Tilmeld dig det essentielle graviditets-og babyforløb til 0 kr

om mig

kontakt

terminsgrupper

mediekit

shop

favoritter

podcast

blog

freebies

Online kurser

Hejsa!

Naviger

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med i kulisserne, og håber du nyder at bruge tid på mit site!

5 gode øvelser med din BBhugme!

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

Top kategorier

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Lyt til Podcasten

Har du også investeret i pølsen? Det var et af mine musthaves under graviditeten! Ikke bare fordi jeg elsker anvendeligheden af den, og synes designet er super flot, men også fordi jeg synes den giver en god anvendelsesmulighed på flere områder under graviditeten.

 

Jeg har derfor samlet 5 øvelser, jeg selv har brugt min BBhugme til, som måske også kan være noget for dig?

 

Øvelse 1 – lændestræk

Jeg lægger min pølse i en cirkel og sørger for, at jeg lægger mig med min ryg midt på den nederste bue af cirklen. Derfra lader jeg mine ben være helt udstrakte, hvorefter jeg slapper helt af i mine balder som hænger udenfor pølsen. Når jeg giver slip på spændingerne i lænden, vil jeg kunne mærke et stræk i mine haser, baglår og lænd. Dette stræk sørger for at holde mig dynamisk under graviditeten. Endvidere sørger strækket for at løsne op i de mange låsninger der kan ligge omkring iskias nerven og lænden generelt. Hold strækket i 1-2 minutter. Husk at rulle om på siden inden du sætter dig op, for ikke at belaste mavemusklerne under graviditeten.

 

Øvelse 2 – maveliggende rygflyes uden lændepres

Lænden er ret udsat under graviditeten. Jo længere hen du kommer, desto mere er din lænd på overarbejde. Derfor kan det være en god idé at lave nogle af dine rygøvelser liggende på maven. Liggende på maven siger du? JA! BBhugme er genial til netop dette. Igen laver jeg en cirkel og sørger for, at der er et hul i midten til min mave. Jeg lægger mig så ned med maven i hullet. Først kan du nyde maveligge-øjeblikket. når du har gjort det et par minutter, kan du med fordel begynde at arbejde med at fange musklerne omkring skulderbladene. Disse muskelgrupper får du især brug for, når du skal amme og løfte rundt på en baby. Følg resten af instruktionerne på billederne ☺

 

Øvelse 3 – bækken kip

Denne øvelse er god for at løsne spændinger i bækkenet og ryggen. Den er også rigtig god til at træne knibeøvelser og din kernemuskulatur for at forebygge bækkengener under graviditeten.

Læg pølsen lige ud, og læg dig lodret på den. Sørg for at ligge lige på pølsen med din krop og stil benene lige på ydersiden af pølsen. Hvis du er mega erfaren, kan du forsøge dig med benene på pølsen. Det giver lidt ekstra til balancetræning.

Lav bækkenrul, ved at kippe din hofte op mod dig selv, så du presser din lænd ned i gulvet. Gentag 12-15 repetitioner for at få den ønskede effekt.

 

Øvelse 4 – nakkestræk

Dårlige sovestillinger kan altså betyde, at nakken og skuldre bliver ekstra spændte. Derfor er denne lille variant en god ven, når du skal løsne op i spændinger. Læg dig lodret på din bbhugme. Det er vigtigt, at din ryg ligger lige på puden. Sørg derfra for at strække begge arme ud til hver sin side og lav så en dynamisk bevægelse, hvor du kigger til venstre og drejer højre arm og hånd mod højre. Så bytter du side. Lav dette i 1 minut.

 

Øvelse 5 – bækken knib

Læg dig på siden. Placer din bbhugme i mellem dine ben og under dit hoved. I 5 sekunder skal du knibe i din bækkenbund, og mase pølsen så flad du kan mellem dine lår. Hold så 5 sekunders pause og gentag. Dette er både godt for at træne din evne til at holde et spænd i din bækkenbund i længere tid af gangen. Og godt for at øve afslapning i bækkenbunden i din pause.

 

 

Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker at bruge min bbhugme til både amning og som sovebuddy her efter fødslen! Den er ganske simpelt GENIAL! Så hvis du ikke allerede har investeret i en, kan du finde en lige her:

www.pixizoo.dk

PS! Du får 20 % på ALT i pixizoos webshop med i vores goodiebags, som du får når du tilmelder dig en bootcamp hos os;)

 

Har du også investeret i pølsen? Det var et af mine musthaves under graviditeten! Ikke bare fordi jeg elsker anvendeligheden af den, og synes designet er super flot, men også fordi jeg synes den giver en god anvendelsesmulighed på flere områder under graviditeten.

 

Jeg har derfor samlet 5 øvelser, jeg selv har brugt min BBhugme til, som måske også kan være noget for dig?

 

Øvelse 1 – lændestræk

Jeg lægger min pølse i en cirkel og sørger for, at jeg lægger mig med min ryg midt på den nederste bue af cirklen. Derfra lader jeg mine ben være helt udstrakte, hvorefter jeg slapper helt af i mine balder som hænger udenfor pølsen. Når jeg giver slip på spændingerne i lænden, vil jeg kunne mærke et stræk i mine haser, baglår og lænd. Dette stræk sørger for at holde mig dynamisk under graviditeten. Endvidere sørger strækket for at løsne op i de mange låsninger der kan ligge omkring iskias nerven og lænden generelt. Hold strækket i 1-2 minutter. Husk at rulle om på siden inden du sætter dig op, for ikke at belaste mavemusklerne under graviditeten.

 

Øvelse 2 – maveliggende rygflyes uden lændepres

Lænden er ret udsat under graviditeten. Jo længere hen du kommer, desto mere er din lænd på overarbejde. Derfor kan det være en god idé at lave nogle af dine rygøvelser liggende på maven. Liggende på maven siger du? JA! BBhugme er genial til netop dette. Igen laver jeg en cirkel og sørger for, at der er et hul i midten til min mave. Jeg lægger mig så ned med maven i hullet. Først kan du nyde maveligge-øjeblikket. når du har gjort det et par minutter, kan du med fordel begynde at arbejde med at fange musklerne omkring skulderbladene. Disse muskelgrupper får du især brug for, når du skal amme og løfte rundt på en baby. Følg resten af instruktionerne på billederne ☺

 

Øvelse 3 – bækken kip

Denne øvelse er god for at løsne spændinger i bækkenet og ryggen. Den er også rigtig god til at træne knibeøvelser og din kernemuskulatur for at forebygge bækkengener under graviditeten.

Læg pølsen lige ud, og læg dig lodret på den. Sørg for at ligge lige på pølsen med din krop og stil benene lige på ydersiden af pølsen. Hvis du er mega erfaren, kan du forsøge dig med benene på pølsen. Det giver lidt ekstra til balancetræning.

Lav bækkenrul, ved at kippe din hofte op mod dig selv, så du presser din lænd ned i gulvet. Gentag 12-15 repetitioner for at få den ønskede effekt.

 

Øvelse 4 – nakkestræk

Dårlige sovestillinger kan altså betyde, at nakken og skuldre bliver ekstra spændte. Derfor er denne lille variant en god ven, når du skal løsne op i spændinger. Læg dig lodret på din bbhugme. Det er vigtigt, at din ryg ligger lige på puden. Sørg derfra for at strække begge arme ud til hver sin side og lav så en dynamisk bevægelse, hvor du kigger til venstre og drejer højre arm og hånd mod højre. Så bytter du side. Lav dette i 1 minut.

 

Øvelse 5 – bækken knib

Læg dig på siden. Placer din bbhugme i mellem dine ben og under dit hoved. I 5 sekunder skal du knibe i din bækkenbund, og mase pølsen så flad du kan mellem dine lår. Hold så 5 sekunders pause og gentag. Dette er både godt for at træne din evne til at holde et spænd i din bækkenbund i længere tid af gangen. Og godt for at øve afslapning i bækkenbunden i din pause.

 

 

Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker at bruge min bbhugme til både amning og som sovebuddy her efter fødslen! Den er ganske simpelt GENIAL! Så hvis du ikke allerede har investeret i en, kan du finde en lige her:

www.pixizoo.dk

PS! Du får 20 % på ALT i pixizoos webshop med i vores goodiebags, som du får når du tilmelder dig en bootcamp hos os;)

 

+ vis kommentarer

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter en graviditet. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditet, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Lær mere om mig

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online amme-forberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Hver uge leverer vi gode tips, anbefalinger, små snutter med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!