Menu

kontakt

om mig

mediekit

terminsgrupper

webshop

favoritter

podcast

free STUFF

Onlinekurser

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med "på holdet". Se dig omkring jeg håber du nyder at bruge tid på mit site!

Hejsa!

“hvad der end er sket dernede, så skal du vidst fortsætte med det!”

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

SE DIG OMKRING

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Find alle guides og indlæg til om at være familie

Signes ærlige fortælling om vores Fit Moms 2 Be Bootcamp

Jeg er blevet spurgt, om jeg har lyst til at skrive et blogindlæg om min oplevelse af at være på Fit Moms 2 Be bootcamp, og hvorfor jeg tilmeldte mig… Det ville jeg gerne her i mine sidste (lidt kedelige) barslesdage inden fødslen. Men så får I også hele fortællingen på godt og ondt og både med ynk og pral…

Ovenpå en hård start på graviditeten med alle de klassiske symptomer og et stort svind i mine muskler efter mange uger i sengen med riskiks som primære fødeindtag, var jeg nået til et punkt, hvor det var hårdt bare at gå på de få trapper i vores nye hus.

Når husrenovering og graviditet falder sammen

Så der stod jeg i efteråret med de to fysisk og psykisk hårdeste gør-det-selv projekter i mit liv… Vi havde lige købt hus (et gør-det-selv-projekt), og så var jeg gravid. Begge projekter havde været planlagt og ønsket i længere tid, men ikke ligefrem planlagt til at skulle falde sammen. Men det kan man jo sige sig selv, at sådan noget altid gør. Tanken om ikke at kunne eller måtte løfte en murbrok eller gøre andet fysisk arbejde i huset gjorde både graviditet og byggeprojekt en anelse uoverskueligt.

Hvordan træner man en gravid krop op?

Jeg er så heldig! Så heldig at have rigtig mange gode mennesker i mit liv, der gerne vil passe på mig og fortælle mig, hvordan jeg skal passe på med det ene og passe på med det andet og ikke må løfte dit og dat under graviditeten. Alle råd givet i den bedste mening, men i min situation svære at forholde sig til, for jeg havde ikke planer om at overlade mig til graviditeten som en sygdom, hvor man ikke må eller kan det ene og andet. Samtidig var jeg også klar over, at jeg havde brug for et skub til at komme i gang med at træne min krop op til at kunne holde til både at bygge hus og baby på én gang. Men én ting er at træne en ikke-gravid krop op, som mange ville kunne i et træningscenter på hold eller med styrketræning, en anden ting er at træne en gravid krop op. For som mange af de dejlige mennesker i mit liv brugte meget tid på at fortælle mig, så sker der mange ændringer i kroppen under graviditeten. Det var vigtigt for mig at træne min krop op til at blive stærk på den rigtige måde og uden at lave skader på mig selv. I stedet for at sidde og kigge på et byggeprojekt og en graviditet, der kørte afsted med mig som tilskuer eller passagerer, ville jeg være med i begge dele så aktivt som muligt.

At komme i kontrol over sin egen krop

Jeg tilmeldte mig prøveugen ved Maria Dior, da jeg var i uge 18 i graviditeten og da jeg kom hjem fra første træning, kiggede min kæreste forundret på mig og sagde “Hvad der end er sket dernede, så skal du vist fortsætte med det!” Og det sagde han, fordi at jeg var glad til op over begge ører. Jeg var glad, fordi jeg for første gang i mange mange uger havde haft følelsen af, at det var mig, der var i kontrol, mig der arbejde med min krop og fik den til at gøre ting, som jeg bestemte. Ting som jeg havde fået at vide (af uvidende), at gravide ikke kunne eller burde. Men ting som jeg var helt tryg ved at gøre grundet meget professionel og sikker vejledning.

Fra 4 til 11 minutter i wallsit

Derfra var der ligesom ikke rigtig nogen tvivl om, at jeg skulle på Fit Moms 2 Be bootcampen. På den første bootcamp gik jeg fra ved første test at kunne sidde i wallsit i 4 min og 8 sekunder, til efter 8 uger at kunne sidde i 7 min og 20 sekunder. Jeg gik fra at kunne tage 30 pushups på 51 sekunder til at kunne på 41 sekunder. Stort set alle mine testresultater var forbedret markant samtidig med, at jeg i mellemtiden var blevet en del mere gravid, større og tungere. Efter første bootcamp meldte jeg mig på endnu en, hvor jeg yderligere ved første test sad 11 minutter i wallsit og lavede 30 pushups på 37 sekunder. Bootcampen handler ikke kun om fysisk styrke og udholdenhed, den handler i høj grad også om kropskontrol, teknik og ikke mindst fokus. Fokus, som jeg forventer, bliver et af de vigtigste redskaber under fødslen. Derudover har bootcampen givet utroligt mange skønne grin og et roligt og trygt miljø at komme i. Et miljø hvor der er plads til alle, uanset om man er gammel fitnessdronning, eller gerne vil prøve det der træning for første gang. Der er plads til at synes, at en øvelse er mega svær, og der er plads til at fejre, når man endelig fanger den. Der er plads til at spørge om personlig hjælp, og der er plads til at kæmpe i flok. Der er plads til alle, og der er ALTID god stemning.

Tryghed midt i graviditetsjunglen

Foruden de to ugentlige træninger giver de små oplæg inden hver onsdagstræning et indblik i det at være gravid og alt, hvad det indebærer. Oplæggene og træningerne giver tilsammen redskaber til at håndtere graviditet og fødsel og passe bedst muligt på sig selv undervejs uden blindt at skulle rette sig efter alle de meget velmenende, men også konservative ideer og råd omkring, at man som gravid helst skal holde sig til graviditetsyoga og -svømning. Det er en jungle at være gravid, og der findes titusinde måder at være gravid på – alle lige rigtige. Forsøger man at google, så risikerer man at få afgørende sundhedsråd fra min-mave.dk eller hestenet.dk, så det er så vigtigt, at man som gravid er kritisk over, den information man får. Jeg har valgt (dermed ikke sagt at det er det rigtige for alle) at lytte til mange af de råd jeg har fået gennem bootcampen, fordi jeg stoler på, at de er af en kvalitet, jeg er tryg ved – hvilket ikke siger så lidt, når det drejer sig om det lille nye liv, der vokser inden i en. Det er vigtigt for mig, at det her blogindlæg ikke skal lyde som ren reklame (hvilket det måske lidt gør), men mere som en ærlig fortælling om, hvor vigtig en del af min graviditet det har været at træne og forberede mig på fødslen og livet med baby. Min situation og mine valg er ikke nødvendigvis rigtige for alle, men man er nød til at kaste sig ud i graviditets-junglen og opleve, mærke og suge til sig og efterfølgende sortere og lukke af for det, man ikke vælger at tro på.

Udover en række venskaber som jeg håber og tror vil holde mange mange år, har bootcampen givet mig muligheden for at føle mig stærk. Jeg har både brækket gulv op og båret murbrokker i mit hus, hvilket, jeg næsten ikke havde turde håbe på, var muligt. Jeg har i det hele taget følt, at jeg, i så høj grad det har været muligt, har taget styringen over mit liv gennem graviditet og ombygning. Men igen vigtigst af alt så har jeg genvundet følelsen af at føle mig stærk og smertefri (dvs. fx Ingen bækken-, nerve- eller ryggener) – og mon ikke det bliver en meget god følelse at huske på, når jeg (forhåbentlig) inden længe skal føde mit barn.

Signe

Signes ærlige fortælling om vores Fit Moms 2 Be Bootcamp

Jeg er blevet spurgt, om jeg har lyst til at skrive et blogindlæg om min oplevelse af at være på Fit Moms 2 Be bootcamp, og hvorfor jeg tilmeldte mig… Det ville jeg gerne her i mine sidste (lidt kedelige) barslesdage inden fødslen. Men så får I også hele fortællingen på godt og ondt og både med ynk og pral…

Ovenpå en hård start på graviditeten med alle de klassiske symptomer og et stort svind i mine muskler efter mange uger i sengen med riskiks som primære fødeindtag, var jeg nået til et punkt, hvor det var hårdt bare at gå på de få trapper i vores nye hus.

Når husrenovering og graviditet falder sammen

Så der stod jeg i efteråret med de to fysisk og psykisk hårdeste gør-det-selv projekter i mit liv… Vi havde lige købt hus (et gør-det-selv-projekt), og så var jeg gravid. Begge projekter havde været planlagt og ønsket i længere tid, men ikke ligefrem planlagt til at skulle falde sammen. Men det kan man jo sige sig selv, at sådan noget altid gør. Tanken om ikke at kunne eller måtte løfte en murbrok eller gøre andet fysisk arbejde i huset gjorde både graviditet og byggeprojekt en anelse uoverskueligt.

Hvordan træner man en gravid krop op?

Jeg er så heldig! Så heldig at have rigtig mange gode mennesker i mit liv, der gerne vil passe på mig og fortælle mig, hvordan jeg skal passe på med det ene og passe på med det andet og ikke må løfte dit og dat under graviditeten. Alle råd givet i den bedste mening, men i min situation svære at forholde sig til, for jeg havde ikke planer om at overlade mig til graviditeten som en sygdom, hvor man ikke må eller kan det ene og andet. Samtidig var jeg også klar over, at jeg havde brug for et skub til at komme i gang med at træne min krop op til at kunne holde til både at bygge hus og baby på én gang. Men én ting er at træne en ikke-gravid krop op, som mange ville kunne i et træningscenter på hold eller med styrketræning, en anden ting er at træne en gravid krop op. For som mange af de dejlige mennesker i mit liv brugte meget tid på at fortælle mig, så sker der mange ændringer i kroppen under graviditeten. Det var vigtigt for mig at træne min krop op til at blive stærk på den rigtige måde og uden at lave skader på mig selv. I stedet for at sidde og kigge på et byggeprojekt og en graviditet, der kørte afsted med mig som tilskuer eller passagerer, ville jeg være med i begge dele så aktivt som muligt.

At komme i kontrol over sin egen krop

Jeg tilmeldte mig prøveugen ved Maria Dior, da jeg var i uge 18 i graviditeten og da jeg kom hjem fra første træning, kiggede min kæreste forundret på mig og sagde “Hvad der end er sket dernede, så skal du vist fortsætte med det!” Og det sagde han, fordi at jeg var glad til op over begge ører. Jeg var glad, fordi jeg for første gang i mange mange uger havde haft følelsen af, at det var mig, der var i kontrol, mig der arbejde med min krop og fik den til at gøre ting, som jeg bestemte. Ting som jeg havde fået at vide (af uvidende), at gravide ikke kunne eller burde. Men ting som jeg var helt tryg ved at gøre grundet meget professionel og sikker vejledning.

Fra 4 til 11 minutter i wallsit

Derfra var der ligesom ikke rigtig nogen tvivl om, at jeg skulle på Fit Moms 2 Be bootcampen. På den første bootcamp gik jeg fra ved første test at kunne sidde i wallsit i 4 min og 8 sekunder, til efter 8 uger at kunne sidde i 7 min og 20 sekunder. Jeg gik fra at kunne tage 30 pushups på 51 sekunder til at kunne på 41 sekunder. Stort set alle mine testresultater var forbedret markant samtidig med, at jeg i mellemtiden var blevet en del mere gravid, større og tungere. Efter første bootcamp meldte jeg mig på endnu en, hvor jeg yderligere ved første test sad 11 minutter i wallsit og lavede 30 pushups på 37 sekunder. Bootcampen handler ikke kun om fysisk styrke og udholdenhed, den handler i høj grad også om kropskontrol, teknik og ikke mindst fokus. Fokus, som jeg forventer, bliver et af de vigtigste redskaber under fødslen. Derudover har bootcampen givet utroligt mange skønne grin og et roligt og trygt miljø at komme i. Et miljø hvor der er plads til alle, uanset om man er gammel fitnessdronning, eller gerne vil prøve det der træning for første gang. Der er plads til at synes, at en øvelse er mega svær, og der er plads til at fejre, når man endelig fanger den. Der er plads til at spørge om personlig hjælp, og der er plads til at kæmpe i flok. Der er plads til alle, og der er ALTID god stemning.

Tryghed midt i graviditetsjunglen

Foruden de to ugentlige træninger giver de små oplæg inden hver onsdagstræning et indblik i det at være gravid og alt, hvad det indebærer. Oplæggene og træningerne giver tilsammen redskaber til at håndtere graviditet og fødsel og passe bedst muligt på sig selv undervejs uden blindt at skulle rette sig efter alle de meget velmenende, men også konservative ideer og råd omkring, at man som gravid helst skal holde sig til graviditetsyoga og -svømning. Det er en jungle at være gravid, og der findes titusinde måder at være gravid på – alle lige rigtige. Forsøger man at google, så risikerer man at få afgørende sundhedsråd fra min-mave.dk eller hestenet.dk, så det er så vigtigt, at man som gravid er kritisk over, den information man får. Jeg har valgt (dermed ikke sagt at det er det rigtige for alle) at lytte til mange af de råd jeg har fået gennem bootcampen, fordi jeg stoler på, at de er af en kvalitet, jeg er tryg ved – hvilket ikke siger så lidt, når det drejer sig om det lille nye liv, der vokser inden i en. Det er vigtigt for mig, at det her blogindlæg ikke skal lyde som ren reklame (hvilket det måske lidt gør), men mere som en ærlig fortælling om, hvor vigtig en del af min graviditet det har været at træne og forberede mig på fødslen og livet med baby. Min situation og mine valg er ikke nødvendigvis rigtige for alle, men man er nød til at kaste sig ud i graviditets-junglen og opleve, mærke og suge til sig og efterfølgende sortere og lukke af for det, man ikke vælger at tro på.

Udover en række venskaber som jeg håber og tror vil holde mange mange år, har bootcampen givet mig muligheden for at føle mig stærk. Jeg har både brækket gulv op og båret murbrokker i mit hus, hvilket, jeg næsten ikke havde turde håbe på, var muligt. Jeg har i det hele taget følt, at jeg, i så høj grad det har været muligt, har taget styringen over mit liv gennem graviditet og ombygning. Men igen vigtigst af alt så har jeg genvundet følelsen af at føle mig stærk og smertefri (dvs. fx Ingen bækken-, nerve- eller ryggener) – og mon ikke det bliver en meget god følelse at huske på, når jeg (forhåbentlig) inden længe skal føde mit barn.

Signe

+ vis kommentarer

GEM KOMMENTAR

Skriv en kommentar

Læs mere om mig

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter graviditeten. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditeten, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online ammeforberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Få gode tips, anbefalinger, små perler med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!