Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Barsel, Træning efter fødslen

Derfor bliver din bagdel flad efter fødslen – Dette kan du gøre for at få den tilbage

Flad bagdel efter fødslen
Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Mange nybagte mødre oplever, at deres numse så godt som forsvinder efter graviditeten og den første tid med baby. Læs her, hvorfor din bagdel bliver flad efter fødslen, og hvad du kan gøre for at få den tilbage.

Flad bagdel efter fødslen?

Mange kvinder oplever, at deres bagdel allerede under graviditeten bliver fladere. Dette sker, da vi ikke længere aktiverer musklerne i bagpartiet med samme styrke og hyppighed som før graviditeten indtrådte.

Efterhånden som maven vokser, begynder kroppen at kompensere for den øgede vægt på maven. Dette gør den bl.a. ved at skabe et tilt i bækkenet og et større lændesvaj.

Forestil dig, hvad der ville ske, hvis du stod helt ret og nogle placerede en 10-15 kg tung kugle på din mave. Du ville højest sandsynlig vælte fremover. Derfor kompenserer kroppen ved at skabe et større svaj i ryggen og herved trække vægten tilbage, så du kan holde balancen.

Tab af muskelmasse – din bagdel!

Samtidig aktiveres muskulaturen i vores bagdel ikke på samme måde som før.

Bagdelen består af muskler, hvoraf gluteus maximus er den største muskel og den, der skaber størst aktivitet. Vi bruger gluteus maximus en smule, når vi går, men den aktiveres først rigtigt ved løb, hop og lidt tungere belastning. Alt sammen noget som gravide langsomt stopper med, jo tungere de bliver.

Vi bruger dog også gluteus maximus, når vi rejser os fra en stol, sofa eller lignende. Desværre har kroppen også her en tendens til at kompensere grundet den tunge mave. I stedet bruges lænden til at trække det store læs, når den gravide læner sig fremover for at komme op at stå.

Når en muskel ikke aktiveres og styrkes, reduceres muskelmassen, og dette er, hvad der sker for mange under graviditeten. Den manglende aktivering af gluteus maximus gør, at bagdelen bliver fladere.

Kan jeg få min bagdel tilbage?

Heldigvis behøver din bagdel ikke blive ved med at være flad. Efter fødslen skal bagdelen genoptrænes med de rigtige øvelser, og den nybagte mor skal arbejde for at få sin styrke og holdning tilbage igen.

Jeg anbefaler, at du IKKE begynder at hoppe og løbe lige efter din fødsel, da kroppen skal genoptrænes, inden den kan holde til disse former for belastning.

Men der findes heldigvis mange fantastiske øvelser, som kan hjælpe dig med at genoptræne og samtidig genopbygge den flade bagdel. Vi har fundet nogle af dem frem til dig her, som du allerede nu kan begynde med hjemme på stuegulvet.

Hofteløft

Et bens hofteløft

Hofteløft m. benstræk

Squat m. benløft

Dobbelt squat

God fornøjelse!

Author

Tilbage til Viden

Derfor bliver din bagdel flad efter fødslen – Dette kan du gøre for at få den tilbage

Derfor bliver din bagdel flad efter fødslen – Dette kan du gøre for at få den tilbage

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!