Foccacia er bare et herligt madbrød, der gør sig godt som supplement til grillmaden. Smagskombinationen af rosemarin og olivenolie gør altså bare noget helt særligt ved sådan et brød.
Ingredienser:
Dej:
400 g Tipo 00 mel
100 g Grahamsmel
4 dl vand
20 g gær
1 tsk salt
0,5 dl olivenolie
Topping:
Havsalt
Olivenolie
Frisk rosemarin
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i vandet.
- Tilsæt salt og olivenolie.
- Ælt herefter melet ind i dejen og ælt den i ca. 10 minutter, til den er blank og glat.
- Lad dejen hæve i 1 time.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smør et ovnfast fad med olivenolie og put dejen i.
- Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter.
- Pres nu dine fingre ned i dejen, så der skabes små fordybninger.
- Dryp med rigelig olivenolie samt havsalt og rosemarin.
- Bag i ovnen i ca. 20-25 minutter.
+ Vis kommentarer
- Hide Comments