Indlæg

Forberedelser til barnedåben

22. juli 2019 | Efterfødsel

Barnedåb er en stor begivenhed. For mange er det første gang familie og venner skal se den lille nye skabning. For andre er det en anledning til at samle familien sammen på én dag. For nogle andre er det en religiøs begivenhed fremfor alt. 

Men det skal ofte planlægges meget til sådan en dag. Der skal være mad, dåbskjole, tøj til mor og far og andre søskende eventuelt. Så skal der oftest være et lokale hvor det skal holdes og ikke mindst en ønskeliste til gæsterne. 

Vi har forsøgt at skabe et overblik over typsike gøremål og gode råd fra andre der allerede har holdt barnedåb. Vi håber det kan give jer lidt inspiration og ro omkring det hele. God læsning

Step 1. Find ud om barnet skal døbes eller navngives. 

I dag er der mange der vælger at navngive sit barn fremfor at døbe det i kirken af religiøse årsager. Mange vælger stadig den traditionelle barnedåb i kirken. Det første I skal tage stilling til er hvorvidt barnet skal døbes i en kirke eller navngives. Når man har besluttet det kan man gå videre i prosessen. Man kan hyre en navngiver fra rådhuset i sit sogn ind til et navngivningsrituale. 

Step 2. Hvor skal barnet døbes? 

Som oftest er det i den kirke man sogner til at barnedåben foregår. Dog er der nogle forældre der ønsker at børnene bliver døbt i den kirke man selv eller andre familiemedlemmer er døbt i. under alle omstændigheder skal I finde ud af hvor I ønsker at barnet bliver døbt. 

Step 3. Hvilken dato skal barnet døbes?

Hvis man er ligesom mig er datoen på ingen måde en tilfældighed. Jeg går meget op i tal og datoer :P. Men er man mere normal, plejer der at være nogle valgmuligheder i den kirke barnet skal døbes i. Nogle steder skal man være hurtig om at vælge en dato. Andre steder er det mindre besværligt at få en ønsket dato. Personlig har vi altid valgt en lørdag, da jeg har haft brug for en dags ro efterfølgende hvor vi kan komme os, inden arbejde og hverdag starter. Det er individuelt hvordan man har det med det hele. De fleste døber sine babyer når de er omkring 3-6 måneder. Nogle før, andre senere. Det er noget I som familie og forældre skal tage stilling til. 

Step 4. Hvor mange og hvem skal inviteres?

Inden I finder ud af hvor festen skal afholdes, skal der være styr på hvor mange gæster I ønsker at invitere. Der kan være økonomien sætter en grænse for det senere i forløbet, men en idé om hvor mange mennesker I tænker I vil invitere er et rigtig godt udgangspunkt for at finde de rigtige lokaler. 

Step 5. Hvor skal festen holdes?

Når man har fået en dato til kirken og et tidspunkt, er det en rigtig god idé at finde et lokale som har tilgængelig hed samme dag. Der er mange muligheder hvad der angår lokaler. Hvis man ikke er så mange er det også en god mulighed at holde dåbs festen hjemme i haven eller i ens hus. 

Hvis I holder barnedåb i Aarhus kommer jeg med mine bedste anbefalinger;

Restaurant Martino som ligger ved tangkrogen. Den er super skøn, personalet er dejligt og meget imødekommende, og serveringen er i 1. klasse! Vi elskede at holde barnedåb for vores Matheo på Martino, og anbefaler gerne stedet videre! De har også nogle fornuftige priser, også er udsigten over havet prikken over iet.

Restaurant Anker – en nyere restaurant som ligger på havnen ved Aarhus Ø. SMUKKE detaljer, LÆKKER menu og FANTASTISKE omgivelser beskriver det meget godt. Jeg elskede setuppet til vores barnedåb dernede, og personalet var smilende og hjælpende hele vejen igennem. 

Tivoli friheden. Det er en genial lokation når man har børn med. Der er mange muligheder for aktivering af børn der kommer med til festen. De har rigtig god mad og mange løsninger. Prisen er liiige til den gode side, men man får valuta for pengene, om ikke andet. Man skal være ud i god tid hvis man skal leje deres restauranter. Vi var selv i skovpavilionen, som var super hyggeligt. Og maden smagte mega godt! 

Hvis I har andre anbefalinger må I gerne smide det i en kommentar, så tilføjer vi de til indlægget ☺

Step 6: Lav/Køb og send invitationer ud. 

Mange kan godt lide at være kreative med dåbsinvitationerne. Jeg lavede de selv til min første… Med de 2 andre var det ikke lige så detaljeret – mor livet du ved. 

Der findes mange hjemmesider hvorfra man kan bestille dåbsinvitationer med et billede af guldklumpen. Det varierer i prisleje og design, men mulighederne er mange.

Endvidere kan man besøge pinterest hvis man ønsker inspiration til barnedåb generelt, men helt bestemt også invitationer. 

Send invitationer ud senest 5 uger inden dåben, gerne før, så du er sikker på at ingen har andre planer den dag. 

OBS! Hvis I skriver ønskeliste på invitationen, skal I lige tale om det inden i sender de afsted/bestiller de ☺

Step 7. Dåbskjole/tøj

Hvilken kjole skal I have? En der går i arv, en ny eller en hjemmelavet? Mulighederne er mange. Hvis det er en der går i arv er det rart at få den hjem, hvis den befinder sig et andet sted. Der er også en rigtig god idé at have en dåbskjole der er renset hvis den er blevet brugt før. Få handlet ind hvid body og eventuelt et silkebånd i den rigtige farve mm. I skal også sørge for tøj til jer selv. En ammevenlig kjole eventuelt? Måske skal baby have et fint sæt på efter selve dåben?

Step 8. Dåbskage

Hvilken kage skal I have? Skal I selv lave den? Skal Den bestilles? Dåbskage variationer findes i 1000 vis. Igen refererer jeg til pinterest hvis den skal have fuld skalde! Ellers kan der selvfølgelig laves mange forskellige varianter derhjemme. Det er også mange leverandører der laver kager til barnedåb. 

Step 9. Mad

Hvis I holder festen derhjemme skal I finde ud af om I selv vil lave maden eller om I ønsker at bestille dåbsmad udefra. Det første I skal tage stilling til er hvilken type mad I ønsker at lave eller spise. Derefter skal I lave en handleliste eller finde en leverandør der kan levere det I ønsker

Step 10. Dåbs pynt. 

Det er her det bliver sjovt! Man kan finde meget nips rundt omkring. Hvis man vil have et gennemført pyntetema, er min anbefaling helt klart Party in a box! Trine er så sød, og sammesætter en pakke efter dine ønsker. Find hende her: www.partyinabox.dk 

En lille liste over fine ting; 

  • Bordkort
  • Servietter
  • Bordpynd
  • Duge
  • Balloner
  • Blomster 
  • Lys

Step 11. Dåbs aktiviteter

Vi har altid gjort noget aktiv til vores barnedåb. Simpelthen fordi vores familie har mange små børn, som hurtig keder sig til sådan en mere formel fest. Vi fik familien til at udfylde et skema ”mig om 18 år” som Matheo kan se til hans 18 års fødselsdag. Der svarer de på spørgsmål også gemte vi svarene i en sparegris som han kan åbne når han fylder 18 år. 

Vi lavede også en barsels jeopardy som var mega sjov, hvor børnene også kunne være med. 

Step 12. fadder og gudmor/gudfar

Hvem skal være faddere? Hvordan vil i spørge? Det skal I tale om og også blive enige om. 

 

Mangler der noget? 

Skriv en kommentar, så fylder vi ud!

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...