En smørfyldt scone er i sig selv super lækker at sætte tænderne i. Forestil dig så en scone fyldt med saftige sommerbær toppet med en citronglasur med syrlige toner… Velbekomme!
Ingredienser:
115 g kold smør
400 g kagemel
50 g sukker
15 g bagepulver
Korn fra 1 vaniljestang
1 nip salt
1 dl kærnemælk
100 g hvid chokolade
170 g blandede bær
Skal fra 1 øko citron
1 æg + 1 blomme
130 g flormelis
1 1/2 spsk citronsaft
1 1/2 spsk vand
Evt. birkes
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Smør smuldres i melet.
- Sukker, vaniljekorn, salt og bagepulver tilsættes og røres sammen.
- Æg og kærnemælk blandes sammen og blandes forsigtigt med melblandingen sammen med bær og hvid chokolade. Arbejd ikke for meget med dejen. Den behøver ikke at hænge sammen.
- Vend blanden ud på et meldrysset bord og pres den sammen til en nogenlunde sammenhængende masse med en tykkelse på ca. 1,5 cm.
- Tryk scones ud med en udstikker eller et glas og kom dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl dine scones med lidt kærnemælk og bag i ca. 15-20 minutter til de er gyldne.
- Bland glasuren og pynt de afkølede scones.
+ Vis kommentarer
- Hide Comments