Menu

kontakt

om mig

mediekit

terminsgrupper

webshop

favoritter

podcast

free STUFF

Onlinekurser

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med "på holdet". Se dig omkring jeg håber du nyder at bruge tid på mit site!

Hejsa!

De bedste råd mod hovedpine under graviditeten

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

SE DIG OMKRING

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Find alle guides og indlæg til om at være familie

Rigtig mange gravide døjer med voldsom hovedpine under graviditeten. Hvis man har lidt af migræne tidligere, er det dog mange gravide der oplever, at migrænen forsvinder under graviditeten. Det behøver vi ikke spekulere mere over. Det skal da bare nydes, ikke?

Men hvad så med mig, der virkelig har fået hovedpine under min graviditet? Hvad skal jeg gøre? Til det deler jeg mine bedste erfaringer med dig i dag.

Før jeg går i gang, er det dog vigtig at understrege følgende;

  1. Kontakt din læge, hvis hovedpinen tager til eller kommer hyppigt.
  2. Læs mine råd, men vær opmærksom på, at de er råd og ikke anvisninger.

Hvorfor har jeg hovedpine i min graviditet?

Hvorfor, den er der, virker måske irrelevant. Du vil gerne have den væk. I get it! Sagen er bare den, at det altid, uanset hvad er en rigtig god idé at finde årsagen til dit problem. Ellers er det blot symptombehandling.

Hvis du oplever hovedpine i starten af din graviditet, kan det skyldes den øgende mængde hormon i din krop. Senere i graviditeten er selve graviditeten som regel ikke synderen. Det kan være stress, spændinger i nakke eller andre årsager.

Hovedpine kan dog også være et symptom på svangerskabsforgiftning. Derfor bør du være opmærksom på vedvarende eller svær hovedpine i slutningen af graviditeten.

Fyld væskedepoterne op

Sørg for at få nok at drikke i løbet af dagen. Et glas vand lige når du vågner og et lige inden, du går i seng. Derudover skal du sørge for at drikke løbende i gennem dagen.

Find gode måder at huske dig selv på at drikke. Der findes mange apps og gode huskesystemer, som du kan tage i brug. Når man er gravid, bliver man lettere dehydreret. Derfor er det super vigtig at sørge for at få væske nok!

Invester i en god hovedpude eller en Bbhugme

Man sover ikke ligefrem fantastisk, når man er gravid. Når man har fundet en stilling, er det lige pludselig ikke den rigtige. Man sover som regel mere uroligt, end man plejer og i nogle sjove sovestillinger.

Jeg havde stor glæde af min bbhugme. Søvn er altid vigtig og især under graviditeten, hvor kroppen har brug for mere hvile end normalt. Sørg for at du giver dig selv de bedste betingelser ved at have en god pude og eventuelt en bbhugme.

Dyrk motion under din graviditet

Motion får pulsen op og udløser endorfiner. Det sørger for at holde dit blodtryk stabilt og normalt. Og så får du en lavere hvilepuls, når du motionerer. Dette er med til at reducere sandsynligheden for, at du vil døje med hovedpine.

Dyrk den motion, du trives med. Og sørg for at træne under hele graviditeten. Det er nemlig langt fra kun hovedpine træning under graviditeten hjælper med. Hvis du vil træne under din graviditet, kan du se, hvilke tilbud vi har her.

Tag et varmt bad eller få gravidmassage

Sørg for at varme muskulaturen rundt i nakke og skuldre godt op, så de slapper af. Ofte kommer hovedpine af spændinger, og når de først er der, skal de løsnes op. En times gravidmassage kan også gøre det. Det er helt sikker noget, jeg er stor fan af!

Vælg akupunktur, inden du tager medicin

Prøv dig frem med forskellige metoder for smertelindring, inden du tyr til panodiler. Akupunktur virkede ikke på mig, men mange andre har god effekt af det.

Det skader i hvert fald ikke at prøve det, hvis du døjer med hovedpine.

Du skal altid kontakte din læge, inden du spiser medicin under din graviditet.

Rigtig mange gravide døjer med voldsom hovedpine under graviditeten. Hvis man har lidt af migræne tidligere, er det dog mange gravide der oplever, at migrænen forsvinder under graviditeten. Det behøver vi ikke spekulere mere over. Det skal da bare nydes, ikke?

Men hvad så med mig, der virkelig har fået hovedpine under min graviditet? Hvad skal jeg gøre? Til det deler jeg mine bedste erfaringer med dig i dag.

Før jeg går i gang, er det dog vigtig at understrege følgende;

  1. Kontakt din læge, hvis hovedpinen tager til eller kommer hyppigt.
  2. Læs mine råd, men vær opmærksom på, at de er råd og ikke anvisninger.

Hvorfor har jeg hovedpine i min graviditet?

Hvorfor, den er der, virker måske irrelevant. Du vil gerne have den væk. I get it! Sagen er bare den, at det altid, uanset hvad er en rigtig god idé at finde årsagen til dit problem. Ellers er det blot symptombehandling.

Hvis du oplever hovedpine i starten af din graviditet, kan det skyldes den øgende mængde hormon i din krop. Senere i graviditeten er selve graviditeten som regel ikke synderen. Det kan være stress, spændinger i nakke eller andre årsager.

Hovedpine kan dog også være et symptom på svangerskabsforgiftning. Derfor bør du være opmærksom på vedvarende eller svær hovedpine i slutningen af graviditeten.

Fyld væskedepoterne op

Sørg for at få nok at drikke i løbet af dagen. Et glas vand lige når du vågner og et lige inden, du går i seng. Derudover skal du sørge for at drikke løbende i gennem dagen.

Find gode måder at huske dig selv på at drikke. Der findes mange apps og gode huskesystemer, som du kan tage i brug. Når man er gravid, bliver man lettere dehydreret. Derfor er det super vigtig at sørge for at få væske nok!

Invester i en god hovedpude eller en Bbhugme

Man sover ikke ligefrem fantastisk, når man er gravid. Når man har fundet en stilling, er det lige pludselig ikke den rigtige. Man sover som regel mere uroligt, end man plejer og i nogle sjove sovestillinger.

Jeg havde stor glæde af min bbhugme. Søvn er altid vigtig og især under graviditeten, hvor kroppen har brug for mere hvile end normalt. Sørg for at du giver dig selv de bedste betingelser ved at have en god pude og eventuelt en bbhugme.

Dyrk motion under din graviditet

Motion får pulsen op og udløser endorfiner. Det sørger for at holde dit blodtryk stabilt og normalt. Og så får du en lavere hvilepuls, når du motionerer. Dette er med til at reducere sandsynligheden for, at du vil døje med hovedpine.

Dyrk den motion, du trives med. Og sørg for at træne under hele graviditeten. Det er nemlig langt fra kun hovedpine træning under graviditeten hjælper med. Hvis du vil træne under din graviditet, kan du se, hvilke tilbud vi har her.

Tag et varmt bad eller få gravidmassage

Sørg for at varme muskulaturen rundt i nakke og skuldre godt op, så de slapper af. Ofte kommer hovedpine af spændinger, og når de først er der, skal de løsnes op. En times gravidmassage kan også gøre det. Det er helt sikker noget, jeg er stor fan af!

Vælg akupunktur, inden du tager medicin

Prøv dig frem med forskellige metoder for smertelindring, inden du tyr til panodiler. Akupunktur virkede ikke på mig, men mange andre har god effekt af det.

Det skader i hvert fald ikke at prøve det, hvis du døjer med hovedpine.

Du skal altid kontakte din læge, inden du spiser medicin under din graviditet.

+ vis kommentarer

GEM KOMMENTAR

Skriv en kommentar

Læs mere om mig

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter graviditeten. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditeten, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online ammeforberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Få gode tips, anbefalinger, små perler med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!