Indlæg

De bedste råd mod hovedpine under graviditeten

19. december 2018 | Graviditet

Døjer du med hovedpine?

Rigtig mange gravide døjer med voldsom hovedpine under graviditeten. Hvis man har lidt af migræne tidligere, er det dog mange gravide der oplever, at migrænen forsvinder under graviditeten. Det behøver vi ikke spekulere mere over. Det skal da bare nydes, ikke?

Men hvad så med mig, der virkelig har fået hovedpine under min graviditet? Hvad skal jeg gøre?

Jeg deler mine bedste erfaringer med jer i dag.

Før jeg går i gang, er det dog vigtig at understrege følgende;

  1. Kontakt din læge hvis hovedpinen tager til eller kommer hyppigt.
  2. Læs mine råd, men vær opmærksom på at de er råd og ikke anvisninger.

 

Hvorfor oplever jeg hovedpine under min graviditet?

Hvorfor den er der, virker måske irrelevant. Du vil gerne have den væk. I get it! Sagen er bare den, at det altid, uanset hvad, er en rigtig god idé at finde årsagen til dit problem. Ellers er det blot symptombehandling.

Hvis du oplever hovedpine i starten af din graviditet, kan det skyldes den øgende mængde hormon i din krop. Senere i graviditeten, er selve graviditeten, som regel ikke synderen. Det kan være stress, spændinger i nakke eller andre årsager. Hovedpine kan dog være et symptom på svangerskabsforgiftning. Derfor bør du være opmærksom på vedvarende hovedpine i slutningen af graviditeten.

 

Fyld væskedepoterne op

Sørg for at få nok at drikke i løbet af dagen. Et glas vand lige når du vågner, og et lige inden du går i seng. Derudover skal du sørge for at drikke løbende i gennem dagen. Find gode måder at huske dig selv på at drikke. Der findes mange apps og gode huskesystemer, som du kan tage i brug. Når man er gravid, bliver man lettere dehydreret. Derfor er det super vigtig at sørge for at få væske nok!

 

Invester i en god hovedpude eller en bbhugme

Man sover ikke ligefrem fantastisk, når man er gravid. Når man har fundet en stilling, er det lige pludselig ikke den rigtige. Man sover som regel mere uroligt, end man plejer, og i nogle sjove sovestillinger. Jeg havde stor glæde af min bbhugme. Søvn er altid vigtig, og især under graviditeten, hvor kroppen har brug for mere hvile end normalt. Sørg for at du giver dig selv de bedste betingelser ved at have en god pude og eventuelt en bbhugme.

 

Dyrk motion under din graviditet.

Motion får pulsen op, og udløser endorfiner. Det sørger for at holde dit blodtryk stabilt og normalt. Og så får du en lavere hvilepuls, når du motionerer. Dette er med til at reducere sandsynligheden for, at du vil døje med hovedpine. Dyrk den motion du trives med. Og sørg for at træne under hele graviditeten. Det er nemlig langt fra kun hovedpine træning under graviditeten hjælper med. Hvis du vil træne under din graviditet, kan du se hvilke tilbud vi har her.

 

Vælg akupunktur inden du tager medicin

Prøv dig frem med forskellige metoder for smertelindring, inden du tyr til panodiler. Du skal altid kontakte din læge, inden du spiser medicin under din graviditet. Akupunktur virkede ikke på mig, men mange af mine klienter har haft effekt af det. Det skader ikke at prøve det, hvis du døjer med hovedpine.

Tag et varmt bad eller få gravidmassage

Sørg for at varme muskulaturen rundt i nakke og skuldre godt op, så de slapper af. Ofte kommer hovedpine af spændinger, og når de først er der, skal de løsnes op. En times gravidmassage kan også gøre det. Det er helt sikker noget, jeg er stor fan af!

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT