Indlæg

Derfor er jeg modstander af strenge regler og kure

23. januar 2019 | Efterfødsel

Slankekur, suppekur, juicekur..

Vi har stort set alle prøvet at være på kur en gang i løbet af livet. Eller hvad?

Og det har gået meget godt de første par uger. Nogle gange måneder. Eller måske blot dage? Også når man et punkt hvor motivationen daler, og den enorme mængde tid man brugte på det, ikke prioriteres mere. Hvad sker der så?

Man tager 80 % af det tabte på igen. Hvorfor?

Fordi man går tilbage til sine gamle vaner igen.

 

Hvad skal man så gøre, hvis man vil tabe sig?

Lav en livsstilsændring. Det lyder virkelig nemt, ikke? Det er det ikke. Overhovedet faktisk. Ser du; vi mennesker er vanedyr. Vi elsker vaner. Vi elsker når ting sker automatisk. Vi har fået de vaner vi har nu på baggrund af hændelser, opdragelse, værdier og følelser. Vi ønsker hele tiden at være tilpasse og tilfredse. Vi undgår frygt, farer, negative følelser og udsatte situationer som hovedregel. Derfor er det sådan at når man forsøger at ændre sine vaner, vil ens hjerne forsøge at blokkere ændringen. Det kræver både energi og fører os til et nyt liv, vi ikke kender. Altså noget usikkert.

At leve efter en diæt kan være udfordrende, men som oftest gør man det fordi, man har truffet en beslutning om at noget skal ske nu. Det er en anden type ændring, hvor man har et mål om at opnå noget. Derfor er hjernen ikke så modvillig, fordi det er midlertidigt. Mod et mål, også slut. Det vil den hellere være med til end en evig ændring.

 

Men hvad hvis man holder vægten efter en kur? Er det så ikke okay?

Det spørgsmål får jeg tit. Det er selvfølgelig ikke mig, der skal træffe en beslutning for andre. Men når jeg bliver spurgt om min mening, ytrer jeg den. Så den kommer også her.

Nej, det er det ikke. For har du lyst til at leve et liv, hvor du hver dag skal tælle kalorier i en app, sige nej til alt sukker og leve uden kulhydrater?

Virkelig?

En kur er og forbliver en kur. Der er intet i vejen for at man ændrer i sin kost. Men for mange ændringer over en kort tidsperiode ender, næsten altid med at man ikke kan overholde de regler, man har sat op for sig selv. Det handler altid om at finde en balance. En balance mellem træning og sofahygge. En balance mellem slik og grøntsager. For enhver kur jeg nogensinde har hørt om (og det er virkelig mange), kræver utrolig meget tid og restriktioner. Det bliver ikke ved med at være sjovt. Også vil jeg personligt hellere bruge længere tid på at nå ned i vægt. Så ved jeg at jeg arbejder med mine vaner og tanker samtidig. I stedet for at skynde mig af med kiloene, for så at tabe det hele på gulvet, når der sker noget i mit liv som tager tid fra mig igen.

 

Tænk altid på; vil jeg kunne spise sådan her, når jeg ligger syg, manden er ude at rejse, og vi samtidig renoverer vores hus?

Hvis svaret er nej, er det ikke holdbart. Selvfølgelig er der perioder, hvor man ikke kan få andet ind end det der lige er, fordi man er syg eller sengeliggende. Men hvis man har ændret sine vaner, sine tankemønstre og fundet en anden måde at søge trøst og omsorg på i stedet for usund mad, vil valget typisk falde på et sund måltid. Fremfor en pose matadormix og en plade Marabou.

Prøv at lave små ændringer i din livsstil i starten i stedet for at falde for en kur. Det skal nok give resultater, men ville det ikke være sjovere, hvis de resultater hang ved?

Hvis du vil gå all in på din kost og gerne vil se resultater og lære, hvordan du arbejder med vaner og sundhed, skal du gå ind og tjekke vores kostforløb til mødre og gravide ud med det samme!

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...