Tilmeld dig det essentielle graviditets-og babyforløb til 0 kr

om mig

kontakt

terminsgrupper

mediekit

shop

favoritter

podcast

blog

freebies

Online kurser

Hejsa!

Naviger

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med i kulisserne, og håber du nyder at bruge tid på mit site!

Derfor er jeg modstander af strenge regler og kure

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

Top kategorier

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Lyt til Podcasten

Slankekur, suppekur, juicekur..

Vi har stort set alle prøvet at være på kur en gang i løbet af livet. Eller hvad?

Og det har gået meget godt de første par uger. Nogle gange måneder. Eller måske blot dage? Også når man et punkt hvor motivationen daler, og den enorme mængde tid man brugte på det, ikke prioriteres mere. Hvad sker der så?

Man tager 80 % af det tabte på igen. Hvorfor?

Fordi man går tilbage til sine gamle vaner igen.

 

Hvad skal man så gøre, hvis man vil tabe sig?

Lav en livsstilsændring. Det lyder virkelig nemt, ikke? Det er det ikke. Overhovedet faktisk. Ser du; vi mennesker er vanedyr. Vi elsker vaner. Vi elsker når ting sker automatisk. Vi har fået de vaner vi har nu på baggrund af hændelser, opdragelse, værdier og følelser. Vi ønsker hele tiden at være tilpasse og tilfredse. Vi undgår frygt, farer, negative følelser og udsatte situationer som hovedregel. Derfor er det sådan at når man forsøger at ændre sine vaner, vil ens hjerne forsøge at blokkere ændringen. Det kræver både energi og fører os til et nyt liv, vi ikke kender. Altså noget usikkert.

At leve efter en diæt kan være udfordrende, men som oftest gør man det fordi, man har truffet en beslutning om at noget skal ske nu. Det er en anden type ændring, hvor man har et mål om at opnå noget. Derfor er hjernen ikke så modvillig, fordi det er midlertidigt. Mod et mål, også slut. Det vil den hellere være med til end en evig ændring.

 

Men hvad hvis man holder vægten efter en kur? Er det så ikke okay?

Det spørgsmål får jeg tit. Det er selvfølgelig ikke mig, der skal træffe en beslutning for andre. Men når jeg bliver spurgt om min mening, ytrer jeg den. Så den kommer også her.

Nej, det er det ikke. For har du lyst til at leve et liv, hvor du hver dag skal tælle kalorier i en app, sige nej til alt sukker og leve uden kulhydrater?

Virkelig?

En kur er og forbliver en kur. Der er intet i vejen for at man ændrer i sin kost. Men for mange ændringer over en kort tidsperiode ender, næsten altid med at man ikke kan overholde de regler, man har sat op for sig selv. Det handler altid om at finde en balance. En balance mellem træning og sofahygge. En balance mellem slik og grøntsager. For enhver kur jeg nogensinde har hørt om (og det er virkelig mange), kræver utrolig meget tid og restriktioner. Det bliver ikke ved med at være sjovt. Også vil jeg personligt hellere bruge længere tid på at nå ned i vægt. Så ved jeg at jeg arbejder med mine vaner og tanker samtidig. I stedet for at skynde mig af med kiloene, for så at tabe det hele på gulvet, når der sker noget i mit liv som tager tid fra mig igen.

 

Tænk altid på; vil jeg kunne spise sådan her, når jeg ligger syg, manden er ude at rejse, og vi samtidig renoverer vores hus?

Hvis svaret er nej, er det ikke holdbart. Selvfølgelig er der perioder, hvor man ikke kan få andet ind end det der lige er, fordi man er syg eller sengeliggende. Men hvis man har ændret sine vaner, sine tankemønstre og fundet en anden måde at søge trøst og omsorg på i stedet for usund mad, vil valget typisk falde på et sund måltid. Fremfor en pose matadormix og en plade Marabou.

Prøv at lave små ændringer i din livsstil i starten i stedet for at falde for en kur. Det skal nok give resultater, men ville det ikke være sjovere, hvis de resultater hang ved?

Hvis du vil gå all in på din kost og gerne vil se resultater og lære, hvordan du arbejder med vaner og sundhed, skal du gå ind og tjekke vores kostforløb til mødre og gravide ud med det samme!

Slankekur, suppekur, juicekur..

Vi har stort set alle prøvet at være på kur en gang i løbet af livet. Eller hvad?

Og det har gået meget godt de første par uger. Nogle gange måneder. Eller måske blot dage? Også når man et punkt hvor motivationen daler, og den enorme mængde tid man brugte på det, ikke prioriteres mere. Hvad sker der så?

Man tager 80 % af det tabte på igen. Hvorfor?

Fordi man går tilbage til sine gamle vaner igen.

 

Hvad skal man så gøre, hvis man vil tabe sig?

Lav en livsstilsændring. Det lyder virkelig nemt, ikke? Det er det ikke. Overhovedet faktisk. Ser du; vi mennesker er vanedyr. Vi elsker vaner. Vi elsker når ting sker automatisk. Vi har fået de vaner vi har nu på baggrund af hændelser, opdragelse, værdier og følelser. Vi ønsker hele tiden at være tilpasse og tilfredse. Vi undgår frygt, farer, negative følelser og udsatte situationer som hovedregel. Derfor er det sådan at når man forsøger at ændre sine vaner, vil ens hjerne forsøge at blokkere ændringen. Det kræver både energi og fører os til et nyt liv, vi ikke kender. Altså noget usikkert.

At leve efter en diæt kan være udfordrende, men som oftest gør man det fordi, man har truffet en beslutning om at noget skal ske nu. Det er en anden type ændring, hvor man har et mål om at opnå noget. Derfor er hjernen ikke så modvillig, fordi det er midlertidigt. Mod et mål, også slut. Det vil den hellere være med til end en evig ændring.

 

Men hvad hvis man holder vægten efter en kur? Er det så ikke okay?

Det spørgsmål får jeg tit. Det er selvfølgelig ikke mig, der skal træffe en beslutning for andre. Men når jeg bliver spurgt om min mening, ytrer jeg den. Så den kommer også her.

Nej, det er det ikke. For har du lyst til at leve et liv, hvor du hver dag skal tælle kalorier i en app, sige nej til alt sukker og leve uden kulhydrater?

Virkelig?

En kur er og forbliver en kur. Der er intet i vejen for at man ændrer i sin kost. Men for mange ændringer over en kort tidsperiode ender, næsten altid med at man ikke kan overholde de regler, man har sat op for sig selv. Det handler altid om at finde en balance. En balance mellem træning og sofahygge. En balance mellem slik og grøntsager. For enhver kur jeg nogensinde har hørt om (og det er virkelig mange), kræver utrolig meget tid og restriktioner. Det bliver ikke ved med at være sjovt. Også vil jeg personligt hellere bruge længere tid på at nå ned i vægt. Så ved jeg at jeg arbejder med mine vaner og tanker samtidig. I stedet for at skynde mig af med kiloene, for så at tabe det hele på gulvet, når der sker noget i mit liv som tager tid fra mig igen.

 

Tænk altid på; vil jeg kunne spise sådan her, når jeg ligger syg, manden er ude at rejse, og vi samtidig renoverer vores hus?

Hvis svaret er nej, er det ikke holdbart. Selvfølgelig er der perioder, hvor man ikke kan få andet ind end det der lige er, fordi man er syg eller sengeliggende. Men hvis man har ændret sine vaner, sine tankemønstre og fundet en anden måde at søge trøst og omsorg på i stedet for usund mad, vil valget typisk falde på et sund måltid. Fremfor en pose matadormix og en plade Marabou.

Prøv at lave små ændringer i din livsstil i starten i stedet for at falde for en kur. Det skal nok give resultater, men ville det ikke være sjovere, hvis de resultater hang ved?

Hvis du vil gå all in på din kost og gerne vil se resultater og lære, hvordan du arbejder med vaner og sundhed, skal du gå ind og tjekke vores kostforløb til mødre og gravide ud med det samme!

+ vis kommentarer

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter en graviditet. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditet, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Lær mere om mig

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online amme-forberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Hver uge leverer vi gode tips, anbefalinger, små snutter med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!