Tilmeld dig det essentielle graviditets-og babyforløb til 0 kr

kontakt

om mig

mediekit

terminsgrupper

shop

favoritter

podcast

blog

freebies

Online kurser

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med "på holdet". Se dig omkring jeg håber du nyder at bruge tid på mit site!

Hejsa!

Sådan trænede jeg under min graviditet

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

Top kategorier

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Lyt til Podcasten

Mine graviditeter

Jeg har fået en del spørgsmål, om min personlige træning under min graviditet. Jeg vil gerne fortælle, hvordan jeg trænede, og ikke mindst hvad jeg trænede. Men når det er sagt, synes jeg at det er vigtigt at understrege at dette ikke er mine anbefalinger til andre gravide. Ikke fordi det var noget galt med min træning, men fordi jeg havde et rigtig godt udgangspunkt inden min graviditet. Derfor er dette min erfaring og det fungerede for min krop. Altså ikke ens betydning med at det er det rigtige for dig.

Jeg har valgt at dele det op over 3 afsnit, 1 om hver graviditet. Min træning var meget forskellig fra hinanden under de 3 graviditeter grundet forskellene mellem graviditeterne generelt.

 

Min første graviditetet – jeg ventede Mila Melodie

Da jeg ventede Mila, arbejdede jeg som personlig træner hos fitnessdk. Jeg trænede mest styrketræning inden min graviditet, og underviste ellers zumba og stramop. Jeg kendte ikke til crossfit som sådan, men interesserede mig meget for funktionel træning på tidspunktet.

Jeg havde faktisk en spiseforstyrrelse på tidspunktet, og det var rigtig svært at se vægten stige i den grad den gjorde. Jeg tog næsten 30 kg på under graviditeten, men det var ikke pga. inaktivitet og usund kost. Jeg havde så meget vand i kroppen, at man skulle tro det var løgn.

Nu, anyways. Jeg trænede styrketræning ca 2-3 gange i ugen under hele graviditeten. Jeg trænede primært 10 repetitioner i 3 set, med øvelser for de store muskelgrupper. Udover det dyrkede jeg yoga 1 gang i ugen, hvilket var rigtig godt for mit sind på tidspunktet. Også underviste jeg 3 zumba hold i ugen.

Jeg stoppede min træning i uge 36+4, samme dag jeg fødte.

 

Min anden graviditet – jeg ventede Nathaniel

Under denne graviditet var jeg så fit, som jeg aldrig før havde været. Efter jeg fødte Mila, var jeg fokusseret på at komme af med alle graviditetskiloerne igen. Jeg tabte mig 35 kg fra september til marts, hvor jeg så blev gravid igen. Jeg startede graviditeten med at veje 75 kg, og ved fødslen vejede jeg 81 kg. Jeg dyrkede på dette tidspunkt mest crossfit og tung styrketræning. Jeg trænede 1-2 gange om dagen, og spiste sundt og varieret. Jeg havde en super nem graviditet, uden nogle gener overhovedet og med sindsyge mængder energi. Jeg siger derfor TAK til træningen, den har virkelig gjort sit arbejde. Dagen før jeg fødte Nathaniel squattede jeg 65 kg, hvilket var en personlig rekord, og dødløftet 125 kg. Jeg var på toppen af mig selv og træningen kørte bare for mig.

Mit vand gik under ”murph” (en træningssession) 8 uger før tid. Og nej, det var ikke grundet mit træningsniveau, men fordi min fosterhinde sprang. Jeg blev derfor efterfølgende sat i gang, da min livmoderhals var ”Lang og fin” som lægerne så tit påpegede.

 

Min tredje graviditet – jeg ventede Matheo

Under min seneste graviditet, var jeg ret så presset på arbejdsfronten. Jeg stod med en stor virksomhed alene, og var presset på tid med 2 børn og 65 timers arbejde hver uge. Træning blev derfor ret nedprioriteret i forhold til, hvad jeg godt kunne tænke mig. Jeg forsøgte at løbe, men allerede i 2 trimester fik jeg smerter i skambenet af løb, så det droppede jeg ret hurtigt igen. Det første trimester var preget af kvalme og træthed for fuld smæk. Min træning var derfor meget sporadisk og jeg var slet ikke motiveret. Når kvalmen havde lagt sig, startede jeg ligeså stille op igen. Jeg forsøgte at træne 1 gang daglig… det fungerede ind i mellem og nogle gange ikke. Igen var det crossfit og styrketræning den gik mest i.

I uge 27+5 går mit vand, og jeg bliver hjemme-indlagt indtil fødslen. Det har virkelig taget hårdt på min krop. Den er så meget svagere end den plejer, og så meget tykkere, og det er først nu, for et par måneder siden, at jeg virkelig har tvunget mig selv til at tage mig tid til at træne 1-2 gange daglig igen. Jeg trænger til at komme af med alle de ekstra kilo 3 graviditeter har kostet mig, og blive stærk igen☺ Jeg glæder mig til at kunne vise min progression, når jeg har nået mit mål om -30 kg!

I mellemtiden kan I jo følge med på min instagram profil 😉

 

Mine graviditeter

Jeg har fået en del spørgsmål, om min personlige træning under min graviditet. Jeg vil gerne fortælle, hvordan jeg trænede, og ikke mindst hvad jeg trænede. Men når det er sagt, synes jeg at det er vigtigt at understrege at dette ikke er mine anbefalinger til andre gravide. Ikke fordi det var noget galt med min træning, men fordi jeg havde et rigtig godt udgangspunkt inden min graviditet. Derfor er dette min erfaring og det fungerede for min krop. Altså ikke ens betydning med at det er det rigtige for dig.

Jeg har valgt at dele det op over 3 afsnit, 1 om hver graviditet. Min træning var meget forskellig fra hinanden under de 3 graviditeter grundet forskellene mellem graviditeterne generelt.

 

Min første graviditetet – jeg ventede Mila Melodie

Da jeg ventede Mila, arbejdede jeg som personlig træner hos fitnessdk. Jeg trænede mest styrketræning inden min graviditet, og underviste ellers zumba og stramop. Jeg kendte ikke til crossfit som sådan, men interesserede mig meget for funktionel træning på tidspunktet.

Jeg havde faktisk en spiseforstyrrelse på tidspunktet, og det var rigtig svært at se vægten stige i den grad den gjorde. Jeg tog næsten 30 kg på under graviditeten, men det var ikke pga. inaktivitet og usund kost. Jeg havde så meget vand i kroppen, at man skulle tro det var løgn.

Nu, anyways. Jeg trænede styrketræning ca 2-3 gange i ugen under hele graviditeten. Jeg trænede primært 10 repetitioner i 3 set, med øvelser for de store muskelgrupper. Udover det dyrkede jeg yoga 1 gang i ugen, hvilket var rigtig godt for mit sind på tidspunktet. Også underviste jeg 3 zumba hold i ugen.

Jeg stoppede min træning i uge 36+4, samme dag jeg fødte.

 

Min anden graviditet – jeg ventede Nathaniel

Under denne graviditet var jeg så fit, som jeg aldrig før havde været. Efter jeg fødte Mila, var jeg fokusseret på at komme af med alle graviditetskiloerne igen. Jeg tabte mig 35 kg fra september til marts, hvor jeg så blev gravid igen. Jeg startede graviditeten med at veje 75 kg, og ved fødslen vejede jeg 81 kg. Jeg dyrkede på dette tidspunkt mest crossfit og tung styrketræning. Jeg trænede 1-2 gange om dagen, og spiste sundt og varieret. Jeg havde en super nem graviditet, uden nogle gener overhovedet og med sindsyge mængder energi. Jeg siger derfor TAK til træningen, den har virkelig gjort sit arbejde. Dagen før jeg fødte Nathaniel squattede jeg 65 kg, hvilket var en personlig rekord, og dødløftet 125 kg. Jeg var på toppen af mig selv og træningen kørte bare for mig.

Mit vand gik under ”murph” (en træningssession) 8 uger før tid. Og nej, det var ikke grundet mit træningsniveau, men fordi min fosterhinde sprang. Jeg blev derfor efterfølgende sat i gang, da min livmoderhals var ”Lang og fin” som lægerne så tit påpegede.

 

Min tredje graviditet – jeg ventede Matheo

Under min seneste graviditet, var jeg ret så presset på arbejdsfronten. Jeg stod med en stor virksomhed alene, og var presset på tid med 2 børn og 65 timers arbejde hver uge. Træning blev derfor ret nedprioriteret i forhold til, hvad jeg godt kunne tænke mig. Jeg forsøgte at løbe, men allerede i 2 trimester fik jeg smerter i skambenet af løb, så det droppede jeg ret hurtigt igen. Det første trimester var preget af kvalme og træthed for fuld smæk. Min træning var derfor meget sporadisk og jeg var slet ikke motiveret. Når kvalmen havde lagt sig, startede jeg ligeså stille op igen. Jeg forsøgte at træne 1 gang daglig… det fungerede ind i mellem og nogle gange ikke. Igen var det crossfit og styrketræning den gik mest i.

I uge 27+5 går mit vand, og jeg bliver hjemme-indlagt indtil fødslen. Det har virkelig taget hårdt på min krop. Den er så meget svagere end den plejer, og så meget tykkere, og det er først nu, for et par måneder siden, at jeg virkelig har tvunget mig selv til at tage mig tid til at træne 1-2 gange daglig igen. Jeg trænger til at komme af med alle de ekstra kilo 3 graviditeter har kostet mig, og blive stærk igen☺ Jeg glæder mig til at kunne vise min progression, når jeg har nået mit mål om -30 kg!

I mellemtiden kan I jo følge med på min instagram profil 😉

 

+ vis kommentarer

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Læs mere om mig

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter graviditeten. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditeten, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online ammeforberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Få gode tips, anbefalinger, små perler med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!