Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Graviditet, Kost, Sundhed

Sådan kan du inkludere din partner mere i graviditeten

Sådan inkluderer du far i graviditeten
Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Det er ingen hemmelighed, at vi kvinder er mere gravide end manden. Selvom der er mange par, der bruger udtrykket: ”Vi er gravide”, mener jeg personligt, at det er os kvinder, der virkelig mærker det på kroppen.

Når det er sagt, er det nogle gange svært at inkludere sin partner nok i graviditeten. Lasse, min mand og far til mine børn, følte sig nogle gange lidt udenfor i min lille babyboble. Derfor har vi sammen skrevet dette indlæg, så andre fædre måske føler, de har større del i graviditeten fra start. I hvert fald så meget som muligt.

Køb bogen “Du skal være far og du har 40 uger til at fatte det”

Køb bogen ”Du skal være far og du har 40 uger til at fatte det”. Den forklarer din partner, hvad der foregår hver uge, og desuden kommer den med gode tips til, hvordan vores partnere kan massere os og knuselske vores hormoner.

Vi sad hver torsdag (hvor jeg have ugeskift) og læste et kapitel sammen. Så talte vi lidt om, hvordan babyen så ud, og hvor stor babyen ca. var. Så aede vi min mave og kyssede lidt på hinanden over dette fantastiske lille mirakel, vi var ved at skabe.

Fortæl din partner om dine tanker

Der er altid 1000 tanker, der svæver rundt i ens hoved, når man er gravid. Alt fra navn og om det er normalt, at man ikke mærker liv, til hvilket tøj man skal købe, og hvordan man skal indrette børneværelset. Del dine tanker med din partner. På den måde kan vedkommende være med på alle de overvejelser, du gør dig, som måske slet ikke kender til eller falder naturligt for dem.

Tag din partner med til scanninger

Det er en super god måde at ”bevise”, at der er liv derinde. Det kan være svært at forstå, når man står udenfor og ikke mærker det på egen krop.

En scanning skaber også en relation til baby, hvor din partner kan se hjerteblink og bevægelser.

Lyt til din partner og vedkommendes tanker

Ja, det går jo begge veje det med det kommunikationen. Det er fair, at vi gravide har mange overvejelser om den nye tilværelse, men din partner har nok mindst lige så mange. Sørg derfor for at lytte til, hvad din kæreste fortæller, når vedkommende åbner op for dig. Og forsøg at sætte dig ind i det.

Brug tid sammen

Sørg for at pleje forholdet. Selvom jeg endnu ikke har hørt en medforælder, der direkte har sagt vedkommende er jaloux på den opmærksomhed, det ufødte barn får, så er det alligevel noget, man skal være opmærksom på, også efter baby er kommet til verden.

Behovet for at være sammen som kærester kan let drukne i alt det praktiske efter babys ankomst.

Det er derfor en god idé at “øve sig” under graviditeten. Sørg for at bruge tid sammen, hvor I er romantiske. Det vil knytte jer tættere sammen og jer en større nærhedsfølelse.

Tal om jeres forventninger og træf beslutninger i fællesskab

  • Hvad skal der ske til fødslen?
  • Hvem skal inviteres på barselsbesøg?
  • Har I nogle fælles tanker omkring opdragelse?
  • Er det noget særligt, I ønsker skal ske under graviditeten? 
  • Skal I tage på en sidste kærestetur?
  • Skal I pakke fødselstasken sammen?

    Jo mere I kan inkludere hinanden i jeres forestillinger, jo nemmere er det at være involveret i graviditeten og hele processen, inden baby ankommer. Brug den søde ventetid på lange samtaler om jeres forestilling om fremtiden, og kig hinanden dybt i øjnene. Der går noget tid, før I får tid til den slags luksus igen!

Author

Tilbage til Viden

Sådan kan du inkludere din partner mere i graviditeten

Sådan kan du inkludere din partner mere i graviditeten

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!