Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Graviditet, graviditetstræning

5 gode øvelser med din BBhugme!

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Har du også investeret i pølsen? Det var et af mine musthaves under graviditeten! Ikke bare fordi jeg elsker anvendeligheden af den, og synes designet er super flot, men også fordi jeg synes den giver en god anvendelsesmulighed på flere områder i graviditeten.

Jeg har derfor samlet 5 øvelser, jeg selv har brugt min BBhugme til, som måske også kan være noget for dig?

1 . Lændestræk

Jeg lægger min pølse i en cirkel og sørger for, at jeg lægger mig med min ryg midt på den nederste bue af cirklen. Derfra lader jeg mine ben være helt udstrakte, hvorefter jeg slapper helt af i mine balder som hænger udenfor pølsen. Når jeg giver slip på spændingerne i lænden, vil jeg kunne mærke et stræk i mine haser, baglår og lænd. Dette stræk sørger for at holde mig dynamisk under graviditeten. Endvidere sørger strækket for at løsne op i de mange låsninger, der kan ligge omkring iskias nerven og lænden generelt.

Hold strækket i 1-2 minutter. Husk at rulle om på siden inden du sætter dig op, for ikke at belaste mavemusklerne under graviditeten.

2. Maveliggende rygflyes uden lændepres

Lænden er ret udsat under graviditeten. Jo længere hen du kommer, desto mere er din lænd på overarbejde. Derfor kan det være en god idé at lave nogle af dine rygøvelser liggende på maven.

Liggende på maven siger du?

JA! BBhugme er genial til netop dette. Igen laver jeg en cirkel og sørger for, at der er et hul i midten til min mave. Jeg lægger mig så ned med maven i hullet. Først kan du nyde maveligge-øjeblikket. når du har gjort det et par minutter, kan du med fordel begynde at arbejde med at fange musklerne omkring skulderbladene. Disse muskelgrupper får du især brug for, når du skal amme og løfte rundt på en baby.

Følg resten af instruktionerne på billederne ☺

3. Bækken kip

Denne øvelse er god for at løsne spændinger i bækkenet og ryggen. Den er også rigtig god til at træne knibeøvelser og din kernemuskulatur for at forebygge bækkengener under graviditeten.

Læg pølsen lige ud, og læg dig lodret på den. Sørg for at ligge lige på pølsen med din krop og stil benene lige på ydersiden af pølsen. Hvis du er mega erfaren, kan du forsøge dig med benene på pølsen. Det giver lidt ekstra til balancetræning.

Lav bækkenrul, ved at kippe din hofte op mod dig selv, så du presser din lænd ned i gulvet. Gentag 12-15 repetitioner for at få den ønskede effekt.

4. Nakkestræk

Dårlige sovestillinger kan altså betyde, at nakken og skuldre bliver ekstra spændte. Derfor er denne lille variant en god ven, når du skal løsne op i spændinger.

Læg dig lodret på din bbhugme. Det er vigtigt, at din ryg ligger lige på puden. Sørg derfra for at strække begge arme ud til hver sin side og lav så en dynamisk bevægelse, hvor du kigger til venstre og drejer højre arm og hånd mod højre. Så bytter du side. Lav dette i 1 minut.

5. Bækken knib

Læg dig på siden. Placer din bbhugme i mellem dine ben og under dit hoved.

I 5 sekunder skal du knibe i din bækkenbund og mase pølsen så flad, du kan mellem dine lår. Hold så 5 sekunders pause og gentag. Dette er både godt for at træne din evne til at holde et spænd i din bækkenbund i længere tid af gangen.

Og godt for at øve afslapning i bækkenbunden i din pause.

Det skal heller ikke være nogen hemmelighed, at jeg elsker at bruge min bbhugme til både amning og som sovebuddy her efter fødslen! Den er ganske simpelt GENIAL! Så hvis du ikke allerede har investeret i en, kan du finde en lige her. 

Author

Tilbage til Viden

5 gode øvelser med din BBhugme!

5 gode øvelser med din BBhugme!

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!