Indlæg

Sådan kan du inkludere far mere i din graviditet

5. november 2018 | Graviditet

Er manden også gravid?

Det er ingen hemmelighed, at vi kvinder er mere gravide end manden. Selvom der er mange par, der bruger udtrykket ”vi er gravide”, mener jeg personligt, at det er os kvinder der virkelig mærker det på kroppen. Når det er sagt, er det nogle gange svært at inkludere faderen nok i graviditeten. Lasse – min mand og far til mine børn, følte sig nogle gange lidt udenfor i min lille babyboble. Derfor har vi sammen skrevet dette indlæg, så andre fædre måske føler, de har større del i graviditeten fra start. I hvert fald så meget som muligt.

 1. Køb bogen ”du skal være far og du har 40 uger til at fatte det”. Den forklarer en mand, hvad der foregår hver uge og desuden kommer den med gode tips til, hvordan fædrene kan massere os og knuselske vores hormoner. Den får derfor en kæmpe anbefaling fra mig! Hehe, spøg til side. Vi sad hver torsdag (hvor jeg have ugeskift) og læste et kapitel sammen. Så talte vi lidt om, hvordan babyen så ud, og hvor stor den ca. var. Så aede vi min mave og kyssede lidt på hinanden, over dette fantastiske lille mirakel vi var ved at skabe.
 2. Fortæl ham om dine tanker.
  Der er altid 1000 tanker, der svæver rundt i ens hoved, når man er gravid. Alt fra navn og om det er normalt, at man ikke mærker liv, til hvilket tøj man skal købe, og hvordan man skal indrette børneværelset. Del dine tanker med faderen. På den måde kan han være med på alle de overvejelser, vi kvinder gør os, som måske ikke falder naturligt for dem.
 3. Tag ham med til scanninger
  Det er en super god måde at ”bevise”, at der er liv derinde. Det kan være svært at forstå, når man står udenfor og ikke mærker det på egen krop. En scanning skaber også en relation til baby fra faderens side, hvor han kan se hjerteblink og bevægelser.
 4. Lyt til ham og hans tanker.
  Ja, det går jo begge veje det med det kommunikationen. Det er fair, at vi kvinder har mange overvejelser om den nye tilværelse, men de kommende fædre har mindst ligeså mange overvejelser. De er bare ikke ens med vores. Sørg derfor for at lytte til hvad din kæreste fortæller, når han åbner op for dig. Og forsøg at sætte dig ind i hans sted.
 5. Brug tid sammen
  Sørg for at pleje forholdet. Selvom jeg endnu ikke har hørt om en mand, der direkte har sagt han er jaloux på den opmærksomhed hans ufødte barn får, så er det alligevel noget, man skal være opmærksom på, også efter baby er kommet til verden. Behovet for at være sammen som kærester, uden alt det praktiske, bliver enormt efter babys ankomst. Det er en god idé, at øve sig under graviditeten. Sørg for at bruge tid sammen, hvor I er romantiske. Det vil knytte jer tættere sammen, og give ham en større nærhedsfølelse overfor baby.
 6. Tal om jeres forventninger og træf beslutninger i fællesskab.
 • Hvad skal der ske til fødslen?
 • Hvem skal inviteres på barselsbesøg?
 • Har I nogle fælles tanker omkring opdragelse?
 • Er det noget særligt, I ønsker skal ske under graviditeten? Skal I tage på den sidste kærestetur? Skal I pakke fødselstasken sammen?Desto mere I kan inkludere hinanden i jeres forestillinger, desto nemmere bliver det, at involvere faderen i graviditeten og hele processen, inden baby ankommer. Brug den søde ventetid på lange samtaler om, jeres forestilling om fremtiden, og kig hinanden dybt i øjnene. Der går noget tid, inden I får tid til den slags luksus igen!

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT