Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Personlig

Den konstante dårlige samvittighed

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Efter jeg blev mor, har jeg virkelig kunnet mærke den dårlige samvittighed, jeg konstant går rundt med. Det er en træls følelse i kroppen, når den er til stede, hvilket er ret ofte, og det giver sådan et ækelt sug i maven. Efterhånden går der ikke en dag uden, at jeg har dårlig samvittighed overfor noget eller nogen.

Det kan være det hele. At jeg ikke nåede at træne. Hvis jeg nåede det, at det så ikke varede længe nok. At jeg kom for sent afsted og skulle skynde mig med afleveringen af børnene. At jeg kom til at hæve stemmen overfor min mand. At jeg ikke er nok sammen med mine børn.

Ja, der er snart ikke noget, jeg IKKE har dårlig samvittighed over.

Og jeg kan forestile mig, jeg ikke er alene?

Så derfor har jeg talt med en psykolog om, hvad man kan gøre for at skrue en smule ned for den dårlige samvittighed, man konstant går rundt med.

Jeg deler hendes bedste råd med dig her:

1. Mærk efter, hvilke værdier du har, og hvem du ser op til.

Dette er vigtigt fordi, at det er, når du kommer i konflikt med dine værdier, at du oplever den dårlige samvittighed. Hvis du gerne vil være en tilstedeværende mor og en karrierekvinde, kan du opleve, at du siger ja til ekstra arbejde og får dårlig samvittighed over, at dine børn som så bliver hentet senere.

Der er en konflikt mellem de to værdier.

Når man ser op til en person, er det ofte, fordi man kan forene sig med vedkommendes værdier og væremåde. Man ønsker selv at være sådan. Det bedste, du kan gøre, er at finde fejl ved den person for at acceptere, at du også selv har fejl, og at det er helt ok.

2. Enten så gør du det, eller så gør du det ikke.

Når der skal træffes en beslutning om, hvorvidt man skal blive hjemme fra arbejdet, fordi man har et sygt barn, er det også vigtigt at sige til sig selv, at det var ens beslutning.

Færdig.

Den dårlige samvittighed over kollegaerne ændrer ikke på det faktum, at de måske skal løbe lidt stærkere den dag. Det er vigtigt, at du forventningsafstemmer med dig selv, inden du beslutter, hvad der skal ske. På den måde, er du klar over, at der er en part, der vil ”lide” under dit valg. I dette tilfælde – enten din arbejdsplads eller dit barn.

Du kan ikke være begge steder samtidig, og derfor må du slutte fred med det valg, du har taget. Hvis den dårlige samvittighed dukker op – så registrer, at den er der, og fortæl dig selv, at du har hørt hvad den har at fortælle, og nu må den gerne rejse igen.

3. Mærk efter om det er din indre eller ydre samvittighed, der plager dig

Vi har 2 forskellige samvittigheder. En hvor vi vil leve op til idealet, vi ser på de sociale medier og i magasiner. Sådan nogle kvinder fremstilles for verden, og som oftest er det ikke hele sandheden. Den anden samvittighed er den, der ligger dybt inde i dig og dine kerneværdier.

Den virkelig dårlige samvittighed sidder ikke i hovedet, men i maven. Derfor er det vigtigt, at man får talt om denne, så den kan forløses, og man kan blive fri.

Vi er alle bare mennesker….

Og så et sidste personligt råd fra mig; Husk nu, at vi alle bare er mennesker. Vi kan ikke være overalt hele tiden, og vi har ikke mere tid, end vi har. Gør op med dig selv, hvad du synes, der er vigtigst i livet, og hvad dine værdier reelt er. Når du hører ”du burde” i en sætning, overvej så, om den er reel i forhold til dine værdier.

Vær god ved dig selv!

Author

Tilbage til Viden

Den konstante dårlige samvittighed

Den konstante dårlige samvittighed

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!