Vores Fit Family Bootcamp er bygget op omkring dette!
Det at træne er vigtigt af mange årsager. Som småbørnsfamilie kan man have svært ved at presse træningen ind i sin dagligdag. Det kender jeg godt. Men det handler som regel om prioriteringer.
Personlig får jeg det bedre, når jeg har trænet. Jeg er meget mere produktiv, samtidig med at jeg er bedre til at være positiv i løbet af dagen.
Det handler om disciplin og viljestyrke. Og hvis JEG kan, kan du også.
Men hvad skal man lave? Hvornår skal man træne?
Hvis I ikke kan prioritere træningen som familie eller få det til at hænge sammen rent praktisk, giver jeg her et godt bud på, hvordan du/I kan strikke træningen sammen med børnene.
Prøv terningespillet
Kom op af sofaen! Find en terning. Her handler det om at træne, mens man slår en terning.
Reglerne er simple. Alle laver den øvelse, tallet man slår siger. Den, der får flest 6’ere indenfor 20 minutter, har vundet.
Her er øvelserne, man skal lave for hver terning – alle øvelser skal laves samme antal gange, som øjnene på terningen viser:
- Squats (gerne med baby på armen eller en rolling på skuldrene), og de større børn laver selv squats.
- Push ups (med rolling på ryggen måske) eller hvor I skal give high fives mellem hver gentagelse!
- Walking lunges (gerne med baby på armene eller en rolling på skuldrene). De større børn går med.
- Sit ups med klap (børnene klapper når mor og/eller far kommer op i sin situp). Har du delte mavemuskler, må du ikke lave situp – find et alternativ her på sitet.
- Bear crawl (med et barn på ryggen (ouch!) eller hvor børnene selv laver øvelsen)
- Burpees
Spil i 20 minutter, hvor I skiftes til at slå med terningen. Skift gerne øvelserne ud, hvis I synes, der er andre øvelser, der er sjovere eller bedre for jer!
Så har man fået 20 minutters effektiv træning ind.
Forhindringsbane
Lav en forhindringsbane i huset eller i haven. Sørg for at inkludere en masse motorisk udviklende øvelser så som hop, kryb, kravle og balancere.
Vælg om I skal gennemføre banen sammen, eller om I skal dyste mod hinanden.
Vores forhindringsbane bestod af følgende;
Løb – sækkehop – baglæns crawl – hop over – kryb under – hop på 1 ben – trillebør – balancér over – walking lunges – jumping squats – spiderman – baglæns løb – gå på hænder
Aktiv fortælling
Find jeres favorit historie og lav bevægelser til den. Det kan være en historie, som I selv opfinder, hvor der er aktiviteter til. Et eksempel er vores historie:
Der var engang en stooooor (stræk op på tæerne) kæmpe der boede i en lille by. Han trampede (aktivitet) rundt. Først trampede han hele vejen op ad bjerget (aktivitet), derefter rullede han (aktivitet) hele vejen ned i den lille landsby. Indbyggerne blev så forskrækket, at de hoppede rundt (aktivitet), så hurtig de kunne og sprællede med arme og ben (aktivitet). Først løb de (aktivitet) i alle retninger. Derefter forsøgte de at gemme sig for kæmpen. De lagde sig ned på gulvet (aktivitet) og hoppede op igen (aktivitet). Det gjorde de flere gange, rigtig mange gange. Osv…
Det er en god måde at være sammen på, at være kreative med børnene og at få træning ind i småbørnsfamilielivet.
Lad endelig børnene prøve sig frem med historien, det synes de oftest er rigtig sjovt!
Har I nogle idéer eller erfaringer, som har fungeret for jer?
Rigtig mange familier ønsker at træne sammen. Det er de færreste, der gør det, men hvis det er, fordi de mangler inspiration til aktive lege med børn, må I gerne dele jeres bedste tips i en kommentar!
God legelyst!