Julemad

Julens kære mad og godter er ofte spækket med kalorier. Og sommetider lige til den gode side. Derfor har vi lavet en opskrift på en sundere risalamande, så du kan tage en ekstra portion med god samvittighed, uden at gå på kompromis med smagen!
Har du en slat risengrød fra gårdsdagens måltid tilovers, så brug bare den, og ellers følg da opskriften nedenfor.

Risengrød: 
115 gram grødris, 1,75 dl vand og en knivspis salt, koges sammen i en gryde i 2-3 min.
Herefter tilføjes 6,5 dl letmælk, og det hele koges op under omrøring. Når mælken begynder at boble skrues ned på lav varme og grøden simrer videre under låg i 40-50 min, alt efter hvor fast den ønskes. Rør meget gerne i grøden undervejs.
– Risengrøden behøver ikke laves efter denne opskrift, den skal bare laves på letmælk og ikke sødmælk, hvis man vil have et lettere kalorieindhold.

Sundere Risalamande
900 gram risengrød
1,5 dl soya fløde
60 gram Easis Perfect Multisød sukkererstatning
0,5 tsk vaniliepulver
40 gram smuttede mandler
Easis kirsebærsauce til topping

Pisk fløden stiv og rør den sammen med den kolde risengrød. Tilsæt hakkede mandler, sukkererstatning og vaniliepulver.
Smag evt. risalamanden til ved at holde lidt igen med sukker og vaniliepulver eller tilsæt ekstra så den bliver præcis, som den du husker fra barndommen.

Jeg håber, I er ligeså vilde med den, som vi er!

OBS: Da der bruges soyafløde anbefales det ikke at lave den dagen før, da luftigheden fra fløden kan forsvinde lidt på anden dagen.

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Madplan til Gravide

Madplan til Gravide

Kære gravide kvinde Du er ved at gro et lille menneske inde i din mave - Det er ok ikke at have det helt samme overskud som før! Vi har derfor lavet en printvenlig madplan til dig til 1 uges...

4 alkoholfrie cocktails! 

4 alkoholfrie cocktails! 

Er du preggers? Gravid? Eller drikker du bare ikke rigtig alkohol? Så kan jeg glæde dig med, at jeg har lavet 4 alkoholfrie cocktails, som nok især er lækre her i sommerperioden.  Jeg har prøvet mig...