Indlæg

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

12. november 2018 | Personlig

For mig er det super vigtigt at have mål i livet. Det gør at jeg altid kan handle på baggrund af, hvad mine drømme er.

Jeg er et konkurrence menneske. For det meste konkurrerer jeg med mig selv, men nogle gange også med andre. Oftest uden at de ved det.

Jeg har læst ufattelig mange selvhjælps bøger, set foredrag og udforsket, hvordan man kan coache sig selv og nå de mål man sætter sig. I dag vil jeg derfor dele min viden med jer, så I måske også kan få lidt inspiration til hvordan I kan nå de mål i har!

 

Jeg skriver altid mine mål ned og har dem med mig overalt

 

Ifølge flere forskere, er det de mål vi ofte kigger på og læser, som vi får ind i underbevidstheden, som vores tanker arbejder på at opnå. Vi har brug for at visualisere vores mål. Vi skal forestille os vi allerede har nået målene, og derefter lægge mærke til og fortælle os, hvordan vi har det ,når vi har nået vores mål. Det kan foreksempel være at der på min liste står – tabe 10 kg.

Jeg skal så forestille mig at jeg har tabt mine 10 kilo og lægge mærke til hvordan jeg har det, forestile mig hvordan jeg ser ud og hvad jeg føler. Dette skal jeg gøre minimum 2 gange om dagen.

Jeg læser mine mål igennem morgen og aften. På den måde minder jeg mig selv om hvad mine mål er og hvad jeg skal gøre for at nå dem. Det holder mig på sporet og gør at jeg kan træffe de rigtige beslutninger i løbet af dagen.

 

Jeg sørger for at lave helmål og delmål

 

Til hvert stort mål er der minimum 5 små mål. Jeg fejrer de små mål, også er jeg mere postitiv når jeg også bliver belønnet med ros over at jeg når de små mål på vejen mod de store mål.

 

Jeg er så specifik som mulig

 

Vage mål er ikke gode nok. Et mål der hedder; jeg vil gerne tabe mig, vil aldrig få dig helt i mål. I stedet skal diit mål være: inden 1. august 2019 kl 12.00 skal jeg veje 65 kg. Det er et specifikt tal, en specifik dato og noget du kan se om du er nået i mål med.

 

Jeg er realistisk

 

Selvom jeg ofte gerne vil have jeg når mine mål på 1 dag, skal de være realistiske. Ellers ved ens underbevvidsthed på forhånd at man ikke vil komme til at nå sine mål. Derfor sætter jeg mål jeg ved jeg bliver nødt til at arbejde for at nå, men som kan lade sig gøre. Det er også meget mere motiverende.

 

Jeg sørger for at min motivation kommer indenfra

 

Jeg er ligeglad med hvad andre gerne vil have jeg når i mål med. I længden vil jeg ikke få noget ud af det. Det er vigtigt at jeg er motiveret indenfra af mine egne ønsker og lyster. Jeg vil ikke nå mit mål hvis det er fordi min kæreste gerne vil have jeg taber mig. Så er det måske motiverende fordi man jo ønsker at se godt ud for sin kæreste, men hvis motivationen ikke opstår på baggrund af mine kerneværdier, vil det være svært at holde motivationen i længden.

 

Jeg sender en ugentlig rapport til mit støtte-panel

 

Jeg har lavet mit eget støttepanel. Det består af de personer der står mig nærmest, som jeg ved vil støtte mig og følge op på mig. Hver uge skriver jeg en kort rapport over hvordan ugen er gået, hvordan jeg har handlet mod at opnå mine mål, og hvad der måske ikke er gået så godt. Jeg skriver også hvordan min motivation er og hvad jeg skal gøre næste uge for at komme endnu tættere på mit mål. Jeg får altid en påmindelse fra mindst én fra mit støtte-panel hvis jeg ikke har skrevet en ”check-in”. Det er også studier der viser at de mennesker der daglig læser sine mål igennem, visualiserer og skal rapportere til andre, har 75 % større chance for at nå sine mål.

 

Jeg har lavet et visionboard

 

Jeg har et visionboard der hænger på mit kontor og i min stue. På den måde ser jeg det hver dag og bliver konstant mindet om de ting i livet jeg gerne vil opnå. De kloge hoveder siger at man ikke skal tænke så meget på hvordan man kommer derhen, bare på hvad man virkelig vil opnå i livet. Så det prøver jeg at fokusere på hver dag

 

Affirmationer

 

Det var et tidspunkt hvor jeg brugte affirmationer, men efter at have læst ”the secret code to success” har jeg droppet de, og stiller mig selv istedetfor ”afformationer”. Det er spørgsmål som min hjerne vil svare på – også finder jeg i min underbevidsthed svarene på de spørgsmål jeg stiller migselv. Det kan foreksempel være: hvorfor er jeg så god til at tabe mig? I stedet for: jeg taber mig så nemt – hvor man ofte vil tænke – ”sikke noget vås” efter man har gentaget den sætning 120 gange til sig selv i spejlet.

 

Jeg planlægger og forbereder mig

 

Jeg sørger for at planlægge mine handlinger i forhold til målene. Det er vigtigt for mig at sætte tid af til at kunne nå dem. Derfor sørger jeg for at være så forberedt som muligt, så jeg ikke står i en situation hvor jeg bliver nødt til at handle udenom mine mål.

 

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Jeg har læst ufattelig mange selvhjælpsbøger, set foredrag og udforsket, hvordan man kan coache sig selv, og nå de mål man sætter sig. I dag vil jeg derfor dele min viden med jer, så I måske også kan få lidt inspiration til, hvordan I kan nå de mål, I har!