Tilmeld dig det essentielle graviditets-og babyforløb til 0 kr

om mig

kontakt

terminsgrupper

mediekit

shop

favoritter

podcast

blog

freebies

Online kurser

Hejsa!

Naviger

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med i kulisserne, og håber du nyder at bruge tid på mit site!

Læg presset væk og hvil i dig selv, lær at sige nej

signej
Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

Top kategorier

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Lyt til Podcasten

Jeg har virkelig haft svært ved at sige nej til andre. 

Jeg tror egentlig altid, det har været sådan. Siden folkeskolen hvor det handlede om at være populær og passe ind. Jeg var hverken populær eller passede ind. 

Så blev det mit forsvar at sige ja, så andre synes jeg havde en eller anden form for værdi. 

Det er først her i mine voksne år, jeg har fundet ud af, at det at sige nej ofte har større værdi. 

Det skal ikke forstås på den måde, at det er for at være af værdi, jeg siger nej. Nu er jeg ligeglad, hvor populær jeg er. Det betyder ikke noget for mig. Det som betyder noget er at være tro mod mig selv, og have et funktionelt liv med tid til det jeg holder mest af. 

 

signej

 

Hvordan siger man nej, når man tror, man burde sige ja. 

Jeg har erfaret at andre faktisk ikke forventer, man siger ja. Jeg tror helt ærligt, at det er noget, vi selv har opfundet i vores egne hoveder. 

De gange jeg siger nej, pakker jeg det ind i 2 ja og 1 nej. 

Det prøver jeg at forklare her:

Mit eksempel er, når mennesker spørger, om jeg vil screene deres bækken, og jeg ikke har tid. 

Jeg siger først ja, indirekte i en positiv sætning: 

Hvor er det godt, at du er opmærksom på dit bækken. Det er mere, end hvad mange andre gravide er, selvom det kan forårsage smerter og skader. Jeg bliver også meget beæret over, at du ønsker mine kompetencer til at hjælpe dig med dine problematikker. 

Så kommer mit velbegrundede nej – skrevet i en pæn tone.

Desværre er min tid ikke til at hjælpe alle der sender mig disse videoer, da jeg modtager rigtig mange hver dag. Jeg er nødt til at sige nej til at hjælpe dig, da jeg bliver nødt til at prioritere dem, jeg allerede har sagt ja til. 

Her beskriver jeg mine legitime årsager til at sige nej, fordi jeg har andre aftaler, jeg ønsker at overholde. Det er både sandt og et godt argument. Jeg bliver derfor set på som en person der overholder de aftaler, jeg i forvejen har. 

Så kommer mit sidste ja. 

Tusinde tak for at du skrev til mig. Jeg håber, du finder én der kan hjælpe dig med din forespørgsel. Lad mig endelig høre fra dig, hvis du har fundet en dygtig behandler, jeg kan anbefale videre. 

Ingen hard-feelings. Ingen dårlig stemning. Og så føler vedkommende ikke, at jeg har afvist hende. På samme tid har jeg ikke dårlig samvittighed. Jeg har heller ikke taget for mange ting ind, så jeg bliver stresset eller tidspresset med mine andre opgaver. 

 

signej

 

Det handler om at prioritere og hvile i sine beslutninger. 

Hvad er vigtigt for dig? Og hvordan kommer det til udtryk? 

Har du en tendens til at sige ja til for meget og for mange, ender du bare op med at skulle skuffe dig selv, din familie eller de mennesker du har sagt ja til, men som du alligevel ikke kan tilfredsstille. 

Det er mindre tillid til en person som siger ja, men så må sige nej bagefter. Det er bare et tegn på dårlig prioritering og planlægning. Og det får du ikke noget ud af. 

I stedet er det bedre at sige nej først og derefter sige ja, hvis du kan se, at din tid er til det. 

 

En mor der er presset, kan hverken præstere derhjemme eller på arbejdet. 

Det er ligesom om, at man konstant tænker på det, som man ikke laver, og slet ikke er til stede, der hvor man er. Min bedste anbefaling til mødre der stresser over små og store gøremål, arbejde, familielivet og som føler de ikke strækker til er derfor: 

Hvil i dig selv og læg presset væk. Sig kun ja til det du har tid til. Lær at sige nej, uden at have dårlig samvittighed. Og sørg for at gøre mere af det der gør dig glad. Du er god nok, som du er, og du behøver ikke sige ja, for at andre skal kunne lide dig mere. 

Det var mine kloge ord for denne gang!

Jeg har virkelig haft svært ved at sige nej til andre. 

Jeg tror egentlig altid, det har været sådan. Siden folkeskolen hvor det handlede om at være populær og passe ind. Jeg var hverken populær eller passede ind. 

Så blev det mit forsvar at sige ja, så andre synes jeg havde en eller anden form for værdi. 

Det er først her i mine voksne år, jeg har fundet ud af, at det at sige nej ofte har større værdi. 

Det skal ikke forstås på den måde, at det er for at være af værdi, jeg siger nej. Nu er jeg ligeglad, hvor populær jeg er. Det betyder ikke noget for mig. Det som betyder noget er at være tro mod mig selv, og have et funktionelt liv med tid til det jeg holder mest af. 

 

signej

 

Hvordan siger man nej, når man tror, man burde sige ja. 

Jeg har erfaret at andre faktisk ikke forventer, man siger ja. Jeg tror helt ærligt, at det er noget, vi selv har opfundet i vores egne hoveder. 

De gange jeg siger nej, pakker jeg det ind i 2 ja og 1 nej. 

Det prøver jeg at forklare her:

Mit eksempel er, når mennesker spørger, om jeg vil screene deres bækken, og jeg ikke har tid. 

Jeg siger først ja, indirekte i en positiv sætning: 

Hvor er det godt, at du er opmærksom på dit bækken. Det er mere, end hvad mange andre gravide er, selvom det kan forårsage smerter og skader. Jeg bliver også meget beæret over, at du ønsker mine kompetencer til at hjælpe dig med dine problematikker. 

Så kommer mit velbegrundede nej – skrevet i en pæn tone.

Desværre er min tid ikke til at hjælpe alle der sender mig disse videoer, da jeg modtager rigtig mange hver dag. Jeg er nødt til at sige nej til at hjælpe dig, da jeg bliver nødt til at prioritere dem, jeg allerede har sagt ja til. 

Her beskriver jeg mine legitime årsager til at sige nej, fordi jeg har andre aftaler, jeg ønsker at overholde. Det er både sandt og et godt argument. Jeg bliver derfor set på som en person der overholder de aftaler, jeg i forvejen har. 

Så kommer mit sidste ja. 

Tusinde tak for at du skrev til mig. Jeg håber, du finder én der kan hjælpe dig med din forespørgsel. Lad mig endelig høre fra dig, hvis du har fundet en dygtig behandler, jeg kan anbefale videre. 

Ingen hard-feelings. Ingen dårlig stemning. Og så føler vedkommende ikke, at jeg har afvist hende. På samme tid har jeg ikke dårlig samvittighed. Jeg har heller ikke taget for mange ting ind, så jeg bliver stresset eller tidspresset med mine andre opgaver. 

 

signej

 

Det handler om at prioritere og hvile i sine beslutninger. 

Hvad er vigtigt for dig? Og hvordan kommer det til udtryk? 

Har du en tendens til at sige ja til for meget og for mange, ender du bare op med at skulle skuffe dig selv, din familie eller de mennesker du har sagt ja til, men som du alligevel ikke kan tilfredsstille. 

Det er mindre tillid til en person som siger ja, men så må sige nej bagefter. Det er bare et tegn på dårlig prioritering og planlægning. Og det får du ikke noget ud af. 

I stedet er det bedre at sige nej først og derefter sige ja, hvis du kan se, at din tid er til det. 

 

En mor der er presset, kan hverken præstere derhjemme eller på arbejdet. 

Det er ligesom om, at man konstant tænker på det, som man ikke laver, og slet ikke er til stede, der hvor man er. Min bedste anbefaling til mødre der stresser over små og store gøremål, arbejde, familielivet og som føler de ikke strækker til er derfor: 

Hvil i dig selv og læg presset væk. Sig kun ja til det du har tid til. Lær at sige nej, uden at have dårlig samvittighed. Og sørg for at gøre mere af det der gør dig glad. Du er god nok, som du er, og du behøver ikke sige ja, for at andre skal kunne lide dig mere. 

Det var mine kloge ord for denne gang!

+ vis kommentarer

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter en graviditet. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditet, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Lær mere om mig

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online amme-forberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Hver uge leverer vi gode tips, anbefalinger, små snutter med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i rollen som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!