Sprød mørdej med sødt og saftigt fyld af solmodne ferskener og hindbær. Den smager simpelthen bare af sol og sommer! Servér med flødeskum eller en fed creme fraiche – Eller endnu bedre: En iskold kugle vaniljeis!
Ingredienser:
Mørdej:
300 g kagemel
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
225 g koldt smør
0,75 dl koldt vand
Fyld:
8-10 ferskener
1125 g hindbær
150 g sukker
Skal fra 1 øko citron
Saft fra 1/2 citron
3 spsk majsstivelse
Fremgangsmåde:
- Bland mel, sukker og salt i en skål, skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
- Tilsæt vand og saml hurtig dejen.
- Del dejen i to, pak dem ind i husholdningsfilm og sæt dem på køl i mindst 30 minutter.
- Skær imens ferskenerne i skiver. Fersken og hindbær blandes herefter med sukker, citronskal og saft, og majsstivelse.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rul halvdelen af dejen ud, så den passer i dit smurte tærtefad.
- Hæld fyldet i.
- Rul den anden halvdel af dejen ud, og skær ud i dit ønskede mønster.
- Pynt din pie med dejen og bag herefter i ovnen i ca. 1 time eller til din pie ser gylden og lækker ud.
- Lad pie’en hvile, inden den serveres.
Sprød mørdej med sødt og saftigt fyld af solmodne ferskener og hindbær. Den smager simpelthen bare af sol og sommer! Servér med flødeskum eller en fed creme fraiche – Eller endnu bedre: En iskold kugle vaniljeis!
Ingredienser:
Mørdej:
300 g kagemel
1 spsk sukker
1/2 tsk salt
225 g koldt smør
0,75 dl koldt vand
Fyld:
8-10 ferskener
1125 g hindbær
150 g sukker
Skal fra 1 øko citron
Saft fra 1/2 citron
3 spsk majsstivelse
Fremgangsmåde:
- Bland mel, sukker og salt i en skål, skær smørret i små stykker og smuldr det i melblandingen.
- Tilsæt vand og saml hurtig dejen.
- Del dejen i to, pak dem ind i husholdningsfilm og sæt dem på køl i mindst 30 minutter.
- Skær imens ferskenerne i skiver. Fersken og hindbær blandes herefter med sukker, citronskal og saft, og majsstivelse.
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Rul halvdelen af dejen ud, så den passer i dit smurte tærtefad.
- Hæld fyldet i.
- Rul den anden halvdel af dejen ud, og skær ud i dit ønskede mønster.
- Pynt din pie med dejen og bag herefter i ovnen i ca. 1 time eller til din pie ser gylden og lækker ud.
- Lad pie’en hvile, inden den serveres.
+ vis kommentarer
GEM KOMMENTAR
Skriv en kommentar