Pizza er bare altid godt. Især når bunden er tynd og sprød. Prøv denne helt simple variant med parmaskinke. Less is more!
Tid: 2 timer
4 Portioner
Ingredienser
Dej
3 dl vand
17 g gær
2 spsk olie
1 tsk salt
100 g Fuldkornshvedemel
450 g Tipo 00 mel
Fyld
tomatsauce
2-3 kugler mozzarella
2 pakker parmaskinke
frisk oregano
Fremgangsmåde – Dej
Opløs gær i vandet, tilsæt salt og olivenolie og ælt herefter melet ind i dejen.
Tilsæt lidt af gangen.
Ælt dejen i ca. 10 minutter, til den er blank og glat.
Del dejen op i 4 og rul til boller.
Drys køkkenbordet med lidt mel og sæt bollerne til at hæve. Sæt dem ikke for tæt, da de så vokser sammen. Lad bollerne hæve til næsten dobbelt størrelse. Det tager ca. 1 1/2 time.
Tænd ovnen på højeste varme, gerne med enten pizzasten eller bageplade i. Når ovnen er godt varm, rulles pizzaerne ud, smøres med tomatsauce og fyldes med stykker af mozzarellaost.
Når pizzaen er bagt kommes skinke og oregano på.
Se opskriften og 6 andre i hæftet “En uges madplan til gravide” her
+ Vis kommentarer
- Hide Comments