Indlæg

10 ting jeg ikke kunne leve uden efter fødslen

30. april 2019 | Efterfødsel

Dette kunne jeg simpelthen ikke undvære!

Dette er min personlige liste, men jeg tænker måske, den kan være gavnlig for andre alligevel?

Det er jo en fødsel, man har været igennem. Og til jer kejserinder – smid lige en kommentar ind, hvis I har andre behov! Jeg har nemlig født vaginalt 3 gange, så der mangler jeg helt klart erfaringer!

Men nu kommer vi til den. De 10 ting JEG ikke kunne leve uden lige efter fødslen.

Og lige efter, altså den første uge efter fødslen…

 

1.    Min mor og svigermor!

Min mor og svigermor er altid uundværlig (selv tak mor/svigermor – jeg ved, I trofast læser med på min blog;)). Men især efter fødslen. Jeg var jo sørme så stolt over det lille fuglekræ med et meget ovalt hoved, røde knopper og hævet ansigt. Shit, hvor var min baby bare noget af det mest fantastiske. Tænk at jeg havde lavet noget der var SÅ perfekt! Og hvem andre end din mor og svigermor giver dig uforbeholdent ret i det?

Udover at beundre denne fantastiske skabning sammen, var de guld værd herhjemme. De både støvsugede, gik med hunden og lavede mad til os i en uge! Og så fortalte de gode historier og svarede på mine mange tusinde spørgsmål! Jeg ville aldrig være foruden dem efter min fødsel!

 

 

2.  Mad i fryseren

Altså, jeg har aldrig været typen der laver mad og putter det i fryseren. Jeg kan bedst lide frisk mad, som er klar når den er klar, og som ikke skal tøs op den halve dag.  Men i dette tilfælde var det ret smart, at vi havde noget mad i fryseren. For hold nu kaje, hvor var jeg bare sulten. HELE TIDEN. Og tørstig. SÅ UFATTELIGT TØRSTIG.

 

 

3.  Isbind

YEAH! Verdens bedste ide til nybagte mødre med avs i underlivet. Jeg havde gjort 30 isbind klar i fryseren. Der lå de sammen med min barselsmad… Lidt underligt at kigge ned i vores fryser, men what the heck! Jeg skulle da være forberedt! De gør sig godt som nedkøling efter fødslen. Bare husk at lade dem ligge oppe lige 5-10 min, så du ikke får frostskader i blomsten!

 

 

4.  Brystvortecreme

Shit, de små, små mennesker kan bare suge til! Det er helt vildt så hårdt de suger, og det var mine brystvorter altså ikke vant til… Det ville også have været underligt, når jeg tænker mig om. Så en god brystvortecreme, det var altså et must-have for mig!

 

 

5.   En vandsprøjteflaske til toiletbesøg

Det gør nas at tisse. Det svier som det rene h******. Så mit bedste værktøj var min drikkedunk. Den fyldte jeg med lunkent vand, og sprøjtede samtidig med jeg tissede. Så tog det toppen, og det var mere til at holde ud!

 

 

6.  Min mand

Selvfølgelig kan man ikke undvære ham, når man lige er blevet mor. Men det bedste jeg fik ham til, de første par uger, var til at skifte bleer. Og til at samle de møbler vi ikke havde på plads (jeg fødte præmaturt alle 3 gange). Og til at rende frem og tilbage fra Pixizoo med alt det vi manglede.

Og at hente vand til mig, når jeg for 17. gang satte mig i sofaen for at amme og havde glemt mit vand!

 

 

7.   Mit medela SNS system

For det første er jeg brystreduceret, så amning har altid været en udfordring for mig. For det andet havde jeg ikke meget lyst til at vænne baby til en flaske, inden amningen var etableret. Men når min mælk var 6 (!!!) dage om at løbe til, ja så bliver man nødt til at ty til erstatning. Derfor fungerer medela perfekt. Der får baby både stimuleret mine bryster, og dermed min produktion, og får samtidig mad fra mig og erstatning! Jeg havde 8 stk. så jeg ikke skulle gøre rent HELE tiden. Det griser lidt i starten, men så vænner man sig til det og får styr på det.

Mine er købt hos pixizoo her: https://www.pixizoo.dk/medela-ventilsaet-til-sns

 

 

8.  Mit ammehæfte, som jeg købte fra Sonja fra den gode barsel

Not much to say. Udover at den er guld værd! På SÅ mange måder! Køb den her. Eller læs vores blogindlæg som Sonja fra den gode barsel har forfattet her.

 

 

9.  Mine joggingbukser

Alt der strammer er ikke rart. Alt er ømt, og man vil bare gerne kunne bevæge sig frit. Så mine joggingbukser var guld værd og det samme med mine mormor-trusser. Seamless of course. Jeg havde lagt alt frem i min taske, så jeg ikke skulle lede efter dem i skabet.

 

 

10.  En god serie på netflix

Jeg brugte ufattelig mange timer i sofaen. Netflix var min ven, og jeg nød de 2 uger til det fulde. Vi havde INGEN planer, og kunne derfor gøre lige hvad der passede os. Så jeg gik en lang tur dagen efter fødslen bare for at få gang i mit system. Og de resterende 13 dage Lasse også havde barsel, brugte vi sammen på sofaen! NYD DET. Det er sidste gang i RIGTIG lang tid, I kan tage jer de friheder!

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...