Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Graviditet, Kost, Sundhed

De bedste råd mod hovedpine under graviditeten

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Rigtig mange gravide døjer med voldsom hovedpine under graviditeten. Hvis man har lidt af migræne tidligere, er det dog mange gravide der oplever, at migrænen forsvinder under graviditeten. Det behøver vi ikke spekulere mere over. Det skal da bare nydes, ikke?

Men hvad så med mig, der virkelig har fået hovedpine under min graviditet? Hvad skal jeg gøre? Til det deler jeg mine bedste erfaringer med dig i dag.

Før jeg går i gang, er det dog vigtig at understrege følgende;

  1. Kontakt din læge, hvis hovedpinen tager til eller kommer hyppigt.
  2. Læs mine råd, men vær opmærksom på, at de er råd og ikke anvisninger.

Hvorfor har jeg hovedpine i min graviditet?

Hvorfor, den er der, virker måske irrelevant. Du vil gerne have den væk. I get it! Sagen er bare den, at det altid, uanset hvad er en rigtig god idé at finde årsagen til dit problem. Ellers er det blot symptombehandling.

Hvis du oplever hovedpine i starten af din graviditet, kan det skyldes den øgende mængde hormon i din krop. Senere i graviditeten er selve graviditeten som regel ikke synderen. Det kan være stress, spændinger i nakke eller andre årsager.

Hovedpine kan dog også være et symptom på svangerskabsforgiftning. Derfor bør du være opmærksom på vedvarende eller svær hovedpine i slutningen af graviditeten.

Fyld væskedepoterne op

Sørg for at få nok at drikke i løbet af dagen. Et glas vand lige når du vågner og et lige inden, du går i seng. Derudover skal du sørge for at drikke løbende i gennem dagen.

Find gode måder at huske dig selv på at drikke. Der findes mange apps og gode huskesystemer, som du kan tage i brug. Når man er gravid, bliver man lettere dehydreret. Derfor er det super vigtig at sørge for at få væske nok!

Invester i en god hovedpude eller en Bbhugme

Man sover ikke ligefrem fantastisk, når man er gravid. Når man har fundet en stilling, er det lige pludselig ikke den rigtige. Man sover som regel mere uroligt, end man plejer og i nogle sjove sovestillinger.

Jeg havde stor glæde af min bbhugme. Søvn er altid vigtig og især under graviditeten, hvor kroppen har brug for mere hvile end normalt. Sørg for at du giver dig selv de bedste betingelser ved at have en god pude og eventuelt en bbhugme.

Dyrk motion under din graviditet

Motion får pulsen op og udløser endorfiner. Det sørger for at holde dit blodtryk stabilt og normalt. Og så får du en lavere hvilepuls, når du motionerer. Dette er med til at reducere sandsynligheden for, at du vil døje med hovedpine.

Dyrk den motion, du trives med. Og sørg for at træne under hele graviditeten. Det er nemlig langt fra kun hovedpine træning under graviditeten hjælper med. Hvis du vil træne under din graviditet, kan du se, hvilke tilbud vi har her.

Tag et varmt bad eller få gravidmassage

Sørg for at varme muskulaturen rundt i nakke og skuldre godt op, så de slapper af. Ofte kommer hovedpine af spændinger, og når de først er der, skal de løsnes op. En times gravidmassage kan også gøre det. Det er helt sikker noget, jeg er stor fan af!

Vælg akupunktur, inden du tager medicin

Prøv dig frem med forskellige metoder for smertelindring, inden du tyr til panodiler. Akupunktur virkede ikke på mig, men mange andre har god effekt af det.

Det skader i hvert fald ikke at prøve det, hvis du døjer med hovedpine.

Du skal altid kontakte din læge, inden du spiser medicin under din graviditet.

Author

Tilbage til Viden

De bedste råd mod hovedpine under graviditeten

De bedste råd mod hovedpine under graviditeten

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!