Økologisk betyder at arbejde med naturen. Det betyder mindre pesticider og mere dyrevelfærd. Det er vores ansvar at passe på kloden og at gøre hvad vi kan for at behandle dyr og natur godt.
Her er 3 gode grunde til, hvorfor du bør vælge økologisk.
Økologiske produkter indeholder flere gode ting (og færre dårlige)
Studier har vist…
…at der er store forskelle på indholdet af den økologiske mad vi spiser i forhold til ikke økologisk.
- Økologisk mælk og kød indeholder omkring 50% mere omega-3 fedtsyre end ikke-økologisk.
- Økologisk kød har en tand lavere indhold af mættede fedstoffer.
- Økologisk mælk og mælkeprodukter indeholder lidt højere koncentrationer af jern, vitamin E og carotener.
- Økologisk produceret korn, frugt og grøntsager har op til 68 % mere antioxidanter end ikke-økologiske.
- Økologisk frugt og grønt indeholder lavere koncentrationer af pesticider og giftig metal cadmium.
Ingen rutinemæssig brug af antibiotika
Siden vi fandt penicillin (antibiotika) i 1928, har det reddet millioner af liv.
Overforbrug af penicillin undereliminerer dog evnen til at behandle infektioner og sygdomme. Det er et KÆMPE stort problem, at vi bliver immune for penicillin i et rasende tempo. Det betyder, at vi måske ikke længere kan bruge penicillin med optimal virkning til at modstå sygdomme, der så kan blive livstruende.
Ved at købe økologisk er du med til at bekæmpe overbruget af antibiotika, og du er i sidste ende med til at hjælpe menneskers overlevelse!
Dyrene har det bedre i økologisk landbrug
Der er bedre vilkår for dyrene. Deres liv er ikke indendøre i et bur, hvor de går tæt op ad hinanden. De kommer ud og bliver derfor sundere dyr – også sundere at spise.
Hvis man først skal spise kød og drikke mælkeprodukter, bør man helt sikket vælge produkter fra gårde der tager vare på dyrene. Kvaliteten er bedre og samvittigheden ligeså!