Indlæg

Styrketræning efter fødsel – 7 skarpe øvelser!

27. juni 2019 | Efterfødsel

Har du født? Og vil du gerne træne efter fødsel? Måske du har en drøm om at få din krop tilbage efter graviditet?

Det kan vi sådan set godt forstå. Rigtig mange mødre ønsker at træne efter fødslen. Og der er utrolig mange fordele ved efterfødselstræning. Der er dog noget, du skal være opmærksom på, inden du begynder at træne efter fødsel. Blandt andet skal du tjekke, om du har delte mavemuskler – se med her. Hvis du har det, anbefaler jeg, at du ser vores webinar om at styrke kernemuskulaturen, som du finder her.

Det er også vigtig at huske på, at kroppen har været på hårdt arbejde under graviditeten. Der er sket meget med den, og det skal du tage højde for, inden du går i gang med dette program.

Styrketræning efter fødsel er både sundt og godt. Du skal dog sørge for, at du kan holde et spænd i din bækkenbund under udførelse af øvelserne. Du skal også sørge for, at din kernemuskulatur er stærk.

 

Start uden vægt, og træn dig op

Min anbefaling er, at du starter ud med at lave øvelserne uden vægt/modstand, hvis du ikke er startet med at træne igen efter fødsel.

Hvis du ønsker at få tjekket delte mavemuskler og få rådgivning af os omkring efterfødselstræning, er du velkommen forbi vores studio i Aarhus. Vi tilbyder også skræddersyede forløb til dig der er blevet mor. Du kan både prøve vores efterfødselsbootcamp i Aarhus og vores private træninger.

Læs mere om personlig træning efter fødsel i Aarhus og efterfødselstræning i Aarhus på vores hjemmeside.

 

 

Øvelse 1. Slow squats

Denne øvelse sørger både for at træne din core og at styrke dine balder og lår. Laver du den nok gange, skal du nok se at dine balder finder sin vej op igen 😉

squat

 

 

Øvelse 2. Horse stand

Laves denne øvelse korrekt, er det en af de hårdeste på programmet. Det er helt afgjort, at du formår at holde spænd mellem skulderblade og i din mave, og at du fordeler vægten ligeligt mellem alle arme og ben. Også når du skal løfte en af delene op af gulvet. Hvis du tipper til den ene side (som du vil de første gange), får du ikke fuldt udbytte af øvelsen.

horse stand

 

 

Øvelse 3. Hofteløft 1 ben ad gangen

Denne øvelse arbejder for dine balder, baglår og kernemuskulatur. Alle 3 områder som har brug for opmærksomhed efter fødsel.

1 bens hofteløft

 

 

Øvelse 4. skulderpres

Den kan også sagtens laves med baby! Det du skal være opmærksom på er at holde dit opspænd i coren, og sørge for at du ikke svajer i lænden.

 

 

Øvelse 5. omvendt planke

Denne simple øvelse går lige i balderne. Det er i hvert fald et område, jeg ønsker at træne, efter 3 x amninger! Sørg for at hold dine hofter højt under hele øvelsen, så får du mest ud af arbejdet!

omvendt planke

 

 

Øvelse 6. roterende bendyp

Dette er en kerneøvelse der vil noget. Det er vigtigt, at du bliver liggende på ryggen, og at du ikke kører dine ben så langt ned, at du svajer i lænden. Det største fokus er at presse navlen ned i ryggen under hele øvelsen.

 

 

Øvelse 7. roterende pushups på bold.

Ikke kun træner du mormorarme, brystpartiet og din koordination. Denne øvelse er også super god til din core. Sørg for at du holder vægten lige under øvelserne. Samtidig skal du sørge for, at du holder vægten på bolden, når du skifter arm. Det er nemlig her din kernemuskulatur bliver udfordret.

 

Du finder alle øvelser på vores youtubekanal. Hvis du vil have et gratis ugesprogram for træning efter fødsel, finder du det her!

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...