Indlæg

Disse valg traf jeg, da jeg skulle vælge legetøj til børnene

20. januar 2019 | Efterfødsel, Personlig

Legetøj – for alle pengene

Hjemme hos os, har vi ikke alverdens plads. Og en baby kommer i forvejen med et krav om meget plads. Derfor blev vi faktisk ret tidlig enige om at vi skulle være selektive når det kom til børnenes legetøj. Både jeg og Lasse er nogle rodehoveder, og han samler enormt meget nips. Det ønskede jeg ikke for vores børn. Jeg kender det fra jeg var lille – det er meget federe at have top-gear og fulde kollektioner end 1000 forskellige legesager som ikke passer sammen. Derfor valgte vi at vi hellere ville samle legetøj til børnene, som passede med andet. På den måde kunne de ønske sig tilbehør mm. til jul og fødselsdage.

Det må jo også gerne være pænt at se på

Sådan havde jeg det hvert fald når de var babyer og alt legetøj flød i hele lejligheden. Den eneste udfordring var dog at børnene synes det var meget mere spændende med prangende farver og voldsomme lyde. Og det så ganske enkelt forfærdeligt ud i vores indretning. Skidt med det, ikke? Ikke helt for mit vedkommende. Jo jo, der var da lamaze i legekurven. Men legekurven var fra done by deer, og aktivitetsstativet, som jeg ikke kunne gemme væk, var fra plantoys, i rolige farver.

Børnenes legetøj som de bruger nu, må også gerne være pænt at se på når det skal stå fremme. Men det vigtigste er at de synes det er sjovt at lege med det!

 

Hvilket legetøj har vi så gået efter?

Både pænt og sjovt siger du?

Jo da, den er god nok. Jeg faldt over det danske brand plantoys, som både har et stort udvalg af legetøj der er spænende, krævende og kreativt for børnene. Samtidig er det udviklet i bambustræ, og er bæredygtig. Var jeg glad? JA! Og fattig 😛

Priserne er meget fornuftige, for legetøjets kvalitet spiller. Det var vigtig for os, at det ikke var noget plastik grej, som blev ødelagt efter en leg. De passer ikke ligefrem godt på sine ting, de kære små.

Vi har noget køkken grej, tog og biler, et skrivebord, en forlystelsespark og et parkeringshus derfra. Det er både flot at se på, og sjovt at lege med. Og man kan udvide byerne med nye bygninger og dekoration. Det er jeg ret fan af!

Børnenes legetøj

Vi har også valgt at investere i LEGO. Børnene elskede duplo, og er nu ligeså stille gået over til LEGO Friends og LEGO city.

Nathaniel og Matheo har endvidere en BRIO togbane som de virkelig kan få mange timer til at gå med. Og igen – noget der kan samles på. Der findes utrolig mange forskellige versioner og tilbygninger, og der bygges nye togbaner hver eneste dag!

Mila har et Le Toy Van dukkehus. Jeg må indrømme at det mest var mit ønske, fordi jeg faldt for de smukke huse de har. Det er liiiige til den dyre side! Men igen samler hun på nye møbler og inventar til huset, og vi kan få mange timer til at gå i dukkehuset.

Endvidere har børnene masse puslespil, byggeklodser og trælegetøj som puttekasser og kuglebaner. Det er noget af det som ikke falder i vores ”samle-kategori” men giver en god afveksling når de bare vil sidde stille og udfordre sin kreativitet og logik.

Legekøkkenet er favoritten

Til sidst har vi legekøkkenet. Det er den BEDSTE investering vi har lavet. De ELSKER at kokkerere, og det har resulteret i at de har fået alt verdens forskellig legemad, som de kunne tænke sig.

Af flere årsager har vi udelukkende købt mad og tilbehør i træ. Både plantoys, magni og Am-leg (mamamemo) har utallige variationer af mad og tilbehør som ligner tro kopier af den mad de får serveret. Der er lige meget kage og slik i deres legekøkken. Min første tanke var at det skulle de ikke have, men man har et standpunkt til man tager et nyt, ikke? De har en indkøbsvogn fra plantoys som de knus-elsker også har de en købmandsstand fra magni, som Nathaniel fik til sin 3 års fødselsdag! Vi har hængt trækasser op fra ikea til frugt og grønt, og de søde pixi hylder fra done by deer fungerer som væg-beholdere. Vi løb hurtig tør for opbevaringsplads til alt deres legemad, så vi overvejer også at lave en ekstra køkkenbænk eller nogle hylder. Selve køkkenet er fra kidkraft, og det er solidt og har holdt til hård brug nu i snart 3 år. Det er også lidt medtaget, men de har virkelig brugt det meget!

 

Jeg har linket til de forskellige sider, og håber denne lille miniguide gav jer lidt inspiration til, hvordan man kan have legetøj der både er sjovt, som de kan samle på og udvide, og som også har en god kvalitet og ser pænt ud på værelset J

www.plantoys.dk

(indkøbsvogn, legemad, biler, tog, busser, parkeringsplads, forlystelsespark, balancekaktus, aktivitetsstativ, sansekugler, puslespil mm.)

https://www.jollyroom.dk/legetoj/rolleleg/legekokkener/kidkraft-vintage-legekokken-white?gclid=EAIaIQobChMI3On2r4GV3wIVmOd3Ch0aqQ8GEAQYASABEgKTJfD_BwE

Kids kraft legekøkken

https://www.pixizoo.dk/brio-min-forste-togbane-med-batteritog-33710?gclid=EAIaIQobChMI_u244oGV3wIVA853Ch3z1AnGEAQYASABEgLjePD_BwE

Brio togbane

 

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...