En lækker lørdagsret du nemt kan gange op, hvis der kommer gæster forbi
Tid: 30 min
2 Portioner
Ingredienser
200 g. små aspargeskartofler
Koldpresset rapsolie
Havsalt
En kvist rosmarin, alternativt en tsk. tørret rosmarin
200 g. palmekål, grønkål eller savojkål
Ekstra jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
¼ tsk. stødte tørrede chiliflager
100 g. grønne bønner
2 stk. lammefilet a ca. 150g
2 tsk. smør
Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skrub kartoflerne, dup dem tørre, skær dem i halve på langs, og gnid dem let med rapsolie. Giv dem et drys salt, vend dem med rosmarinnåle, og bag i 20 minutter.
Gør kålen i stand. Er det palmekål eller grønkål, skal stokken og lidt af bunden skæres fra. Skær bladene i mindre stykker, skyl dem, og slyng dem tørre.
Gør bønnerne i stand.
Steg kålen i 1 spsk. olivenolie sammen med presset hvidløg og chili. Kort tid, men lidt hårdt. Smag til med salt.
Kog bønnerne i letsaltet vand med dryp af rapsolie – 2-3 minutter.
Dup kødet tørt. Varm 2 tsk. olivenolie op på panden, kom smør ved, lad det bruse op, og steg nu kødet ca. 4-7 minutter på hver side, afhængigt af tykkelsen. Krydr med salt og peber undervejs.
Anret kødet med kål, bønner og kartofler.
Se denne opskrift og 6 andre i hæftet “En uges madplan til gravide” her
+ Vis kommentarer
- Hide Comments