Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Graviditet, Kost, Sundhed

5 gode og lindrende yoga-øvelser til dig der er gravid

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Den seneste forskning viser, at motion under graviditet er godt. Det mindsker risikoen for kejsersnit og gør det nemmere at ”komme tilbage” til dit normale jeg efter fødslen. Udover det kan motion afhjælpe nogle af de smerter, der kan opstå i graviditet, når hele kroppen rykker rundt for at finde plads til en baby.

Yoga er en blid for form for motion, der kan afhjælpe de små-gener, mange får under graviditeten. F.eks. ømme hofter og smerter i lænden. Man får ondt i hofterne, fordi kroppen er ved at forberede sig til fødslen, og man får ondt i lænden, fordi der er en uvant vægt fortil. Ud over det kan det også hjælpe dig til at være mere til stede i din egen krop, og det kan du bruge under fødslen.

Vi har samlet en række yoga øvelser, som alle kan bruge, selvom de måske skal modificeres en smule, alt efter hvor langt du er henne i graviditeten. Hvis du har bækkenløsning, skal du følge de anvisninger, du har fået.

Barnets stilling gravidyoga øvelse

Den første er den stilling, der hedder ’barnets stilling’. Den er rigtig god til at lindre smerter i lænden samtidig med, at den arbejder lige så stille i hofterne. Sørg for at have knæene ude til siderne, så der er plads til maven og måske brug en pude til at ligge under brystet, så der er plads til, at du kan slappe godt af i den uden ubehag.

Lig i stillingen 5 minutter eller længere tid og træk vejret dybt.

Ko & Kat gravidyoga øvelse

Den anden stilling er ko og kat – en klassiker du sikkert kender fra idræt i skolen. Den er rigtig god til at varme ryggen og lænden op og kan dermed være med til at lindre smerter. Stil dig på alle fire, og begynd at skyde ryg (kat) for derefter at have lige ryg eller svaje i ryggen (ko). Du kan også prøve at bevæge dig til siden – føl dig frem og find, det der føles rart, og tag 10 dybe vejrtrækninger her.

Happy Buddha gravidyoga øvelse

Den tredje stilling er den, der hedder “Happy Buddha”. Læg dig på ryggen, og se, om du kan nå dine fødder med hænderne – hvis ikke så bare tag fat på skinnebenene. Den kan godt være lidt svær at finde ind i, men hvis du forstiller dig en lille baby, der ligger på jorden og holder fast i sine fødder, skal du bare gøre det efter, så godt du kan. Sørg for at have åbnet knæene nok til maven, og træk fødderne ned mod hovedet, lad numsen flyve lidt op. Du skal kunne mærke strækket i hofterne. Leg lidt med den, indtil du finder et sted, hvor du kan mærke noget.

Hundestrækket gravidyoga øvelse

Hundestrækket i en graviditets-venlig udgave (det kan være “farligt” at have hovedet nedad, når man er gravid, fordi der ikke er så meget plads i maven som der plejer at være. Hovedpulsåren kan blive trykket, hvilket kan resultere i besvimelse og andre ulykker, og det har vi ikke lyst til). Hundestrækket er et stræk, der er rigtig godt for ryggen, ballerne, og ned over benene.

Stil dig lidt fra en væg, og bøj dig frem så dine hænder er på væggen, og armene er strakte, så du får ca en 90 graders vinkel. Stå der i 10 dybe vejrtrækninger.

Shavasana gravidyoga øvelse

Shavasana eller “død mans stilling” er en god måde at komme ned i kroppen igen. Læg dig på ryggen, put eventuelt en pude under knæene (det kan afhjælpe smerter i lænden), og slap af og træk vejret dybt mindst 10 gange. Er du højgravid og føles det ubehageligt at ligge på ryggen, ligger du på siden og laver øvelsen.

Godt klaret!

Author

Tilbage til Viden

5 gode og lindrende yoga-øvelser til dig der er gravid

5 gode og lindrende yoga-øvelser til dig der er gravid

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!