Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Barsel, Træning efter fødslen

9 fordele ved efterfødselstræning 

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Hvorfor er det nu lige, man skal træne efter en fødsel?

Jeg giver her 9 gode grunde til efterfødselstræning, der forhåbentlig kan give dig motivation og måske bidrage med det sidste skub, hvis du ikke allerede er i gang med din efterfødselstræning. Husk at træningen ikke behøver at være i et fitnesscenter eller på et hold. Det kan sagtens være dig og baby hjemme på stuegulvet.

Træning giver mere energi og overskud

Efterfødselstræning kan være hårdt at komme i gang med. De første par træninger vil du sandsynligvis føle dig godt øm og lidt drænet for energi. Men så snart du er igennem denne fase, er der store resultater at spore.

Træningen vil give dig mere energi i din hverdag, og du vil føle dig gladere og får et større overskud. Når du dyrker motion, stiger niveauet af dopamin, serotonin og norefidrin i kroppen, og det er disse stoffer, der sammen med endorfiner kan give dig den der ”feelgood” følelse efter en træning.

Træning kan behandle en fødselsdepression

Styrketræning er en af behandlingsformerne, der bruges i forbindelse med behandlingen af en fødselsdepression. Faktisk oplever 6% af alle kvinder, der har født en fødselsdepression i større eller mindre grad. Læs mere i vores blogindlæg her.

Er det dig, der kan mærke at livet et “for tungt”, er træningen dit bedste værn mod det.

Træning forebygger og afhjælper smerter i ryg og nakke

Smerter i ryg og nakke ses ofte hos mødre. Dårlige ammestillinger og løft på en tung baby, kan give gener og smerter.

Gennem den rigtige efterfødselstræning vil du styrke skuldre, ryg og arme og vil være stærk nok til at løfte din baby på den rigtige måde, så du ikke får ondt.

Træning vil forbedre din holdning og styrke

En foroverbøjet holdning og en ryg, der svajer godt bagud, ses hos mange mødre. Når en mor holder sit barn på skulderen eller i favnen, kommer hun ofte til at skubbe skuldrene fremad eller op til ørene. Samtidig vil hun læne sig mere og mere tilbage, jo større baby bliver, så barnets vægt kan støtte lidt af på maven.

Gennem træning vil du automatisk forbedre og genfinde din holdning, og du vil blive stærk nok til at bære dit barn uden, at lænden overbelastes ved at svaje.

Med efterfødselstræning får du genfundet din kernestyrke

Gennem graviditeten har mavemusklerne delt sig for at lave plads til barnet. Det er helt naturligt, men medfører desværre, at det kan være svært at finde kontakten til kernen efter fødslen. Det er vigtigt at kunne aktivere sin kernemuskulatur, da denne arbejder sammen med ryggen og resten af kroppen.

Manglende styrke i kernemuskulaturen kan føre til ustabilitet i hele kroppen og medfører ofte, at ryggen kommer på overarbejde, særligt hvis du bærer rundt på dit barn i mange timer om dagen.

Du får reduceret rectus diastase (delte mavemuskler)

Har du delte mavemuskler efter din fødsel, er genoptræning essentielt. Ved at lære hvordan du genaktiverer din kernestyrke, vil du samtidig mindske din rectus diastase.

Nogle mødre oplever en topmave, der bare ikke vil gå væk, eller føler at de stadig ser små-gravide ud. Dette kan skyldes delte mavemuskler og en dårlig aktivering af kernemuskulaturen. Så få for alt i verden styr på denne efter din fødsel med efterfødselstræning!

Med træning får du styr på din bækkenbund

Husker du at få lavet dine knibeøvelser efter fødslen?

Bækkenbundstræning og knibeøvelser er vejen frem, hvis du vil opnå en stærk bækkenbund. Inkontinens er en problemstilling, som kvinder kan blive ramt af efter en fødsel. Her er det svært at holde på urinen, særligt når der nyses, hostes eller hoppes. Træning af bækkenbunden kan afhjælpe inkontinens og hjælpe dit underliv med at blive i tip top form igen efter en fødsel.

Du spiser mindre de dage, du træner

Undersøgelser viser, at du spiser mindre de dage, du motionerer, fordi kroppen er bedre til at regulere dit appetitniveau. Kroppens mæthedsfornemmelse bliver mere fintfølende, og du vil blive mindre tilbøjelig til at overspise. Det er bl.a. også derfor, at nogle føler, at træningen smitter af på deres kost. De føler sig sundere, når de træner, og dette påvirker kosten både i form af, hvad man spiser, men også hvor store mængder man indtager.

Du bliver en bedre mor, kæreste eller kone

Ikke fordi du ændrer dig, men fordi du lidt efter lidt vil mærke, at du vil få mere energi og overskud trods manglende nattesøvn. Du vil blive gladere, fordi du under træningen udskiller ”feelgood” stoffer, der til tider vil få dig til at føle dig som en supermom.

Du vil også føle dig sundere, fordi du får lyst til at spise sundere, og fordi du ikke overspiser. Du vil få reduceret dine gener og problematikker, og du vil arbejde dig hen imod en fladere mave og stærkere krop.

Samlet set er efterfødselstræning en ret god investering for en nybagt mor.

Og husk, at du ikke er en dårlig mor, fordi du prioriterer at få trænet under din barsel. Hvis du træner på et hold med andre mødre og babyer, vil din baby blive stimuleret i mødet med andre børn. Og samtidig kan du have baby med til øvelserne under træningen, så I styrker samværet og båndet i mellem jer på en ny måde. Dette kan du også gøre hjemme på stuegulvet med en omgang hjemmetræning – alene eller sammen med din baby.

Tjek vores online efterfødselstræning med 8 ugers specialiseret træning.

God træning skønne mødre! <3

Kilder:

Association of Efficacy of Resistance Exercise Training With Depressive SymptomsMeta-analysis and Meta-regression Analysis of Randomized Clinical Trials. Brett R. Gordon; Cillian P. McDowell; Mats Hallgren; et al

https://www.sst.dk/da/udgivelser/2016/nkr-urininkontinens-hos-kvinder

A review of the effects of exercise on appetite regulation: an obesity perspective, Martins CMorgan LTruby H.

Author

Tilbage til Viden

9 fordele ved efterfødselstræning 

9 fordele ved efterfødselstræning 

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!