Indlæg

3 gode grunde til at have en doula med til din fødsel

29. april 2019 | Graviditet

En doula? Hvad f**K er det?

Bare rolig, det var også min tanke. Indtil jeg besluttede mig for at undersøge sagen nærmere.

En doula er en fødselshjælper

Det er meget almindeligt i USA, at man har en doula med til sin fødsel. Efterhånden er der næsten ingen der føder uden sin egen doula. Det er ikke helt så udbredt i Danmark – endnu. MEN med de beskæringer der i fuld hast foregår i den offentlige sektor, er der nok desværre kun tale om tid, før det bliver en nødvendighed.

En doula er en person, som skal virke som din støtte og tryghed under fødslen. En doula bliver også kaldt en fødselshjælper. Det er ikke fordi en doula skal være uddannet jordemoder. Men de skal kunne give dig ro og tryghed under din fødsel.

 

1.    Du har altid en der kan holde dig i hånden

En jordemoder kan være en travl jordemoder. Det kommer helt an på, hvornår du skal føde og hvor henne. Det er desværre sådan, at vores dejlige jordemødre løber rigtig stærkt. Det er ikke alle, der kan mærke det, fordi de er virkelig gode til deres arbejde. Men det er desværre sådan, at man som jordemoder ikke altid har mulighed for at holde en nervøs 1.gangs fødende i hånden i 8 timer. Selvom de gerne vil.

Det er her en doula kommer ind i billedet. Man har som regel talt meget med sin doula op til fødslen og lavet en fødeplan sammen. Din doula kender derfor dine ønsker og behov og formår at læse dig under selve fødslen. Når du har hyret din egen doula, er du sikker på, at du får lige netop den støtte, du har brug for.

 

2.  Du har en der kan minde dig om din vejrtrækning

Vejrtrækning er så vigtig under din fødsel. Også hvis du ønsker at bevare roen og styrken under hele fødslen. Og selvfølgelig vil du da gerne det. En fødselshjælper er eminent i at hjælpe dig med din vejrtræning! Det er alene en god grund til at tage en med til din fødsel!

3.  Du får større tryghed

Tryghed er SÅ vigtigt under fødslen.

Mangler man den, kan fødslen trække ud, og du kan få en dårlig oplevelse. Når man har en doula man stoler på og har en god kemi med, får man dét ud af fødslen man skal. Udover en baby selvfølgelig…

Sørg for at give dig selv de bedste trygge rammer, så du kan have en fantastisk fødselsoplevelse!

 

Bonus info:

Du kan booke mig (Maria) som din fødselshjælper. Hvis du er interesseret i at vide, hvordan jeg kan bidrage til, at du får en positiv og god fødselsoplevelse, kan du ringe mig op eller sende mig en mail!

maria@mariadior.dk

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT