Indlæg

Kys, kram og overøs din baby med kærlighed!

22. december 2018 | Efterfødsel

KÆRLIGHED!

Ikke bare er det en naturlig respons fra mennesker, at ønske at knuse, kysse og kramme de små personer vi har bragt ind i verdenen. Det er også det rigtige at gøre. I hvert fald ifølge et nyere studie. Studiet som fulgte over 600 voksne, så en klar sammenhæng mellem de voksne, som havde fået ubegrænset kærlighed og berøring, og voksne som havde manglet det. Resultatet var at de voksne, som havde fået masser af omsorg, havde det bedre i sit voksne liv. De havde mere empati for andre mennesker. De hvilede mere i sig selv. De havde mindre risici for at udvikle angst og depression. Også var de generelt gladere end de voksne, som ikke havde fået nok kram.

Er der en grænse?

Kan man give sit barn for meget kærlighed? Nej! Det kan man ikke, ifølge forskningen. Og heller ikke i forhold til min egen intuition. Det er et instinkt forældre har, og jeg mener personligt at man altid skal lytte til sine instinkter. Det er naturligt at ønske at trøste et barn der er ked af det. Det er også naturligt at have et ønske om at give barnet tryghed ved hårde, gode knus. Alligevel hører man ofte at; ”nu skal du ikke være for sød, for så kan barnet ikke finde ud af at være alene”. Jeg synes personligt det er noget vås. Et barn skal ikke være selvstændigt. Jeg gentager; et barn skal ikke være selvstændig. Et barn skal lære at gøre mange ting selv, fordi det er et krav at vi som ældre børn, selv kan finde ud af at tage tøj på, og at vi kan finde ud af at opføre os ordentlig. Men det er ikke meningen at de skal stå alene i den læringsproces de naturligt skal igennem. Det er vigtigt at kunne skille det fra hinanden. Selvfølgelig skal børn kunne sove i en seng, men hvornår de skal kunne det (aldersmæssigt) afhænger altså af familien og de individuelle behov.

 

Frygt ikke dårlige vaner

Mange er bekymrede for, om de mon giver sine børn dårlige vaner, når de vugger dem i søvn eller lader børnene sove sammen med en selv. Hvis dit barn har brug for nærhed for at kunne sove og føle sig tryg, vil du så ikke gerne være den person, der dækker dit barns behov? Det vil være forskelligt i alle familier, hvordan det fungerer med putning, samsovning osv. Men én ting er helt sikker. Du kan ikke give dit barn en dårlig vane. Det ”værste” der kan komme ud af det, er at dit barn oplever tryghed og kærlighed, hvor du måske får en ringe søvn, eller ikke når opvasken.

Du kan ikke forkæle din baby med for meget omsorg og kærlighed. Så sørg for at kysse, kramme og overøse din baby med kærlighed hver dag. Hvor er vi bare heldige, som er så privilegeret at få lov til at give dem vi elsker højest, den kærlighed og omsorg de fortjener!

 

____________________________________________________
Referencer:
https://psychology.nd.edu/news/parent-touch-play-and-support-in-childhood-vital-to-well-being-as-an-adult/

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...