Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

GET YOUR FREE DOWNLOAD

Personlig

Sådan kom jeg nemt i gang med at skabe min drømmehave

Jeg er Maria Dior

Jeg håber du bliver inspireret til, at bruge tid i køkkenet sammen med din dejlige familie, uden at blive overvældet eller være komplet idéforladt. Jeg håber du ser tiden som en god investering i jeres tid sammen, og ikke mindst i jeres alles sundhed!

Hej du

Få 5 sunde lækkerier

Det vil jeg have!

Glossier church-key subway tile squid, artisan pop-up

Se andre kategorier

Glossier church-key subway tile squid, artisan pop-up

Glossier church-key subway tile squid, artisan pop-up

Glossier church-key subway tile squid, artisan pop-up

Det gode vejr de sidste par uger har fået mig til at tage en beslutning! 

Jeg har nemlig længe været utilfreds med vores udearealer herhjemme, og især haven har hverken været hyggelig eller anvendelig. 

I kender det nok.. med tre børn i hjemmet er der masser af energi, som skal brændes af, og det kan hurtigt resultere i et højt støjniveau indenfor og konflikter. 

Derfor har jeg taget en beslutning om at renovere vores have, og i den forbindelse kontaktede jeg en havearkitekt fra ArkitektHaver, som har lavet en skræddersyet haveplan ud fra mine drømme og ønsker.

Og hvad drømmer du så om i din have Maria? 

Jeg drømmer om en have, der inviterer til aktivitet og udeliv. Den skal have gode områder til boldspil, leg med mere, så vi kan rykke støjniveauet ud af huset, minimere konflikterne derhjemme, udfordre børnenes motorik og give mulighed for mere bevægelse og frisk luft. 

Jeg ønsker mig også en have med flere bed-løsninger, fordi vi hjemme hos os rigtig gerne vil være mere bæredygtige. Både min mand og jeg har stor interesse for køkkenhave og biodiversitet. Denne interesse vil vi meget gerne kunne dele med vores børn og lære dem om planter, dyr og bæredygtighed. Jeg vil gerne bruge mere tid i haven med mine børn. Jeg drømmer om, at vi hvert forår planter blomster, frugt og grønt, som vi i fællesskab kan passe og se vokse hen over sommeren. Der er simpelthen bare noget magisk over at kunne tage børnene i hånden og sammen plukke krydderurter, grøntsager og frugt fra vores egne bede, som vi kan spise til aftensmad. På den måde får de også en større forståelse for, hvor maden, de spiser, kommer fra.  

Til sidst drømmer jeg om lune grillaftener på terrassen med venner og et hyggeligt udeområde, som vi har lyst til at være i og slappe af, når vejret er godt. Her må der gerne være rare, bløde møbler at slænge sig i og måske et bålsted, hvor vi kan samle familien og lave skumfiduser og snobrød. Det er meget mere end vi har nu, og det er bare essentielt for en dejlig have, hvis du spørger mig!

Alle disse ønsker har havearkitekten fra ArkitektHaver fået til at gå i opfyldelse i sine tegninger af vores have, og vi kan slet ikke vente til, at de bliver en realitet!

Du tænker måske, hvorfor vi valgte at kontakte en havearkitekt i stedet for selv at lægge en plan for haven? 

Svaret er egentlig meget simpelt! Vi havde klare visioner om, hvilke funktioner vi ønskede i haven, men inden vi brugte tid og penge på at realisere visionerne, ville vi gerne have en vurdering fra en professionel, der kunne fortælle os, om det vi ønskede, var muligt i vores have.

Og det var godt, vi gjorde det! For til mødet med ArkitektHaver mødte vi en virkelig dygtig, tålmodig og velovervejet havearkitekt, og vores møde endte faktisk med en helt ny og endnu flottere tegning af vores have end den, vi selv havde forestillet os! Havearkitekten havde en masse super fede ideer og løsninger til at optimere vores grund, og han havde dannet forskellige zoner i haven med hver deres funktion, som vi aldrig selv var kommet i tanke om.

I løbet af flere møder med havearkitekten så vi også 3D billeder af vores nye have, hvilket gjorde en kæmpe forskel! Her blev den nye have nemlig mere virkelig for os. Men billederne gjorde os også opmærksom på nogle ting, i forhold til den måde vi havde forestillet os vores nye have, som måske havde set bedre ud i hovedet, end de ville gøre i virkeligheden. 3D billederne var altså med til at sikre, at vi kommer til at blive virkelig glade for den nye have, som vi både investerer meget tid og mange penge i.

 

En af de største grunde til at jeg er sindssygt glad for, at vi valgte at få lavet en haveplan hos ArkitektHaver, er, at professionaliteten og grundigheden hos havearkitekten virkelig er i top! Der blev nemlig lyttet enormt meget til vores ønsker og ideer, og havearkitekten havde en forklaring bag alle løsninger, som blev foreslået til vores have. Dette var lige fra hvorfor vi både skal have spiselige og ikke spiselige planter i haven, så vi kan lære børnene om forskellen på de to, til hvor i haven det giver mening at plante hvad, så vi ikke ender med at bruge mange penge på at købe planter, som ikke bliver til noget. 

Derudover var det bare virkelig rart at få organiseret alle vores mange ideer til drømmehaven og få sagt, hvad vi ønsker at bruge den til. En have kan jo have mange funktioner og områder med forskellige formål: På den ene side af huset er forhaven for eksempel det første man møder, når man ankommer til huset. Den må gerne være pæn og give et godt og rart indtryk af huset, men den behøver ikke emme af leg og aktivitet, som baghaven skal give plads til. På den anden side af huset har baghaven til gengæld mange forskellige funktioner, som jeg til at starte med syntes var svært at greje, hvordan vi stilfuldt og meningsfuldt kunne kombinere uden hjælp fra en professionel. Som sagt ønskede jeg jo både, at vores baghave skulle indbyde til leg og bevægelse, men der skulle også være plads til køkkenhave, madlavning, opbevaring og afslapning – ikke lige umiddelbart det nemmeste at skabe plads til og kombinere. 

Måske har du allerede en nogenlunde idé om, hvordan du ønsker, din have skal se ud? Men har du også styr på plantesorter og deres optimale placering i haven?.. 

…det har vi absolut ikke herhjemme, og det ville tage os flere ugers research, hvis vi selv skulle finde ud af, hvilke planter der går godt sammen, hvilke sorter der er bedst for vores område, hvad vi skal plante i skygge, hvad der kan stå i direkte sollys hele dagen, samt hvilke blomster, der holder længst, og samtidig kræver mindst vedligeholdelse. 

Der findes, hvad der føles som tusinde forskellige sorter, som alle har forskellige behov, og det kan føles som et uoverskueligt projekt at danne sig et overblik over. Derfor er det virkelig guld værd for en hobby-haveentusiast som mig, at havearkitekten fra ArkitektHaver ikke kun laver en udførlig 3D tegning over din have, men også udarbejder en planteplan for dig, så du ved, præcis hvilke planter du skal købe, og hvor du med ro i maven kan plante dem, og se dem vokse år efter år. Jeg synes især det er fedt, fordi jeg jo drømmer om at dyrke frugt og grønt, og det er bare super træls at plante et dyrt æbletræ i den forkerte ende af haven, hvor det ikke får nok lys til at vokse sig stort og flot. 

Som du nok kan høre, er jeg sindssygt glad for, at vi ikke bare kørte derudaf med vores egne haveplaner, men lige stoppede op, og fik en professionel vurdering. Alt i alt har vi fået de smukkeste tegninger af vores nye have, som kommer til at indeholde alt det, vi drømmer om. Der bliver plads til alle familiens forskellige interesser, og det er lige, som jeg ønskede mig. Vi har været ovenud tilfredse med vores brug af en havearkitekt fra ArkitektHaver, som ifølge mig i den grad er det hele værd. Hvis du vil have din have tegnet, skal du hive fat i Jens Peter fra ArkitektHaver her. ArkitektHaver kan også følges på instagram her.

Nu har vi de endelige tegninger, som jeg virkelig elsker, og jeg glæder mig meget til at dele resten af projekt “spiselig og funktionel familiehave” med jer – forhåbentlig bliver det ligeså godt som tegningerne er blevet!    

 

Author

+ Vis kommentarer

- Hide Comments

Reply...

Favoritter fra min shop

Mine absolutte favoritter fra min lille, men mægtige shop

Læs også

01

et indlæg mange sansynligvis gerne vil læse kommer op her 

02

et indlæg mange sansynligvis gerne vil læse kommer op her 

03

et indlæg mange sansynligvis gerne vil læse kommer op her 

et indlæg mange sansynligvis gerne vil læse kommer op her 

04

05

et indlæg mange sansynligvis gerne vil læse kommer op her 

TACO OBSESSED, ENNEAGRAM 3, CHRONIC OVERACHIEVER, NATURE LOVER. 

Hi, I'm Jazmin.
Your BFF + New Creative Coach.

Etsy sriracha williamsburg thundercats literally vinyl selfies distillery squid humblebrag. Glossier church-key subway tile squid, artisan pop-up pok pok. Poke fixie kickstarter fashion axe mixtape brunch. Bushwick master cleanse waistcoat, everyday carry chillwave la croix. Jianbing next level narwhal, messenger bag.

Learn more

FREE DOWNLOAD

Tilmeld dig nyhedsbrevet, og få månedlige tips til nye opskrifter, have/køkken inspiration og tips til madlavning 

12 gange årligt dedikerer jeg et nyhedsbrev til dig, med de nyeste opskrifter, inspiration til mine nuværende kreative projekter, tips til madlavning og et kig ind i mine nyeste obsessions til ethvert køkken eller køkkenhave

© Paper Plane 2021. All rights reserved. | Legal | Design by TONIC

@PAPERPLANE

Taiyaki occupy farm-to-table swag fashion axe four loko. Church-key palo santo selvage.

Maria dior

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!