Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Baby, Barsel

Kys, kram og overøs din baby med kærlighed!

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Ikke bare er det en naturlig respons fra mennesker at have lyst til at knuse, kysse og kramme de små personer, vi har bragt ind i verdenen. Det er også det rigtige at gøre. I hvert fald ifølge et nyere studie. Studiet som fulgte over 600 voksne, så en klar sammenhæng mellem de voksne, som havde fået ubegrænset kærlighed og berøring, og voksne som havde manglet det. Resultatet var at de voksne, som havde fået masser af omsorg, havde det bedre i deres voksne liv. De havde mere empati for andre mennesker. De hvilede mere i sig selv. De havde mindre risici for at udvikle angst og depression. Og så var de generelt gladere end de voksne, som ikke havde fået nok kram.

Er der en grænse?

Kan man give sit barn for meget kærlighed? Nej! Det kan man ikke ifølge forskningen. Og heller ikke i forhold til min egen intuition. Det er et instinkt forældre har, og jeg mener personligt, at man altid skal lytte til sine instinkter. Det er naturligt at ønske at trøste et barn, der er ked af det. Det er også naturligt at have et ønske om at give barnet tryghed ved hårde, gode knus. Alligevel hører man ofte at; ”nu skal du ikke være for sød, for så kan barnet ikke finde ud af at være alene”. Jeg synes personligt, det er noget vås. Et barn skal ikke være selvstændigt. Jeg gentager; et barn skal ikke være selvstændigt. Et barn skal lære at gøre mange ting selv, fordi det er et krav, at det som ældre barn, selv kan finde ud af at tage tøj på, og at vi kan finde ud af at opføre os ordentlig. Men det er ikke meningen, at de skal stå alene i den læringsproces, de naturligt skal igennem. Det er vigtigt at kunne skille det fra hinanden. Selvfølgelig skal børn kunne sove i deres egen seng, men hvornår de skal kunne det (aldersmæssigt) afhænger altså af familien og de individuelle behov.

Frygt ikke dårlige vaner

Mange er bekymrede for, om de mon giver deres børn dårlige vaner, når de vugger dem i søvn eller lader børnene sove sammen sammen med dem. Hvis dit barn har brug for nærhed for at kunne sove og føle sig tryg, vil du så ikke gerne være den person, der dækker dit barns behov? Det vil være forskelligt i alle familier, hvordan det fungerer med putning, samsovning osv. Men én ting er helt sikker. Du kan ikke give dit barn en dårlig vane. Det ”værste” der kan komme ud af det, er at dit barn oplever tryghed og kærlighed, hvor du måske får en ringe søvn eller ikke når opvasken.

Du kan ikke forkæle din baby med for meget omsorg og kærlighed. Så sørg for at kysse, kramme og overøse din baby med kærlighed hver dag. Hvor er vi bare heldige, at vi er så privilegeret at få lov til at give dem, vi elsker højest den kærlighed og omsorg, de fortjener!

____________________________________________________
Referencer:
https://psychology.nd.edu/news/parent-touch-play-and-support-in-childhood-vital-to-well-being-as-an-adult/

Author

Tilbage til Viden

Kys, kram og overøs din baby med kærlighed!

Kys, kram og overøs din baby med kærlighed!

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!