Indlæg

3 gode grunde til at vælge økologisk

12. november 2018 | Personlig

Økologisk betyder at arbejde med naturen. Det betyder mindre pesticider og mere dyrevelfærd. Det er vores ansvar at passe på kloden og at gøre hvad vi kan for at behandle dyr godt. Det er også vores ansvar at give vores kroppe – det kæreste vi har, den bedste forudsætning.

Jeg fortæller om 3 hovedårsager til, hvorfor du bør vælge økologisk

Studier har vist

 

..at der er store forskelle i indholdet af den økologiske mad vi spiser i forhold til ikke økologisk

  • Økologisk mælk og kød indeholder omkring 50% mere omega-3 fedtsyrer end ikke-økologisk.
  • Økologisk kød har en tand lavere indhold af 2 mættede fedstof
  • Økologisk mælk og mælkeprodukter indeholder lidt højere konsentrationer af jern, vitamin E og carotener
  • Økologisk produceret korn, frugt og grøntsager har op til 68 % mere antioxidanter end ikke-økologiske
  • Økologisk frugt og grønt indeholder lavere koncentrationer af pesticider og giftige metal cadmium.

 

Ingen rutinebrug af antibiotika

 

Siden vi fandt penicilin i 1928, har antibiotika reddet millioner af liv. Overbrugen af medicinen undereliminerer deres virkning til at behandle infektioner og sygdomme, og det er et KÆMPE stort problem, at vi bliver immune for medicinen i et rasende tempo. Det betyder at vi, om få år, ikke længere kan bruge medicinen med optimal virkning for at modtstå sygdomme, som på et tidspunktet vil blive livstruende igen.

Ved at købe økologisk, er du med til at bekæmpe overbruget af antibiotika, og du er i sidste ende med til at hjælpe vores overlevelse!

 

Altid frit-gående

 

Det er bedre vilkår for dyrene. Deres liv er ikke bundet til et bur indendøre, hvor de går op ad hinanden uden sin frihed. De kommer ud og bliver derfor sundere dyr – også sundere at spise. Hvis man først skal spise kød og drikke mælkeprodukter, skal man helt sikket vælge produkter fra gårde der tager vare på dyrene. Kvaliteten er bedre, og samvittigheden ligeså!

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Jeg har læst ufattelig mange selvhjælpsbøger, set foredrag og udforsket, hvordan man kan coache sig selv, og nå de mål man sætter sig. I dag vil jeg derfor dele min viden med jer, så I måske også kan få lidt inspiration til, hvordan I kan nå de mål, I har!