Indlæg

3 måder at bruge din vikle på

7. marts 2019 | Efterfødsel

Vikle verdenen

Jeg har altid sværget til min vikle. Det var en ny verden der åbnede sig, dengang jeg blev tippet om en helt almindelig strækvikle. Mila var 10 uger gammel og sov aldrig. Kun 20 minutter ad gangen. I mine arme… Det bliver man lidt træt af på et tidspunkt. Altså ikke at have hende i armene, tæt på, men at have en konstant pylret baby, der er i søvnunderskud. For ikke at snakke om hendes mor. Men jeg manglede arme. To stk. som kunne håndtere vasketøj, rengøring eller bare at holde fri på samme tid. Så da min søde veninde fortalte mig om viklens kræfter, sendte jeg Lasse afsted efter en!

Den var magisk.

Mila sov i 40-50 minutter lige pludselig. Jeg kunne bære 2 indløbsposer på vej hjem. Jeg kunne klare opvasken, mens hun sov på mig. Og jeg gik ikke ned på hud-mod hud tid med hende. HELT GENIALT!

Eller hvad siger du?

Men det er ikke bare for at bære rundt på sit barn, at man bør investere i en vikle. (PS! Bare så vi har det på det rene; jeg er altså ikke sponsoreret af et vikle-firma. Jeg har selv købt og betalt for den, så dette kommer lige fra mit hjerte!)

Den kommer med mange andre fordele, og dem fortæller jeg om her:

 

1.    Den kan bruges som rebozo-sjal under graviditeten!

Aldrig hørt om rebozo? Fortvivl ikke. Du kan finde alle vores rebozovideoer på vores youtube kanal:

https://www.youtube.com/channel/UCXNiFlljm_d3J26Fu6Fr0ow

Men i stedet for at købe et rebozosjal, kan din vikle med fordel bruges. Jeg foretrækker faktisk en fastvikle til det, når jeg skal yde rebozo. Men det er helt fint at have en almindelig stræk vikle i begyndelsen. Det gør ingen forskel for dig, som modtager rebozoen.

 

2.  Den kan bruges som hængekøje for din baby

Jeg bandt min vikle fast i bordet og lavede plads til baby indenunder. Som en hængekøje. Det så simpelthen så hyggeligt ud. Jeg havde lige en pude nedenunder, just in case, men den blev aldrig nødvendig, heldigvis. Din baby skal være lille og ikke kunne trille nogle steder, så virker den upåklageligt.

 

3.  Den kan bruges som et hyggeligt ”ammehus” i det offentlige

Man skal lige greje den. Men når man har fundet en god teknik, er det supernemt at bruge viklen til amning. Jeg elskede at amme udenfor i den. Jeg kunne tilmed gå en tur med hunden, mens jeg ammede min baby i viklen. Jeg ammede baby siddende, såkaldt laid-back amning. Altså baby sad, ikke mig. Jeg sørgede blot for at binde min vikle lidt skævt, mod det ene eller andet bryst, og hævede den lidt mere end jeg plejer. En amme-bh er must have! Når det var gjort, sørgede jeg blot for at have mit bryst tilgængelig. Og hvis han slap brystet, stoppede jeg lige op for at hjælpe med at fange det igen. Det er nemlig lidt svært, mens man humper og går. Du kan derfor med fordel bruge det til offentlig amning, hvor du for eksempel sidder ned på en cafe. Så kan man bruge en del af viklen til at dække babys hoved og dit bryst!

Du kan købe en vikle her: https://www.pixizoo.dk/musli-straekvikle-gra

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...