Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Graviditet, graviditetstræning

Træn din core stærk til fødslen

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

En ting er, at man skal træne op til sin fødsel. Ikke kun fordi, man skal igennem, hvad der svarer til at løbe et par marathon i træk. Men også fordi risici for komplikationer og akut kejsersnit falder hos kvinder, der har trænet under deres graviditet. 

Men du skal også bruge din core til pressefasen. Når du har en stærk kerne, er det nemmere at arbejde med presseveerne samtidig med, at du bedre vil kunne klare den sidste spurt mod målstregen, selvom du er træt. 

Men jeg troede ikke man måtte træne sin mave, når man er gravid?

Det må du sådan set heller ikke. Når du træner dine lige mavemuskler (rectus abdominus) under graviditeten, kan du risikere at rive bindevævet bagved yderligere over. På samme tid er dine mavemuskler delte når du er gravid (rectus diastasis). Det betyder, at der er åbent ind til baby. Hvis du derfor laver chrunsh øvelser, vil der ikke være noget beskyttelse ind til din livmoder. Af samme årsag kan du presse dit barn ned i bækkenet, som giver unødig belastning af bækkenbunden, som i forvejen er presset.

Til gengæld må du meget gerne træne din kernemuskulatur under graviditeten. Når du træner din kerne, reducerer du risici for bækkenløsning, lænd – og iskiassmerter og nakke problemer. Du skal nemlig styrke din kerne under graviditeten af flere årsager. Den ene er, at du bruger din kerne konstant uden rigtig at tænke over det. Når du er gravid bliver hormonet relaxin frigivet, hvilket betyder at dine sener, led og bløde muskelgrupper bliver endnu blødere. Det gælder også din kernemuskulatur. Derfor er det super vigtigt at træne sig til en stærk kerne under graviditeten. Især hvis man ønsker at komme af med typiske graviditetsproblematikker såsom lændesmerter og ondt i iskias nerven. Det gælder naturligvis også, hvis man har bækkengener under graviditeten, eller man gerne vil forebygge bækkenløsning. 

Træn din kerne under hele graviditeten

Der er mange gode øvelser til kernetræning. Dog er det afgørende at ens teknik er korrekt, ellers kan man risikere at gøre ondt værre. Det er vi utrolig opmærksomme på i vores online bootcamp for gravide, hvor man træner hjemme ved sig selv. 

Du skal helst starte din kernetræning fra 6. graviditetsuge. Du må gerne starte inden din graviditet. Du må også gerne starte i 2. eller 3. trimester. Det vigtigste er faktisk, at du starter. 

Vi har samlet nogle øvelser til jer herinde på bloggen under videoer – https://mariadior.dk/videoer/  

Prøv dem af, og giv det et par uger, så vil jeg love, at du kan mærke en væsentlig forskel. Hvis du laver øvelserne korrekt selvfølgelig. 

Det er guld værd at have en stærk krop til sin fødsel. Det kan jeg slet ikke sige nok. Det er bare en meget federe oplevelse, når man føler man har givet sin gravide krop de bedste vilkår! Så i gang med kernetræning under din graviditet. Og skriv til os, hvis du har spørgsmål til øvelserne eller træning under graviditeten! 

Author

Tilbage til Viden

Træn din core stærk til fødslen

Træn din core stærk til fødslen

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!