Indlæg

Spelt mor, curling mor, fantastisk mor – SUPERMOM!

16. september 2018 | Personlig

God mor, mange navne?

Dette er et af de indlæg jeg har haft lyst til at skrive mange gange, men ikke vidst hvor hen jeg skulle starte. Det er så vigtigt at få sagt det, men hvad skal man sige? Kender I det hvor I bare ville ønske, at hvis man ikke havde noget pænt at sige, så tiede man stille?

For aldrig nogensinde har jeg fået så mange grimme blikke, spydige kommentarer, eller oplevet at en fremmed kan få mig til at få det så dårligt med mig selv, som efter jeg blev mor.

Jeg troede, i min egen naivitet, at når man var mor var man del af et større netværk, med andre der ønskede en og ens børn det bedste. Ak, det findes der da helt bestemt også, men jeg oplever virkelig momshaming på det groveste HVER DAG.

Forleden lagde jeg en boomerang op af mig og Mila-Melodie, hvor jeg skrev at jeg glædede mig til institutionerne åbnede igen. Det var ikke fordi jeg ikke havde lyst til at være sammen med min datter. På ingenmåde. Heller ikke fordi, jeg havde planer om at sidde i min have og drikke vin, mens hun blev passet. Jeg fik de grimmeste beskeder om, hvilken dårlig mor jeg var, og hvorfor jeg dog havde valgt at få børn hvis jeg bare skulle aflevere de i en institution.

Sandheden er simpelthen at, jeg er en mor med et behov for at kunne være migselv i løbet af dagen. En mor der synes det er rart at kunne tage på arbejde og tænke på noget andet end madplaner, forældremøder og rengøring. Jeg synes det er hårdt at holde weekend med 3 små børn, hvor der altid er run på, hvor der er konflikter, hvor de er pylret og hvor man bare er PÅ fra kl 04.30 (JA, mine børn vågner der) til kl 19.00. Jeg synes det er krævende fordi jeg altid er bange for at de kommer tilskade når jeg skal passe dem, også har jeg nogle dage, hvor jeg slet ikke kan overskue at håndtere deres skænderier. Jeg har bare lyst til at give mig til at tude, og håbe de vokser hurtigere, så det kan blive nemmere.

 

Jeg er ikke en typisk mor

Jeg elsker mit arbejde næsten ligeså meget, som jeg elsker mine børn. Jeg prioriterer gerne at træne fremfor at stå tidlig op med dem. Jeg elsker at inddrage dem i mine interesser, som at dyrke en køkkenhave og lave mad eller krea projekter. Jeg er mindre god til at sætte alle mine egne behov til side for at udfylde deres. Forstå mig ret, så synes jeg det er sjovere at tage ud af huset for at tulle rundt i byen, end jeg synes det er sjovt at bygge LEGO. Jeg gør det alligevel, for det er det en god mor gør, ikke?

Det som bekymrer mig i det hele, er at folk har så svært ved at se andre mødre gøre ting på en anden måde end de selv ville. Mine børn har verdens bedste far. Han er kærlig, tilstede, omsorgsfuld og ansvarsfuld. De har 100 % tillid til ham, og de får al den kærlighed og opmærsomhed et barn kunne ønske. Uden ham, ville mine børn mangle den nærhed jeg ikke er ligeså god til at give.

Jeg hørte engang et studie der fortalte om, hvordan børn normalt svarede på, hvorfor de elskede sine forældre. Det svar flest havde var;

”Jeg elsker min mor fordi hun giver mig kys, og jeg elsker min far fordi han giver mig ting”.

Hos os er det modsat. Men det fungerer for os. Det er både vigtig for et barn at føle sig elsket, men også at føle sig sikker. Et barn skal både få kærlighed, et hjem og tøj og mad.

 

Så hvorfor føler nogle mødre at det er på sin plads at give mig (og sikkert andre) en skideballe over de valg jeg træffer for min familie?

 

Jeg vil gerne have spørgsmål til, hvorfor vi har valgt at leve som vi gør. Det betyder at personen der spørg gerne vil forstå mine valg. Jeg vil ikke have kommentarer og trusler om at jeg er en elendig mor bare fordi, jeg er anderledes end normen. Og det er det heller ingen andre der fortjener.

Jeg har holdninger baseret på mine personlige værdier. Jeg kunne aldrig finde på at lade mine børn spise ubegrænsede mængder slik, eller bruge sin ipad uden regler. Men bare fordi en anden mor ikke har det på samme måde, betyder det ikke at hun er en dårlig mor.

Derfor håber jeg at man i fremtiden kan prøve at omformulere sine trusler til venlige spørgsmål, inden man momshamer andre. Lad være med at dømme og hakke andre mødre ned. Lad os i stedet skabe et rum, hvor vi kan dele vores erfaringer og ærlige tanker uden at være bange for at blive dømt af andre mødre. Det er os der sætter standarden, så lad os alle gøre en insats for at gøre det nemmere at være mor. Vi får trods alt nok terror fra vores børn, ikke?

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Jeg har læst ufattelig mange selvhjælpsbøger, set foredrag og udforsket, hvordan man kan coache sig selv, og nå de mål man sætter sig. I dag vil jeg derfor dele min viden med jer, så I måske også kan få lidt inspiration til, hvordan I kan nå de mål, I har!