Det er ikke altid en dans på roser at gå fra at være kærester til at blive forældre. For det første synes jeg min krop blev ret stor, kvabset og mere hængende!
For det andet gik min dagligdag i dikkedik og gylp, lortebleer og ømme brystvorter. Ikke ligefrem sexet.
Det er jo helt vildt svært at vide, hvordan livet som forældre bliver, og hvilket barn man får. Så det kan være svært at kontrollere, ligesom alt andet er, når man bliver forældre. Men vi havde en dyb, lang og faktisk ret seriøs samtale inden vi gik fra at vente i spænding til at blive ramt af tresomheden.
Her får du, hvad min kæreste og jeg kom omkring, måske det kan give lidt inspiration!
Hvad skal vi gøre hver dag for at bibeholde romancen og voksenforholdet?
Dette spørgsmål har mange svar. Det kan være så simpelt som at tage 5-10 minutter sammen og tale med hindanden om noget, der ikke har med en baby at gøre. Det kan også være noget mere sweet-teenage love, hvor man bare skal ligge og kysse med hindanden.
Opstillet? Måske.
Det kommer jo an på situationen. Hvis I erfarer, at I ikke får det gjort hver dag, så skal det måske bare tilpasses, når I ved mere om, hvad familielivet går ud på.
Min kæreste og jeg synes, at det er vigtigt at have tid hver dag til noget, der handler om os og vores voksne forhold. Der er ikke tilladt at tale om praktiske ting. Mobiltelefoner er forbudt, og man SKAL kigge hinanden i øjnene (med mindre man kysser og har lukkede øjne).
Vi skal sige fra, når den ene ikke lever op til den andens forventninger
Vi skal sige fra, når der er noget, den anden gør, som vi synes er irriterende eller ikke er foreneligt med vores forventninger. Og så skal vi TALE om det. Og LYTTE til den anden uden at afbryde eller forsvare sig selv.
Det lyder nemmere, end det er. Fordi man er så sårbar, når man lige har født. Man er typisk også mere presset, og derfor har man måske ikke den samme tærskel, som man engang havde.
Tag jer tid til at sætte jer ned og tale ud om det. Tal også om hvilke forventninger, I har til både opdragelse, samvær, arbejde og familietid. Også de praktiske opgaver i hjemmet. Hvad kan vi regne med, at den anden gør? Hvad hvis den anden ikke gør det?
Kommunikation er nøglen til et godt parforhold. Det er ikke noget, der er værre end at være irriteret og lade det vokse i en, fordi man ikke får det sagt. Det er bare dårlig stil, og fører ikke til noget med sig!
En date 1 gang i ugen
Det lyder sørme uoverskueligt. Men det er det faktisk ikke. Det kommer an på, hvilke krav man stiller til en date.
Hvis det er, at man skal have det flotte tøj på og ud at spise – med babysitter og det hele. Ja, så er det en voldsom affære. Men det behøver det altså ikke at være.
Hvad med en date i formiddagsluren en lørdag formiddag, hvor man spiser en god frokost sammen i haven eller derhjemme?
Eller hvad med at den ene putter, mens den anden laver en lækker aftensmad? Så kan man spise sammen, efter børnene er spist af (uden at skulle tørre vand op og servicere ungerne).
Man kan også krybe ind under dynen tidligt en aften og bare ligge tæt på hinanden og tale om løst og fast.
Pointen er, at der skal være sat tid af til det. Et parforhold kan godt mærke, at man er mere presset end normalt og har mindre overskud og en kortere lunte. Det er vigtigt at passe på hinanden i det hele.
Jeg håber, mine 3 punkter kan give lidt inspiration! Del endelig jeres erfaringer med mig, hvis I har nogle gode råd til andre kommende forældre!