Er der noget, der for alvor skriger SOMMER, så er det solmodne jordbær. Du kender sikkert den klassiske kanelsnegl. Her er fyldet byttet ud med jordbær, og mums hvor er det altså en lækker kombination! Bag sneglene i en form tæt sammen, så undgår du tørre kanter.
Ingredienser:
Dej:
25 g gær
2 dl mælk
500 g Hvedemel
100 g sukker
125 g blødt smør
1 æg
1 knivspids salt
Fyld:
275 g jordbærsyltetøj
Et par håndfulde friske jordbær skåret i tern
Fremgangsmåde:
- Lun mælken og opløs gæren heri.
- Tilsæt salt og sukker og rør rundt.
- Tilsæt ægget og rør det godt ud.
- Tilsæt mel og ælt dejen godt.
- Herefter tilsættes det bløde smør, som æltes godt ind i dejen. Dejen æltes i ca. 10 minutter, til den er blank og glat.
- Lad den hæve i ca. 1 time.
- Når dejen er hævet, rules den ud til et rektangel og smøres herefter med jordbærsyltetøj og drysses med jordbær.
- Rul dejen sammen på den lange ende, og skær herefter rullen ud i snegle på 2-3 cm tykkelse.
- Placér sneglene i et smurt ovnfast fad forholdsvist tæt, men med plads til, at de kan hæve yderligere.
- Lad sneglene hæve i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bag sneglene i ca. 15 minutter.
- Når sneglene er nogenlunde afkølede pyntes de med glasur.
+ Vis kommentarer
- Hide Comments