Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Barsel

3 overskuelige måder at ændre dine vaner til sunde, selvom du mangler tid og overskud

Jeg er Maria!

Jeg er Maria - og her er jeg din værtinde på podcasten Morsomhed. 

hey there

Haps din plads på det essentielle graviditetsforløb

Jeg vil med!

De fleste har rigtig mange områder, de gerne vil ændre på. Og helst på samme tid. Det fører ofte til overvældelse og anden følelse af afmagt og stress – og når der ikke sker noget dårlig samvittighed og selvbebrejdelse.

Du skal derfor starte med at ændre én dårlig vane ad gangen. Det er nemlig fedt at lykkes med noget, også selvom det bare er en ting.

Til at begynde med skal du finde ud af, hvilke vaner du har, som du ikke ønsker dig.

Herefter skal du se på, hvad du gør bevidst eller ubevidst, der skaber mest ravage i dit liv eller i dine sundhedsmål i løbet af dagen.

Få vendt de dårlige vaner til nogle gode

Jeg plejer at evaluere, hvad jeg gør i løbet af en dag, og hvilke resultater jeg får den dag. Jeg bruger faktisk den coaching model, vi underviser i på vores online bootcamp – men mere om det en anden gang. 

Oftest er jeg overvældet af at have et barn og alle de gøremål, der er i huset og med den lille. Det gør tit, at jeg efter en lang dag på barsel slet ikke får hverken trænet eller spist særlig sundt. Ligesom at vi ofte ender med at træffe dårlige beslutninger – måske du kan kende det fra dig selv?

1. Udvælg den vane, du vil af med

… Kan du komme i tanke om din dårlige vane?

2. Hvad går forud for den vane?

… Det er ofte den sværeste del af processen!

Typisk er det en negativ tanke eller en begrænset tanke, der fortæller dig, at det enten er synd for dig, eller du ikke kan overskue det, hvilket gør, at du så får en følelse af overvældenhed, der så leder dig til at træffe et dårligt valg. Derfor er din opgave at finde ud af, hvilken tanke du har haft, inden du har udført din dårlige vane. 

Det er normalt og også helt okay, at du først lægger mærke til det, efter at du har lavet en handling, efter du har spist den chokolade, som du jo ikke ville spise. Lad være med at slå dig selv oven i hovedet over det.

Alle mennesker oplever, at hjernen gør ting, man ikke har bedt den om – i hvert fald ikke aktivt. Det du i stedet for kan gøre er at reflektere over, hvad der skete lige op til.

En bootcamp-mor fortæller: “Jeg flådede slikskabet op og fyldte munden, dét sekund jeg kunne høre, at min baby vågende. For så vidste jeg, at freden var forbi, og at jeg nu skulle til at lege, tumle og være mor igen… men den vane fik jeg sat en stopper for!” 

 3. Det allersidste skridt du skal tage er at gøre noget andet…

Skift din usunde vane ud med noget andet. Du starter med at sætte en mere positiv eller neutralt tanke i det felt, hvor du før har haft en negativ tanke, der har ledt dig til en negativ følelse, der igen har ledt dig til at træffe en handling – din dårlige vane.

Det, du så skal nu, er have en plan for, hvad du så skal lave i stedet for.

Erstatningen behøver ikke at være at træne eller at spise noget grønt. Det kan også være, at spise noget med mindre sukker eller bare at sætte sig i sofaen. Du skal blot øve dig i at spotte tanken, handlingen og derved dén usunde vane, som du vil ændre og derved gøre noget andet, end det du plejer.

Det du mangler nu, det er en specifik plan for, hvad du så gerne vil i stedet. Er dit sundhedsønske at komme af med delte mavemuskler, smerter i ryg, lænd og bækken, træne styrke op igen eller få en flad mave?

Husk, det behøver bestemt ikke at være at kæmpe projekt, som du hverken har tid til eller kan overskue. Faktisk kan det være super nemt. Du lærer i mit minikursus ‘Smid Graviditetskiloene’  hvordan du kan gøre og du kan tilmelde dig lige her, og så har du jo allerede taget det første skridt i den rigtige retning, allerede fra start af. 

Author

Kommentarer lukket til 3 overskuelige måder at ændre dine vaner til sunde, selvom du mangler tid og overskud

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Reply...

Få gode tips, nyheder og anbefalinger om mor-værdige emner, værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor i din indbakke. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!

Hold dig opdatertet

Lad os holde kontakten 

© Morsomhed 2023. All rights reserved.

@mor.somhed

Følg os på de sociale medier, og lær os endnu bedre at kende.

Morsomhed

Omega 9, 8382 Hinnerup

+ 45 40 88 32 62 

hello@babyakademiet.dk

En del af Baby Akademiet ApS

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!