Indlæg

3 overskuelige måder du ændrer dine usunde vaner og ser resultater, selvom du mangler tid og overskud

10. august 2020 | Efterfødsel

Først og fremmest så skal du finde ud af, hvilke vaner du har, som ikke er ønsket hos dig. Det du skal vide er, at vi altid har rigtig mange områder vil gerne vil ændre på en og samme tid, og det fører ofte til overvældethed og anden følelse af afmagt, stress og endnu mere dårlig samvittighed. Måden man finder ud af, hvilke vaner der er dårlige, er simpelthen at kigge på, hvad du gør bevidst eller ubevidst, som skaber mest ravage i de nye sundhedsmål i løbet af dagen. Husk, start med at ændre én dårlig vane af gangen, så du ikke bliver overvældet.

 

 

Få vendt de dårlige vaner til nogle gode

Jeg plejer at evaluere, hvad det er, jeg gør i løbet af en dag, og hvilke resultater jeg får den dag. Jeg bruger faktisk den coaching model, som vi underviser i på vores online bootcamp, men mere om det en anden gang. 

Typisk er det enten, at vi er overvældet over at have et barn, med alle de gøremål vi har i huset, som gør, at vi efter en dag på barsel slet ikke kan overskue, hverken at få trænet eller at spise særlig sundt. Derfor ender vi ofte med at træffe dårlig valg  – måske noget du kan kende fra dig selv?

 

1. Det første du skal gøre er som sagt, at finde en af de vaner som ikke gavner dig i løbet af dagen

… Kan du komme i tanke om din dårlige vane?

 

2. Det andet du skal gøre er at registrere, hvilken tanke og følelse du har, før du udfører denne vane. 

… Det er ofte den sværeste del af processen!

Typisk er det en negativ tanke eller en begrænset tanke, som fortæller dig, at det enten er synd for dig, eller du ikke kan overskue det, hvilket gør, at du så får en følelse af overvældenhed, som så leder dig til at træffe et dårligt valg.  Derfor er din opgave at finde ud af, hvilken tanke du har haft, inden du har udført din dårlige vane. 

Det er normalt og også helt okay, at du først lægger mærke til, at du har haft en tanke, eller at du har lavet en handling, efter du har spist den chokolade, som du jo ikke ville spise. Lad være med at slå dig oven i hovedet. Alle mennesker som har en hjerne oplever, at hjernen gør ting, man ikke har bedt den om – i hvert fald ikke aktivt. Det du i stedet for kan gøre er at reflektere over, hvad der skete lige op til.

En bootcamper fortæller: “Jeg flådede slikskabet op og fyldte munden, dét sekund jeg kunne høre, at min baby vågende. For så vidste jeg, at freden var forbi, og at jeg nu skulle til at lege, tumle og være mor igen… men den vane fik jeg sat en stopper for!” 

 

 3. Det allersidste skridt du skal tage, er selvfølgelig, at få gjort noget andet…

Altså at skifte din usunde vane ud med noget andet. Du starter med at sætte en mere positiv eller neutralt tanke i det felt, hvor du før har haft en negativ tanke, som har ledt dig til at have en negativ følelse, som igen har ledt dig til at træffe en handling – din dårlige vane.

Det vi så skal nu, det er at undgå at lave den handling, som gør, at vi er usunde og derefter have en plan for, hvad vi så skal lave i stedet for.
Erstatningen behøver ikke at være at træne eller at spise noget grønt. Det kan også være, at spise noget med mindre sukker eller bare at sætte sig i sofaen. Du skal blot øve dig i at spotte tanken, handlingen og derved dén usunde vane, som du vil ændre.

Det du mangler nu, det er en specifik plan for, hvad du så kan gøre. Er dit sundhedsønske at komme af med delte mavemuskler, smerter i ryg lænd og bækken, efter kejsersnit, træne styrke op igen og få en flad mave? Husk, det behøves bestemt ikke at være at kæmpe projekt, som du hverken har tid til eller kan overskue. Faktisk kan det være super nemt, og lige præcis hvordan du kan gøre det, det lærer du i vores minikursus ‘Smid Graviditetskiloene’, som du kan tilmelde dig lige her, og så har du jo allerede taget det første skridt i den rigtige retning, allerede fra start af. 

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...

9 fordele ved efterfødselstræning 

9 fordele ved efterfødselstræning 

Vi giver dig 9 gode grunde, der forhåbentlig kan give dig lidt motivation og måske bidrage med det sidste skub, hvis du ikke allerede er i gang med din efterfødselstræning. Husk at træningen ikke behøver at være i et fitnesscenter eller på et hold. Det kan sagtens bare være dig og baby hjemme på stuegulvet.