Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Graviditet, graviditetstræning

Sådan trænede jeg under min graviditet

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Jeg har fået en del spørgsmål om min personlige træning under min graviditet. Jeg vil gerne fortælle, hvordan jeg trænede og ikke mindst, hvad jeg trænede. Men når det er sagt, synes jeg, at det er vigtigt at understrege at dette ikke er mine anbefalinger til andre gravide. Ikke fordi det var noget galt med min træning, men fordi jeg havde et rigtig godt udgangspunkt inden min graviditet. Derfor er dette min erfaring, og det fungerede for min krop. Altså ikke ens betydning med at det er det rigtige for dig.

Jeg har valgt at dele det op over 3 afsnit, 1 om hver graviditet. Min træning var meget forskellig fra hinanden under de 3 graviditeter grundet forskellene mellem graviditeterne generelt.

Min første graviditetet – jeg ventede Mila Melodie

Da jeg ventede Mila, arbejdede jeg som personlig træner hos fitnessdk. Jeg trænede mest styrketræning inden min graviditet og underviste ellers zumba og stram op. Jeg kendte ikke til crossfit som sådan, men interesserede mig meget for funktionel træning på tidspunktet.

Jeg havde faktisk en spiseforstyrrelse på tidspunktet, og det var rigtig svært at se vægten stige i den grad den gjorde. Jeg tog næsten 30 kg på under graviditeten, men det var ikke pga. inaktivitet og usund kost. Jeg havde så meget vand i kroppen, at man skulle tro det var løgn.

Nå, anyways. Jeg trænede styrketræning ca 2-3 gange i ugen under hele graviditeten. Jeg trænede primært 10 repetitioner i 3 set med øvelser for de store muskelgrupper. Udover det dyrkede jeg yoga 1 gang i ugen, hvilket var rigtig godt for mit sind på tidspunktet. Og så underviste jeg 3 zumba hold i ugen.

Jeg stoppede min træning i uge 36+4 samme dag, jeg fødte.

Min anden graviditet – jeg ventede Nathaniel

Under denne graviditet var jeg så fit, som jeg aldrig før havde været. Efter jeg fødte Mila, var jeg fokuseret på at komme af med alle graviditetskiloerne igen. Jeg tabte mig 35 kg fra september til marts, hvor jeg så blev gravid igen. Jeg startede graviditeten med at veje 75 kg, og ved fødslen vejede jeg 81 kg. Jeg dyrkede på dette tidspunkt mest crossfit og tung styrketræning. Jeg trænede 1-2 gange om dagen og spiste sundt og varieret. Jeg havde en super nem graviditet, uden nogle gener overhovedet og med sindsyge mængder energi. Jeg siger derfor TAK til træningen, den har virkelig gjort sit arbejde. Dagen før jeg fødte Nathaniel squattede jeg 65 kg, hvilket var en personlig rekord, og dødløftede 125 kg. Jeg var på toppen af mig selv, og træningen kørte bare for mig.

Mit vand gik under ”murph” (en træningssession) 8 uger før tid. Og nej, det var ikke grundet mit træningsniveau, men fordi min fosterhinde sprang. Jeg blev derfor efterfølgende sat i gang, da min livmoderhals var ”lang og fin” som lægerne så tit påpegede.

Min tredje graviditet – jeg ventede Matheo

Under min seneste graviditet var jeg ret så presset på arbejdsfronten. Jeg stod med en stor virksomhed alene og var presset på tid med 2 børn og 65 timers arbejde hver uge. Træning blev derfor ret nedprioriteret i forhold til, hvad jeg godt kunne tænke mig. Jeg forsøgte at løbe, men allerede i 2 trimester fik jeg smerter i skambenet af løb, så det droppede jeg ret hurtigt igen. Det første trimester var preget af kvalme og træthed for fuld smæk. Min træning var derfor meget sporadisk, og jeg var slet ikke motiveret. Når kvalmen havde lagt sig, startede jeg ligeså stille op igen. Jeg forsøgte at træne 1 gang daglig… det fungerede ind i mellem og nogle gange ikke. Igen var det crossfit og styrketræning den gik mest i.

I uge 27+5 går mit vand, og jeg bliver hjemme-indlagt indtil fødslen. Det har virkelig taget hårdt på min krop. Den er så meget svagere, end den plejer og så meget tykkere, og det er først nu her for et par måneder siden, at jeg virkelig har tvunget mig selv til at tage mig tid til at træne 1-2 gange daglig igen. Jeg trænger til at komme af med alle de ekstra kilo, 3 graviditeter har kostet mig – og blive stærk igen ☺ Jeg glæder mig til at kunne vise min progression, når jeg har nået mit mål om -30 kg!

I mellemtiden kan I jo følge med på min instagram profil 😉

Author

Tilbage til Viden

Sådan trænede jeg under min graviditet

Sådan trænede jeg under min graviditet

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!