Indlæg

Maria-tid = overskud på kontoen

25. oktober 2018 | Personlig

– Et bund ærligt indlæg om mine meget personlige tanker, om min rolle som mor

 

Ærlighed

 

Jeg modtager mange grimme privat beskeder nogle gange. Jeg har lært at bladre videre, men jeg må indrømme at jeg ind i mellem bliver rigtig ked af det. Både af tanken om hvordan andre mødre vover at tale til andre på, mens de er gemt bag en computerskærm. Men helt sikker også fordi det gør ondt på mig, når man får en personlig sviner.
Den seneste tid har været præget af mange forskellige holdninger, om mit liv som mor og iværksætter. Jeg har ingen problemer med at andre har en anden holdning til mit liv, end jeg selv har. Jeg har heller ingen forventninger til at andre, skal kunne sætte sig ind i min situation. Men alligevel besluttede jeg mig for at skrive dette indlæg, for at kunne fortælle, hvorfor jeg træffer de valg i mit liv som jeg gør.

 

Jeg gør det for min egen skyld

 

Ikke fordi jeg føler jeg skal forsvare mig selv. Jeg føler egentlig at jeg hviler rigtig godt i mine beslutninger. Men jeg lever et anderledes liv end de traditionelle mødre, så jeg vil alligevel give jer en reel mulighed at kigge ind i mit liv. Især hvad angår den tid, jeg bruger på mig selv, uden mine børn, – som åbenbart er det I bliver mest harme over at læse om på de sociale medier.
I ser, jeg kan ikke elske mine børn højere end jeg gør. Jeg synes de er de lækreste og smukkeste væsener på denne planet, og jeg ville ikke undvære dem for alle penge i hele verden. Jeg elsker (for det meste) at tilbringe tid med mine børn. Jeg elsker at lege med dem. At træne med dem. At lave mad med dem. Jeg elsker at være produktiv, samtidig med at jeg er sammen med dem.
Men jeg er en person der har brug for at være alene med mig selv. Jeg har brug for at kunne sidde i min sofa og lave intet, uden at skulle rende ind og ud af værelset med en sut og en sang. Jeg nyder roen jeg har efter puttetid, hvor der er stille i min lejlighed og jeg kan være voksen og ikke-mor i et øjeblik.

 

Én god mor…

 

Jeg tror min dårlige samvittighed har noget at gøre med de forventninger, jeg forestiller mig at andre har til mig som mor. Jeg forestiller mig at de tænker, at en god mor altid savner sine børn. At en god mor hellere vil være hjemme med sine børn end at arbejde – hvis det kan lade sig gøre. At en god mor ikke arbejder om aftenen, og at en god mor aldrig bliver frustreret over sine børn og nogle gange har lyst til at smide dem i et lydisoleret værelse og låse døren.
Sandheden er dog, at jeg ikke er den type mor. Jeg er en mor, der aldrig kunne finde på at sige mit job op for at gå hjemme med mine børn. Jeg ville hade det. Jeg er heller ikke den type mor der altid glæder sig til weekenderne, for så skal vi bare have en fest. For at være helt ærlig synes jeg det er mindre belastende at have produktudviklingsweekend, end jeg synes det er at tilbringe en hel weekend med mine børn. Jeg prioriterer mig selv, så ofte som det giver mening for mig, og i det omfang jeg føler jeg kan tillade mig det. Jeg gør det, fordi det giver mig overskud til at være den bedste mor, når jeg først er sammen med mine børn.
Jeg vil meget hellere være på arbejde hele dagen, for så at komme hjem og glæde mig til at lave noget hyggeligt med børnene. I stedet for at være sammen med dem hele dagen og være træt, energiforladt og i dårlig humør. Det går jo udover den kvalitet jeg kan mærke i samværet mellem mig og mine børn nu.

 

Mine mini-terrorister

Det er usandsynlig hårdt at have 3 børn på 4, 3 og 1 år. De er i konstant konflikt med hinanden. De tester grænser af. De skider hele tiden, og de sover utrolig dårlig om natten. De er ganske enkelt mini-terrorister, der virkelig gør livet hårdt. Men de er det hele værd. Jeg er bare ikke en mor der kan magte at skulle stresse over aftensmadlavning, konflikthåndtering, lortebleer, og aktivering hele dagen igennem. Jeg synes jeg får mign daglige dosis om eftermiddagen, når de er endnu mere trætte end de var om morgenen. Jeg har brug for små portioner. Og det kan godt ske I mener det er helt forkert, og hvorfor har jeg så valgt at få børn osv.

Til det har jeg et enkelt svar; Jeg har valgt at få børn fordi mig og min mand drømte om en familie der var sunde og raske, samt mere indhold i vores liv. Det er i den grad gået i opfyldelse. Selvom jeg er en atypisk mor, er min mand en atypisk far. Han er den mor jeg aldrig bliver. Han elsker hvert minut med børnene, og har så meget mere styr på det end jeg. Han er altid så afslappet og rolig i deres tilstedeværelse. Alt imens jeg lider af stress og bekymringer for at noget går galt. At de falder og slår sig. At de løber ud foran en bil eller falder ud af vinduet. Jeg ser hele tiden små film i mit hoved, om der sker en ulykke, bare de hopper på sofaen, hvilket stresser mig ekstremt meget.

Det er så begrænsende i vores nærvær. Og det er noget jeg hele tiden arbejder på. Samtidig er det super vigtigt for mig at jeg ved at de har mig 100 % når jeg er der. Hvis jeg går med arbejdet i tankerne, fordi jeg ikke blev færdig inden jeg skulle gå hjem. Ja så vil jeg hellere blive 20 min. længere og afslutte det, end jeg vil skynde mig hjem og hente dem, og ikke være tilstede i den tid vi har sammen.

 

Derfor prioriterer jeg tid med mig selv

 

Jeg kan nemlig se at det er godt givet ud for begge parter. Jeg træner om morgenen inden jeg møder ind, og nogle gange igen inden jeg henter børnene. Jeg sørger for at jeg hver 4. fredag har fri til at få dækket mine voksne sociale behov. Jeg sørger for at jeg får en times massage i måneden, også er der ”voksen-tid” aka Maria-tid i mit hjem tirsdag og torsdag fra kl 19-21. Der kan jeg lade op, glo ligegyldig fjernsyn eller whatever, uden at jeg skal være nogens mor – det er min mand der tager den bleskift eller giver børnene en flaske vand.

Jeg forstår godt at man måske synes jeg er mærkelig, men det er vigtigt for mig at jeg skaber gode minder med mine børn, i en periode hvor de er meget krævende at være sammen med. Jeg går da ud i fra at det er nemmere når de er ældre og har lidt flere færdigheder, og større forståelse. Jeg gør mit bedste som den mor jeg er, og det er jeg ok med.
Derfor synes jeg også det ville være skønt hvis du var det samme. Og hvis du ikke er, så i hvert fald ikke mom-shame mig omkrig det. Vi er jo alle mennesker. Jeg kan kun leve det liv jeg mener er bedst for mig og min familie. Og det gør jeg i aller højeste grad lige nu.

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Sådan sætter jeg nye mål og når dem

Jeg har læst ufattelig mange selvhjælpsbøger, set foredrag og udforsket, hvordan man kan coache sig selv, og nå de mål man sætter sig. I dag vil jeg derfor dele min viden med jer, så I måske også kan få lidt inspiration til, hvordan I kan nå de mål, I har!