinekurser

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med "på holdet". Se dig omkring jeg håber du nyder at bruge tid på mit site!

Hejsa!

Fødselsforberedelse – hvad er vigtigst at forberede sig til?

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

SE DIG OMKRING

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Find alle guides og indlæg til om at være familie

Når man er gravid, kan man ikke undgå at tænke på den kommende fødsel. Forhåbentlig tænker man på den kommende fødsel med spændthed og ro. Måske har man prøvet det før og haft en god oplevelse.

Men mange kan også bekymre sig, og er der så noget man kan forberede sig på for at føle, man går ind til sin fødsel med ro i sindet?

Det vil jeg mene, der er.

1. Forbered dig på det praktiske inden fødslen

At pakke en fødselstaske, at skrive en fødselsplan og at tale om du og din partners ønsker, er det første du bør gøre. Det er de praktiske ting, som er gode at have styr på. Du ved alt det, du kan kontrollere.

Du kan hente en pakkeliste til fødslen her.

Og så er det en rigtig god idé at tale med din partner om det, der er vigtigt for jer sker til fødslen. Skal der spilles musik? Skal din partner klippe navlesnoren? Hvad gør I, hvis det ender i et akut kejsersnit i fuld narkose? Hvad hvis noget går galt? Selvom det hele måske ikke er en samtale, der er nem at have, er min anbefaling alligevel, at I tager den. For skulle der gå noget galt, er det rigtigt godt, at have talt om det på forhånd.

2. Forbered dig mentalt inden fødslen

At føde kræver en psyke, der kan håndtere smerterne. Selvom du måske ikke på forhånd ved, hvor ondt det kommer til at gøre, eller hvordan du vil reagere, er det stadig vigtigt, at du forbereder din mentalitet.

Selv brugte jeg mindfulness under min fødsel. Det hjalp rigtig meget at være i nuet og acceptere smerten uden at blive angst for den. Samtidig var det vigtigt for mig at træne min vejrtrækning og mine tankemønstre. Jeg ville rigtig gerne være positiv og glad, trods jeg ville opleve store smerter. Derfor aftalte jeg bla. med min jordemoder, at hun skulle hjælpe mig med det. Også min partner fik den opgave at holde en positiv stemning og hjælpe mig med at nyde pauserne, når de kom fremfor at stresse over noget andet.

Jeg har lavet et indlæg med øvelser, du kan lave for at blive mere mindfull. Det kan du finde lige her.

3. Forbered dig fysisk på fødslen

At føde er ikke en leg. Det er hårdt arbejde. Benhårdt arbejde faktisk.

Så sørg nu endelig for at holde dig aktiv og i form under graviditeten. Det vil du ikke fortryde.

Det er generelt udmattende at have ondt. En fødsel gør ondt. Derfor kan du bruge træning som fødselsforberedelse. Du skal blot sørge for, at du træner smart (ting du kan træne, når du er gravid). Samtidig skal du sørge for, at du får trænet din kernemuskulatur, udholdenhed og styrke. Det er alt sammen noget, du får brug for til din fødsel.

Når man er gravid, kan man ikke undgå at tænke på den kommende fødsel. Forhåbentlig tænker man på den kommende fødsel med spændthed og ro. Måske har man prøvet det før og haft en god oplevelse.

Men mange kan også bekymre sig, og er der så noget man kan forberede sig på for at føle, man går ind til sin fødsel med ro i sindet?

Det vil jeg mene, der er.

1. Forbered dig på det praktiske inden fødslen

At pakke en fødselstaske, at skrive en fødselsplan og at tale om du og din partners ønsker, er det første du bør gøre. Det er de praktiske ting, som er gode at have styr på. Du ved alt det, du kan kontrollere.

Du kan hente en pakkeliste til fødslen her.

Og så er det en rigtig god idé at tale med din partner om det, der er vigtigt for jer sker til fødslen. Skal der spilles musik? Skal din partner klippe navlesnoren? Hvad gør I, hvis det ender i et akut kejsersnit i fuld narkose? Hvad hvis noget går galt? Selvom det hele måske ikke er en samtale, der er nem at have, er min anbefaling alligevel, at I tager den. For skulle der gå noget galt, er det rigtigt godt, at have talt om det på forhånd.

2. Forbered dig mentalt inden fødslen

At føde kræver en psyke, der kan håndtere smerterne. Selvom du måske ikke på forhånd ved, hvor ondt det kommer til at gøre, eller hvordan du vil reagere, er det stadig vigtigt, at du forbereder din mentalitet.

Selv brugte jeg mindfulness under min fødsel. Det hjalp rigtig meget at være i nuet og acceptere smerten uden at blive angst for den. Samtidig var det vigtigt for mig at træne min vejrtrækning og mine tankemønstre. Jeg ville rigtig gerne være positiv og glad, trods jeg ville opleve store smerter. Derfor aftalte jeg bla. med min jordemoder, at hun skulle hjælpe mig med det. Også min partner fik den opgave at holde en positiv stemning og hjælpe mig med at nyde pauserne, når de kom fremfor at stresse over noget andet.

Jeg har lavet et indlæg med øvelser, du kan lave for at blive mere mindfull. Det kan du finde lige her.

3. Forbered dig fysisk på fødslen

At føde er ikke en leg. Det er hårdt arbejde. Benhårdt arbejde faktisk.

Så sørg nu endelig for at holde dig aktiv og i form under graviditeten. Det vil du ikke fortryde.

Det er generelt udmattende at have ondt. En fødsel gør ondt. Derfor kan du bruge træning som fødselsforberedelse. Du skal blot sørge for, at du træner smart (ting du kan træne, når du er gravid). Samtidig skal du sørge for, at du får trænet din kernemuskulatur, udholdenhed og styrke. Det er alt sammen noget, du får brug for til din fødsel.

+ vis kommentarer

GEM KOMMENTAR

Skriv en kommentar

Læs mere om mig

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter graviditeten. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditeten, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online ammeforberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Få gode tips, anbefalinger, små perler med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!