Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Familie, Familielivet & Børn

Disse valg traf jeg, da jeg skulle vælge legetøj til børnene…

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Legetøj – for alle pengene

Hjemme hos os har vi ikke alverdens plads. Og en baby kommer i forvejen med et krav om meget plads. Derfor blev vi faktisk ret tidlig enige om at vi skulle være selektive, når det kom til børnenes legetøj. Både jeg og Lasse er nogle rodehoveder, og han samler enormt mange nips. Det ønskede jeg ikke for vores børn. Jeg kender det, fra jeg var lille – det er meget federe at have top-gear og fulde kollektioner end 1000 forskellige legesager, der ikke passer sammen.

Derfor valgte vi, at vi hellere ville samle legetøj til børnene, som passer sammen. På den måde kunne de ønske sig tilbehør mm. til jul og fødselsdage.

Også må det også gerne være lidt pænt at se på

Sådan havde jeg det hvert fald, da de var babyer og alt legetøj flød i hele lejligheden. Den eneste udfordring var dog, at børnene synes det var meget mere spændende med prangende farver og voldsomme lyde. Og det så ganske enkelt forfærdeligt ud i vores indretning.

Men skidt med det, ikke? Ikke helt for mit vedkommende…

Jo jo, der var da lamaze i legekurven. Men legekurven var fra done by deer og aktivitetsstativet, som jeg ikke kunne gemme væk, var fra plantoys, i rolige farver.

Børnenes legetøj som de bruger nu, må også gerne være pænt at se på, når det skal stå fremme. Men det vigtigste er selvfølgelig, at de synes, det er sjovt at lege med!

Hvilket legetøj er vi så gået efter?

Både pænt og sjovt siger du?

Jo da, den er god nok. Jeg faldt over det danske brand plantoys, som har et stort udvalg af legetøj, der er spændende, krævende og kreativt for børnene. Samtidig er det udviklet i bambustræ og er bæredygtigt. Var jeg glad? JA!

Priserne er meget fornuftige, for legetøjets kvalitet spiller. Det var vigtigt for os, at det ikke var noget plastik grej, som blev ødelagt efter én leg. De passer nemlig ikke ligefrem godt på deres ting, de kære små.

Vi har noget køkkengrej, tog og biler, et skrivebord, en forlystelsespark og et parkeringshus derfra. Det er både flot at se på og sjovt at lege med. Og man kan udvide byerne med nye bygninger og dekoration. Det er jeg ret fan af!

Børnenes legetøj

Vi har også valgt at investere i LEGO. Børnene elskede duplo og er nu lige så stille gået over til LEGO Friends og LEGO city.

Nathaniel og Matheo har endvidere en BRIO togbane, som de virkelig kan få mange timer til at gå med. Og igen – noget der kan samles på. Der findes utrolig mange forskellige versioner og tilbygninger, og der bygges nye togbaner hver eneste dag!

Mila har et Le Toy Van dukkehus. Jeg må indrømme, at det mest var mit ønske, fordi jeg faldt for de smukke huse, de har. Det er liiiige til den dyre side! Men igen samler hun på nye møbler og inventar til huset, og vi kan få mange timer til at gå i dukkehuset.

Endvidere har børnene en masse puslespil, byggeklodser og trælegetøj som puttekasser og kuglebaner. Det er noget af det, som ikke falder i vores ”samle-kategori”, men giver en god afveksling, når de bare vil sidde stille og udfordre deres kreativitet og logik.

Legekøkkenet er favoritten

Til sidst har vi legekøkkenet. Det er den BEDSTE investering, vi har lavet. De ELSKER at kokkerere, og det har resulteret i, at de har fået al verdens forskellig legemad.

Af flere årsager har vi udelukkende købt mad og tilbehør i træ. Både plantoys, magni og Am-leg (mamamemo) har utallige variationer af mad og tilbehør, der ligner den mad, de får serveret. Der er lige meget kage og slik i deres legekøkken. Min første tanke var, at det skulle de ikke have, men man har et standpunkt til man tager et nyt, ikke?

De har en indkøbsvogn fra plantoys, som de knus-elsker, og så har de en købmandsstand fra magni, som Nathaniel fik til sin 3 års fødselsdag!

Vi har hængt trækasser op fra ikea til frugt og grønt, og de søde pixi hylder fra done by deer fungerer som væg-beholdere. Vi løb hurtig tør for opbevaringsplads til alt deres legemad, så vi overvejer også at lave en ekstra køkkenbænk eller nogle hylder. Selve køkkenet er fra kidkraft, og det er solidt og har holdt til hård brug nu i snart 3 år. Det er også lidt medtaget, men de har virkelig brugt det meget!

Jeg har linket til de forskellige sider og håber, at denne lille miniguide gav jer lidt inspiration til, hvordan man kan have legetøj, der både er sjovt, som de kan samle på og udvide, og som også har en god kvalitet og ser pænt ud på værelset.

www.plantoys.dk

(indkøbsvogn, legemad, biler, tog, busser, parkeringsplads, forlystelsespark, balancekaktus, aktivitetsstativ, sansekugler, puslespil mm.)

https://www.jollyroom.dk/legetoj/rolleleg/legekokkener/kidkraft-vintage-legekokken-white?gclid=EAIaIQobChMI3On2r4GV3wIVmOd3Ch0aqQ8GEAQYASABEgKTJfD_BwE

Kids kraft legekøkken

https://www.pixizoo.dk/brio-min-forste-togbane-med-batteritog-33710?gclid=EAIaIQobChMI_u244oGV3wIVA853Ch3z1AnGEAQYASABEgLjePD_BwE

Brio togbane

Have fun!

Author

Tilbage til Viden

Disse valg traf jeg, da jeg skulle vælge legetøj til børnene…

Disse valg traf jeg, da jeg skulle vælge legetøj til børnene…

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!