Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Baby, Barsel

Skab gode rutiner for din baby

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Som nybagt mor opdager du hurtigt, at der er kommet en ny chef til byen. En lille, men ekstremt krævende chef, der forventer at du opfanger det mindste vink og altid står til rådighed med mad og nærvær. Man kan hurtigt komme til at føle, at de rutiner og det liv, man havde før, er kastet op i luften og at hele familiens rytme følger barnet.

Den allerførste tid af en babys liv skal man heller ikke regne med at kunne skabe helt faste rutiner og mønstre. I barnets verden er der heller ikke nødvendigvis så meget rytme endnu. 

Det betyder dog ikke, at man ikke allerede fra start af kan begynde at indføre nogle gode og forudsigelige ritualer og rutiner. Det viser sig nemlig, at gode og forudsigelige rytmer har en positiv indvirkning på dit barns evne til at kunne finde ro, huske og lære nyt.

Vi kender det jo også fra os selv. Hvis vi ved, hvad der skal ske, og når noget er både genkendeligt og forudsigeligt, så giver det os ro og holder vores stresshormoner nede. Det samme gælder for en baby.

Så indfører du nogle genkendelige mønstre og sekvenser, der gentages dagligt, vil det give din baby mere ro og kunne afspejle sig i din babys sove- og spisemønster. Win!

Her kommer nogle bud på nogle gode rutiner, du kan prøve at indføre i din og din babys hverdag:

Syng sange for din baby

Syng de samme sange – gerne med fagter. Du vil opdage, at din baby hurtigt genkender sangen, og når din baby er blevet lidt større, vil han/hun selv forsøge sig med fagterne, når du synger en velkendt sang.

Gør puslepladsen til et rart sted

Let’s face it. Du og din baby kommer til at tilbringe mange timer ved puslepladsen. Gør puslepladsen til et rart og genkendeligt sted for din baby. Tag dig tiden til at skabe øjenkontakt og pludre med baby, og lad din baby ligge lidt på maven med numsen bar, så nakketræningen bliver en fast del af puslerutinen.

Lær babymassage, og giv din baby det

Det er en dejlig hyggestund at have sammen og en genkendelig handling, der vil give dit barn både ro og velvære.

Hud mod hud eller putte i arm

En daglig hud-mod-hud hyggestund er en dejlig rutine for både mor og baby. At tillade sig en lille slumrelur på sofaen med baby, hvor det ikke skal handle om andet end nærvær og nærhed. Vasketøjet kan vente!  

Hav en fast putterutine

Alle børn og alle forældre er forskellige, og der findes mange holdninger og metoder til putteritualer. Find et ritual der passer til jer, og forsøg at holde fast i det. I et godt putteritual er gentagelse og tydelighed nøgleord, da gentagelsen gør rytmen til en vane. Sørg for at blive enig med din partner om rutinerne, så I gør (næsten) det samme.

Gør forskel på nat og dag

Lær allerede tidligt din baby, at der er forskel på nat og dag. Skift kun ble om natten, hvis der er afføring i, eller hvis den er meget våd. Undgå at tænde lyset helt og lad vær’ med at tale meget med din baby. Din baby vil hurtigt opfatte, at hvor dagen er til leg og aktivitet, så er natten til ro og søvn. Når du skal amme om natten, så am liggende i sengen, eller sid i umiddelbar nærhed af sengen. Dermed undgår du også, at din baby vågner for meget op, og det bliver således nemmere at få baby til at finde ro igen bagefter.     

Jeg håber, du kan finde inspiration i ovenstående.

Husk at børn er forskellige, og at vi ikke kan bestemme vores børns rytme. Derimod kan vi skabe rammer og betingelser, der kan give vores børn ro og tryghed, og som konsekvens vil det på sigt blive nemmere at aflæse barnets rytme og behov.

Skrevet af Maja

Kilder:

https://babyinstituttet.dk/rutiner-og-struktur

https://nordicparenting.dk/2016/06/25/her-er-de-tre-ting-som-gaar-igen-i-enhver-vellykket-putte-rutine/

Author

Tilbage til Viden

Skab gode rutiner for din baby

Skab gode rutiner for din baby

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!