Indlæg

Dette talte vi om inden vi fik børn for at bibeholde kærligheden i vores parforhold

22. juli 2019 | Efterfødsel

Det er ikke altid en dans på roser at gå fra at være kærester til at blive forældre. For det første synes jeg min krop blev ret stor, vabset og mere hængende! 

For det andet gik min dagligdag i dikkedik og gylp, lortebleer og ømme brystvorter. Ikke ligefrem sexet. 

Det er jo helt vildt svært at vide hvordan livet som forældre bliver, og hvilket barn man får. Så det kan være svært at kontrollere, ligesom alt andet med det at blive forældre er. Men vi havde en dyb, lang og faktisk ret seriøs samtale inden vi gik fra at vente i spænding til at blive ramt af tresomheden, hvad nu end den indebar. 

Det vi talte om deler jeg med jer i dag, så det måske kan give lidt inspiration! (jeg deler altså kun spørgsmålene og ikke svarene, da det er personlig og forskellig fra par til par. Dette håber jeg på forståelse omkring). 

Hvad skal vi gøre hver dag for at bibeholde romancen og voksenforholdet?

Dette spørgsmål har mange svar. Det kan være så simpelt som at tage 5-10 minutter sammen og tale med hindanden om noget der ikke har med en baby at gøre. Det kan også være noget mere sweet-tenage love hvor man bare skal ligge og kysse med hindanden. 

Opstillet? Måske. 

Det kommer jo an på situationen. Hvis I erfarer at I ikke får det gjort fordi; hverdag, så skal I planlægge det til faste tidspunkter. Ellers kan det komme når der lige er tid til det. 

Vi synes det er vigtig at have tid hver dag til noget der handler om os og vores voksne forhold. Der er ikke tilladt at tale om praktiske ting. Mobil telefoner er forbudt, og man SKAL kigge hindanen i øjnene (med mindre man kysser og har lukkede øjne). 

Vi skal sige fra når den ene ikke lever op til den andens forventninger

Også skal vi TALE om det. Og LYTTE til den anden uden at afbryde eller forsvare sig selv. 

Det lyder nemmere end det er. Fordi man er så sårbar når man lige har født. Man er typisk også mere presset og derfor har man måske ikke den samme tærskel som man engang havde. 

Vi skal sige fra når det er noget den anden gør som vi synes er irriterende eller ikke forenelig med vores forventninger. Også skal vi lytte til hvad den anden siger. 

Tag jer tid til at sætte jer ned og tale ud om det. Tal også om hvilke forventninger I har til både opdragelse, samvær, arbejde og familietid. Også de praktiske opgaver i hjemmet. Hvad kan vi regne med den anden gør? Hvad hvis den anden ikke gør det? 

Kommunikation er nøglen til et godt parforhold. Det er ikke noget der er værre end at være irriteret og lade det vokse inden i en, fordi man ikke får det sagt. Det er bare dårlig stil, og fører ikke til noget godt for nogen!

Vi skal på date 1 gang i ugen

Det lyder sørme uoverskueligt. Men det er det faktisk ikke. Det kommer an på hvilke krav man stiller til en date. 

Hvis det er at man skal have det flotte tøj på og ud at spise, med babysitter og det hele. Så ja, så er det en voldsom affære. 

Men det behøver det altså ikke at være. 

Hvad med en date i formiddagsluren en lørdag formiddag, hvor man spiser en god frokost sammen i haven eller derhjemme? 

Eller hvad med at den ene putter, mens den anden laver en lækker aftensmad? Så kan man spise sammen efter børnene er spist af, uden at skulle tørre vand op og servisere ungerne. 

Man kan også krybe ind under dynen tidlig en aften og bare ligge tæt på hindanden og tale om løst og fast. 

Pointen er at der skal være sat tid af til det. Et parforhold kan godt mærke at man er mere presset end normalt og har mindre overskud og en kortere lunte. Det er vigtig at passe på hindanden i det hele. 

Jeg håber mine 3 punkter kan give lidt inspiration! Del endelig jeres erfaringer med mig, hvis I har nogle gode råd til andre kommende forældre!

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...