Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Personlig

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

For mig er det super vigtigt at have mål i livet. Det gør at jeg altid kan handle på baggrund af, hvad mine drømme er.

Jeg er et konkurrencemenneske. For det meste konkurrerer jeg med mig selv, men nogle gange også med andre. Oftest uden at de ved det.

Jeg har læst ufattelig mange selvhjælps bøger, set foredrag og udforsket, hvordan man kan coache sig selv og nå de mål, man sætter sig. I dag vil jeg derfor dele min viden med jer, så I måske også kan få lidt inspiration til, hvordan I kan nå de mål, I har!

Jeg skriver altid mine mål ned og har dem med mig overalt

Ifølge flere forskere er det de mål, vi ofte kigger på og læser, som vi får ind i underbevidstheden, og som vores tanker arbejder på at opnå. Vi har brug for at visualisere vores mål. Vi skal forestille os vi allerede har nået målene og derefter lægge mærke til og fortælle os, hvordan vi har det, når vi har nået vores mål. Det kan for eksempel være, at der på min liste står – tabe 10 kg.

Jeg skal så forestille mig, at jeg har tabt mine 10 kilo og lægge mærke til, hvordan jeg har det, forestille mig hvordan jeg ser ud, og hvad jeg føler. Dette skal jeg gøre minimum 2 gange om dagen.

Jeg læser mine mål igennem morgen og aften. På den måde minder jeg mig selv om, hvad mine mål er, og hvad jeg skal gøre for at nå dem. Det holder mig på sporet og gør, at jeg kan træffe de rigtige beslutninger i løbet af dagen.

Jeg sørger for at lave helmål og delmål

Til hvert stort mål er der minimum 5 små mål. Jeg fejrer de små mål, og så er jeg mere postitiv når jeg også bliver belønnet med ros over, at jeg når de små mål på vejen mod de store mål.

Jeg er så specifik som muligt

Vage mål er ikke gode nok. Et mål der hedder “Jeg vil gerne tabe mig”, vil aldrig få dig helt i mål. I stedet skal dit mål være: “Inden 1. august 2019 kl 12.00 skal jeg veje 65 kg.” Det er et specifikt tal, en specifik dato og noget du kan se, om du er nået i mål med.

Jeg er realistisk

Selvom jeg ofte gerne vil have, jeg når mine mål på 1 dag, skal de være realistiske. Ellers ved ens underbevidsthed på forhånd, at man ikke vil komme til at nå sine mål. Derfor sætter jeg mål, jeg ved, jeg bliver nødt til at arbejde for at nå, men som samtidig kan lade sig gøre. Det er også meget mere motiverende.

Jeg sørger for, at min motivation kommer indefra

Jeg er ligeglad med, hvad andre gerne vil have, jeg når i mål med. I længden vil jeg ikke få noget ud af det. Det er vigtigt, at jeg er motiveret indefra af mine egne ønsker og lyster. Jeg vil ikke nå mit mål, hvis det er, fordi min kæreste gerne vil have, jeg taber mig. Så er det måske motiverende, fordi man jo ønsker at se godt ud for sin kæreste, men hvis motivationen ikke opstår på baggrund af mine kerneværdier, vil det være svært at holde motivationen i længden.

Jeg sender en ugentlig rapport til mit støtte-panel

Jeg har lavet mit eget støttepanel. Det består af de personer, der står mig nærmest, som jeg ved vil støtte mig og følge op på mig. Hver uge skriver jeg en kort rapport over, hvordan ugen er gået, hvordan jeg har handlet mod at opnå mine mål, og hvad der måske ikke er gået så godt. Jeg skriver også, hvordan min motivation er, og hvad jeg skal gøre næste uge for at komme endnu tættere på mit mål. Jeg får altid en påmindelse fra mindst én fra mit støtte-panel, hvis jeg ikke har skrevet en ”check-in”. Der er også studier, der viser, at de mennesker, der daglig læser deres mål igennem, visualiserer og skal rapportere til andre, har 75 % større chance for at nå deres mål.

Jeg har lavet et visionboard

Jeg har et visionboard, der hænger på mit kontor og i min stue. På den måde ser jeg det hver dag og bliver konstant mindet om de ting i livet, jeg gerne vil opnå. De kloge hoveder siger, at man ikke skal tænke så meget på, hvordan man kommer derhen, men bare på hvad man virkelig vil opnå i livet. Så det prøver jeg at fokusere på hver dag

Affirmationer

Der var et tidspunkt, hvor jeg brugte affirmationer, men efter at have læst ”The secret code to success” har jeg droppet dem, og stiller mig selv i stedet for ”afformationer”. Det er spørgsmål, som min hjerne vil svare på – også finder jeg i min underbevidsthed svarene på de spørgsmål, jeg stiller mig selv. Det kan for eksempel være: Hvorfor er jeg så god til at tabe mig? I stedet for: Jeg taber mig så nemt – hvor man ofte vil tænke – ”sikke noget vås” efter man har gentaget den sætning 120 gange til sig selv i spejlet.

Jeg planlægger og forbereder mig

Jeg sørger for at planlægge mine handlinger i forhold til målene. Det er vigtigt for mig at sætte tid af til at kunne nå dem. Derfor sørger jeg for at være så forberedt som muligt, så jeg ikke står i en situation, hvor jeg bliver nødt til at handle udenom mine mål.

Author

Tilbage til Viden

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!