Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Familie, Træning & Sundhed

Derfor er jeg modstander af strenge regler og kure

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Slankekur, suppekur, juicekur…

Vi har stort set alle prøvet at være på kur en gang i løbet af livet. Eller hvad?

Og det er måske gået meget godt de første par uger. Nogle gange måneder. Eller måske blot dage? Og så når man et punkt, hvor motivationen daler, og den enorme mængde tid, man brugte på det, ikke prioriteres mere. Hvad sker der så?

Man tager 80 % af det tabte på igen. Hvorfor?

Fordi man går tilbage til sine gamle vaner.

Hvad skal man så gøre, hvis man vil tabe sig?

Lave en livsstilsændring.

Det lyder virkelig nemt, ikke? Det er det ikke. Overhovedet faktisk. Ser du; vi mennesker er vanedyr. Vi elsker vaner. Vi elsker, når ting sker automatisk. Vi har fået de vaner, vi har nu på baggrund af hændelser, opdragelse, værdier og følelser. Vi ønsker hele tiden at være tilpasse og tilfredse. Vi undgår frygt, farer, negative følelser og udsatte situationer som hovedregel.

Derfor er det sådan, at når man forsøger at ændre sine vaner, vil ens hjerne forsøge at blokkere ændringen. Det kræver energi og fører os til et nyt liv, vi ikke kender. Altså noget usikkert.

At leve efter en diæt kan være udfordrende, men som oftest gør man det, fordi man har truffet en beslutning om, at noget skal ske nu. Det er en anden type ændring, hvor man har et mål om at opnå noget. Derfor er hjernen ikke så modvillig, fordi det er midlertidigt. Mod et mål og så slut. Det vil den hellere være med til end en evig ændring.

Men hvad hvis man holder vægten efter en kur? Er det så ikke okay?

Det spørgsmål får jeg tit. Det er selvfølgelig ikke mig, der skal træffe en beslutning for andre. Men når jeg bliver spurgt om min mening, ytrer jeg den. Så den kommer også her.

Nej, det er det ikke. For har du lyst til at leve et liv, hvor du hver dag skal tælle kalorier i en app, sige nej til alt sukker og leve uden kulhydrater?

Virkelig?

En kur er og forbliver en kur. Der er intet i vejen for, at man ændrer i sin kost. Men for mange ændringer over en kort tidsperiode ender stort set altid med, at man ikke kan overholde de regler, man har sat op for sig selv.

Det handler altid om at finde en balance. En balance mellem træning og sofahygge. En balance mellem slik og grøntsager. For enhver kur, jeg nogensinde har hørt om (og det er virkelig mange), kræver utrolig meget tid og restriktioner. Det bliver ikke ved med at være sjovt. Og så vil jeg personligt hellere bruge længere tid på at nå ned i vægt.

Så ved jeg, at jeg arbejder med mine vaner og tanker samtidig. I stedet for at skynde mig af med kiloene, for så at tabe det hele på gulvet, når der sker noget i mit liv, som tager tid fra mig igen.

Vil jeg kunne spise sådan, hvis…

Tænk altid på; vil jeg kunne spise sådan her, når jeg ligger syg, manden er ude at rejse, eller vi renoverer vores hus?

Hvis svaret er nej, er det ikke holdbart.

Selvfølgelig er der perioder, hvor man ikke kan få andet ind, end det der lige er, fordi man er syg eller sengeliggende. Men hvis man har ændret sine vaner, sine tankemønstre og fundet en anden måde at søge trøst og omsorg på i stedet for usund mad, vil valget typisk falde på et sundt måltid. Fremfor en pose matadormix og en plade Marabou.

Mit bedste råd!

Prøv at lave små ændringer i din livsstil i starten i stedet for at falde for en kur. Det skal nok give resultater, men ville det ikke være sjovere, hvis de resultater hang ved?

Hvis du vil gå all in på din kost og gerne vil se resultater og lære, hvordan du arbejder med vaner og sundhed, skal du ind og tjekke vores kostforløb til mødre og gravide ud med det samme!

Author

Tilbage til Viden

Derfor er jeg modstander af strenge regler og kure

Derfor er jeg modstander af strenge regler og kure

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!