Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Barsel, Træning efter fødslen

Styrketræning efter fødsel – 7 skarpe øvelser!

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Har du født? Og vil du gerne træne efter fødsel? Måske du har en drøm om at få din krop tilbage efter graviditet?

Det kan vi sådan set godt forstå. Rigtig mange mødre ønsker at træne efter fødslen. Og der er utrolig mange fordele ved efterfødselstræning. Der er dog noget, du skal være opmærksom på, inden du begynder at træne efter fødsel. Blandt andet skal du tjekke, om du har delte mavemuskler – se med her. Hvis du har det, anbefaler jeg, at du ser vores webinar om at styrke kernemuskulaturen, som du finder her.

Det er også vigtig at huske på, at kroppen har været på hårdt arbejde under graviditeten. Der er sket meget med den, og det skal du tage højde for, inden du går i gang med dette program.

Styrketræning efter fødsel er både sundt og godt. Du skal dog sørge for, at du kan holde et spænd i din bækkenbund under udførelse af øvelserne. Du skal også sørge for, at din kernemuskulatur er stærk.

Start uden vægt, og træn dig op

Min anbefaling er, at du starter ud med at lave øvelserne uden vægt/modstand, hvis du endnu ikke er startet med at træne igen efter fødsel.

Øvelse 1. Slow squats

Denne øvelse sørger både for at træne din core og at styrke dine balder og lår. Laver du den nok gange, skal du nok se at dine balder finder sin vej op igen 😉

squat

Øvelse 2. Horse stand

Laves denne øvelse korrekt, er det en af de hårdeste på programmet. Det er helt afgjort, at du formår at holde spænd mellem skulderblade og i din mave, og at du fordeler vægten ligeligt mellem alle arme og ben. Også når du skal løfte en af delene op af gulvet. Hvis du tipper til den ene side (som du vil de første gange), får du ikke fuldt udbytte af øvelsen.

horse stand

Øvelse 3. Hofteløft 1 ben ad gangen

Denne øvelse arbejder for dine balder, baglår og kernemuskulatur. Alle 3 områder som har brug for opmærksomhed efter fødsel.

1 bens hofteløft

Øvelse 4. skulderpres

Den kan også sagtens laves med baby! Det, du skal være opmærksom på, er at holde dit opspænd i coren og at sørge for, at du ikke svajer i lænden.

Øvelse 5. omvendt planke

Denne simple øvelse går lige i ballerne. Det er i hvert fald et område, jeg ønsker at træne efter 3 x amninger! Sørg for at hold dine hofter højt under hele øvelsen, så får du mest ud af arbejdet!

omvendt planke

Øvelse 6. roterende bendyp

Dette er en kerneøvelse, der vil noget. Det er vigtigt, at du bliver liggende på ryggen, og at du ikke kører dine ben så langt ned, at du svajer i lænden. Det største fokus er at presse navlen ned i ryggen under hele øvelsen.

Øvelse 7. roterende pushups på bold.

Ikke kun træner du mormorarme, brystpartiet og din koordination, denne øvelse er også super god til din core. Sørg for at du holder vægten lige under øvelserne. Samtidig skal du sørge for, at du holder vægten på bolden, når du skifter arm. Det er nemlig her din kernemuskulatur bliver udfordret.

Du finder alle øvelser på vores youtubekanal. Hvis du vil have et gratis ugesprogram for træning efter fødsel, finder du det her!

Author

Tilbage til Viden

Styrketræning efter fødsel – 7 skarpe øvelser!

Styrketræning efter fødsel – 7 skarpe øvelser!

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!