Tilmeld dig det essentielle graviditets-og babyforløb til 0 kr

om mig

kontakt

terminsgrupper

mediekit

shop

favoritter

podcast

blog

freebies

Online kurser

Hejsa!

Naviger

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med i kulisserne, og håber du nyder at bruge tid på mit site!

4 gode råd til dig der har et barn i selvstændighedsalderen

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

Top kategorier

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Lyt til Podcasten

Skal jeg hjælpe dig?

Hånden op alle os som har svedt over at have travlt, men så er der en lille mus der bare KAN SELV, og får hysterisk sammenbrud bare vi nævner sætningen: ”SKAL JEG HJÆLPE DIG?”.

Hvis du ikke vidste det, så holder jeg min arm oppe nu!

Jeg har overstået mit første barns selvstændighedsalder, og hallelujah! Men så har jeg 2 mere der skal igennem.

Derfor valgte jeg at lave nogle små ”regler” til mig selv for nemmere at kunne komme igennem de næste 2. Dem deler jeg lige med dig i dag!

 

1. Find din tålmodighed frem.

For et par måneder siden var jeg til et foredrag hos en hjerneforsker, hvor jeg efterfølgende begyndte at se mine børn på en helt anden måde.

De er nemlig ikke så kloge, når de er små.

Ikke noget skidt om det, men man skal faktisk tænke på sit barn som et krybdyr. Mere logiske er de faktisk ikke. Især ikke ved 2-3 års alderen.

Når de bliver bedt om at tage sko på, skal rigtig mange hjerneceller arbejde sammen. Hvis blot én af de celler er uopmærksomme, er hele tanken tabt, og man starter forfra.

Dét der betegner selvstændighedsalderen er især, at de gerne vil kunne alt selv.

”Men det kan det jo ikke?!” tænker du.

Rigtigt nok. Men så find din tålmodighed frem og lad dem prøve det. For hvad er det værste der kan ske? At du kommer for sent på arbejde? Det er ikke så godt. Men så ved du, at næste morgen starter I lige 10 minutter tidligere med at tage tøj og sko på.

Og NÅR dit barn bliver frustreret og ked af det over, at det ikke lykkes selv at tage sko på, så lad være med at sig ”det var jo det, jeg sagde”. Det kan de ikke bruge til noget. I stedet for skal du give dit barn et kram og sige: “se her, så hjælper jeg dig”.

 

2. Vær pædagogisk

Og hvad betyder det så?

Godt spørgsmål. I virkeligheden betyder det bare, at du skal komme ned på dit barns niveau. Og her mener jeg ikke, hvad stædighed angår, men netop det modsatte. Vær nysgerrig på, hvordan de har tænkt sig at løse opgaven selv, inden du blander dig.

Og tal til barnet på en måde som de forstår. Man er velkommen til at sige: ”Jeg kan se, du forsøger at tage dine sko på selv. Flot. Men mor og far har rigtig travlt i dag, så jeg hjælper dig lige.” Det kan jeg godt se, du ikke bryder dig om, men det har mor besluttet i dag. I morgen kan du få lov til at forsøge igen”.

 

(PS! Nu er det ikke fordi, jeg er uddannet pædagog eller psykolog, men jeg vil vove at påstå, at hele stemningen bliver bedre, hvis bare man forklarer barnet, hvad man ønsker af det, på en måde hvor det føler sig hørt.

 

3. Tæl til 10 inden du kører op i det røde felt

JA – det er svært at have et barn i selvstændighedsalderen.

Jeg siger det lige én gang til.

JA – det er svært at have et barn i selvstændighedsalderen.

Men det bliver ikke bedre for nogen, at du bliver stresset og lader din irritation køre afsted med dig.

Et barn i trodsalderen undersøger grænser, kundskaber og forsøger at skille sig lidt af med tryghedsbehovet til sine forældre. Det er heller ikke fordi dit barn står i en drømmesituation.

I stedet for at lade din frustration løbe afsted med dig, vil jeg anbefale 2 ting, som du måske synes lyder helt vildt optimistisk.

Men lad lige være med at dømme et øjeblik. Her kommer det nemlig:

 

  1. Begynd at praktisere mindfulness.

Random synes du? Ikke helt. Det er nemlig godt at kunne være til stede i nuet af flere årsager end kun for at kunne håndtere dit trodsige barn. Jeg vil anbefale dig at undersøge, hvad det egentlig er og give det et forsøg. Det er virkelig et godt værktøj til at komme igennem sådanne perioder, hvor ens barn er i en alder, hvor de skal bestemme det hele selv.

  1. Lær at trække vejret kontrolleret, mens du tæller til 10.

Måske har du hørt det før. Især fra folk uden børn.

”Åh, du skal da bare trække vejret og tælle til ti. Så slemt er det da ikke”.

Gør det det ikke bedre? Det bliver faktisk bedre, hvis du lærer at trække vejret kontrolleret og roligt, når du har lyst til at smide sønnikes sko ud af vinduet og ham efter. Lov mig at prøve det næste gang det sker. OK?

 

4.  Sæt klare rammer for dit barn og vær konsekvent

Trodsalderen handler om at teste grænser. Hvor langt kan jeg køre den? Hvor sikre er disse grænser og kasser, I sætter op for mig?

Det er ikke fordi, dit barn er udspekuleret. Det kan deres hjerne slet ikke finde ud af endnu. Men for at skabe sin egen tryghed ved at være sin egen person, som ikke hænger fast på mor og far, skal de forstå, hvad de skal forholde sig til. Og det skal du som forælder fortælle dem.

Sørg derfor for at skabe rum, hvor dit barn kan udforske sig frit, inden for de rammer du sætter op for det.

Det lød meget fagligt. Jeg forsøger lige igen.

Lad dit barn prøve ting af, som de måske ikke har prøvet før, eller som du ved, de ikke kan finde ud af endnu, men sørg for at det ikke overskrider de regler og rutiner, I har skabt for jeres barn!

Var det lidt bedre?

Og husk til sidst det vigtigste!

 

NYD HVER EN DAG! De vokser hurtigt, og de kloge siger, man savner alle de irriterende ting, de gjorde og sagde, når de lige pludselig er blevet store og fløjet fra reden.

Skal jeg hjælpe dig?

Hånden op alle os som har svedt over at have travlt, men så er der en lille mus der bare KAN SELV, og får hysterisk sammenbrud bare vi nævner sætningen: ”SKAL JEG HJÆLPE DIG?”.

Hvis du ikke vidste det, så holder jeg min arm oppe nu!

Jeg har overstået mit første barns selvstændighedsalder, og hallelujah! Men så har jeg 2 mere der skal igennem.

Derfor valgte jeg at lave nogle små ”regler” til mig selv for nemmere at kunne komme igennem de næste 2. Dem deler jeg lige med dig i dag!

 

1. Find din tålmodighed frem.

For et par måneder siden var jeg til et foredrag hos en hjerneforsker, hvor jeg efterfølgende begyndte at se mine børn på en helt anden måde.

De er nemlig ikke så kloge, når de er små.

Ikke noget skidt om det, men man skal faktisk tænke på sit barn som et krybdyr. Mere logiske er de faktisk ikke. Især ikke ved 2-3 års alderen.

Når de bliver bedt om at tage sko på, skal rigtig mange hjerneceller arbejde sammen. Hvis blot én af de celler er uopmærksomme, er hele tanken tabt, og man starter forfra.

Dét der betegner selvstændighedsalderen er især, at de gerne vil kunne alt selv.

”Men det kan det jo ikke?!” tænker du.

Rigtigt nok. Men så find din tålmodighed frem og lad dem prøve det. For hvad er det værste der kan ske? At du kommer for sent på arbejde? Det er ikke så godt. Men så ved du, at næste morgen starter I lige 10 minutter tidligere med at tage tøj og sko på.

Og NÅR dit barn bliver frustreret og ked af det over, at det ikke lykkes selv at tage sko på, så lad være med at sig ”det var jo det, jeg sagde”. Det kan de ikke bruge til noget. I stedet for skal du give dit barn et kram og sige: “se her, så hjælper jeg dig”.

 

2. Vær pædagogisk

Og hvad betyder det så?

Godt spørgsmål. I virkeligheden betyder det bare, at du skal komme ned på dit barns niveau. Og her mener jeg ikke, hvad stædighed angår, men netop det modsatte. Vær nysgerrig på, hvordan de har tænkt sig at løse opgaven selv, inden du blander dig.

Og tal til barnet på en måde som de forstår. Man er velkommen til at sige: ”Jeg kan se, du forsøger at tage dine sko på selv. Flot. Men mor og far har rigtig travlt i dag, så jeg hjælper dig lige.” Det kan jeg godt se, du ikke bryder dig om, men det har mor besluttet i dag. I morgen kan du få lov til at forsøge igen”.

 

(PS! Nu er det ikke fordi, jeg er uddannet pædagog eller psykolog, men jeg vil vove at påstå, at hele stemningen bliver bedre, hvis bare man forklarer barnet, hvad man ønsker af det, på en måde hvor det føler sig hørt.

 

3. Tæl til 10 inden du kører op i det røde felt

JA – det er svært at have et barn i selvstændighedsalderen.

Jeg siger det lige én gang til.

JA – det er svært at have et barn i selvstændighedsalderen.

Men det bliver ikke bedre for nogen, at du bliver stresset og lader din irritation køre afsted med dig.

Et barn i trodsalderen undersøger grænser, kundskaber og forsøger at skille sig lidt af med tryghedsbehovet til sine forældre. Det er heller ikke fordi dit barn står i en drømmesituation.

I stedet for at lade din frustration løbe afsted med dig, vil jeg anbefale 2 ting, som du måske synes lyder helt vildt optimistisk.

Men lad lige være med at dømme et øjeblik. Her kommer det nemlig:

 

  1. Begynd at praktisere mindfulness.

Random synes du? Ikke helt. Det er nemlig godt at kunne være til stede i nuet af flere årsager end kun for at kunne håndtere dit trodsige barn. Jeg vil anbefale dig at undersøge, hvad det egentlig er og give det et forsøg. Det er virkelig et godt værktøj til at komme igennem sådanne perioder, hvor ens barn er i en alder, hvor de skal bestemme det hele selv.

  1. Lær at trække vejret kontrolleret, mens du tæller til 10.

Måske har du hørt det før. Især fra folk uden børn.

”Åh, du skal da bare trække vejret og tælle til ti. Så slemt er det da ikke”.

Gør det det ikke bedre? Det bliver faktisk bedre, hvis du lærer at trække vejret kontrolleret og roligt, når du har lyst til at smide sønnikes sko ud af vinduet og ham efter. Lov mig at prøve det næste gang det sker. OK?

 

4.  Sæt klare rammer for dit barn og vær konsekvent

Trodsalderen handler om at teste grænser. Hvor langt kan jeg køre den? Hvor sikre er disse grænser og kasser, I sætter op for mig?

Det er ikke fordi, dit barn er udspekuleret. Det kan deres hjerne slet ikke finde ud af endnu. Men for at skabe sin egen tryghed ved at være sin egen person, som ikke hænger fast på mor og far, skal de forstå, hvad de skal forholde sig til. Og det skal du som forælder fortælle dem.

Sørg derfor for at skabe rum, hvor dit barn kan udforske sig frit, inden for de rammer du sætter op for det.

Det lød meget fagligt. Jeg forsøger lige igen.

Lad dit barn prøve ting af, som de måske ikke har prøvet før, eller som du ved, de ikke kan finde ud af endnu, men sørg for at det ikke overskrider de regler og rutiner, I har skabt for jeres barn!

Var det lidt bedre?

Og husk til sidst det vigtigste!

 

NYD HVER EN DAG! De vokser hurtigt, og de kloge siger, man savner alle de irriterende ting, de gjorde og sagde, når de lige pludselig er blevet store og fløjet fra reden.

+ vis kommentarer

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter en graviditet. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditet, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Lær mere om mig

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online amme-forberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Hver uge leverer vi gode tips, anbefalinger, små snutter med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!