Indlæg

Den konstante dårlige samvittighed

12. november 2018 | Efterfødsel, Personlig

Efter jeg blev mor, har jeg virkelig kunnet mærke den dårlige samvittighed, jeg konstant går rundt med. Det er en træls følelse i kroppen, når den er tilstedet, hvilket er ret ofte, og det giver sådan et ækelt sug i maven. Efterhånden går der ikke en dag uden at jeg har dårlig samvittighed overfor noget eller nogen. Det kan være det hele. At jeg ikke nåede at træne. Hvis jeg nåede det, at det så ikke varede længe nok. At jeg kom forsent afsted og skulle skynde mig med afleveringen af børnene. At jeg kom til at hæve stemmen overfor min mand. At jeg ikke er nok sammen med mine børn.
Ja, der er snart ikke noget jeg IKKE har dårlig samvittighed over.

Og jeg kan godt forestile mig jeg ikke er alene?

Så derfor har jeg talt med en psykolog om, hvad man kan gøre for at skru en smule ned for den dårlige samvittighed, man konstant går rundt med.
Jeg deler hendes bedste råd med dig her;

 

  1. Mærk efter hvilke værdier du har, og hvem du ser op til.

Dette er vigtig fordi, at det er når du kommer i konflikt med dine værdier at du oplever den dårlige samvittighed. Hvis du gerne vil være en tilstedeværende mor og en karrierkvinde, kan du opleve at du siger ja til ekstra arbejde, og får dårlig samvittighed over dine børn som så bliver hentet senere. Der er en konflikt mellem de to værdier. Når man ser op til en person er det ofte fordi man kan forene sig med vedkommendes værdier og væremåde. Man ønsker selv at være sådan. Det bedste du kan gøre er at finde fejl ved den person, for at acceptere at du også selv har fejl, og det er helt ok.

 

  1. Enten så gør du det, eller så gør du det ikke.

Når der skal træffes en beslutning om at vælge at blive hjemme fra arbejdet, fordi man har et sygt barn, er det også vigtigt at sige til sig selv, at det var ens beslutning. Færdig. Den dårlige samvittighed over kollegaerne ændrer ikke på det faktum, at de måske skal løbe lidt stærkere den dag. Det er vigtig at du forventningsafstemmer med dig selv, inden du beslutter hvad der skal ske. På den måde, er du klar over at der er en part der vil ”lide” under dit valg. I dette tilfælde – enten din arbejdsplads eller dit barn. Du kan ikke være begge steder samtidig, og derfor må du slutte fred med det valg du har truffet. Hvis den dårlige samvittighed dukker op – så registrer at den er der, og fortæl dig selv at du har hørt hvad den har at fortælle, og nu må den gerne rejse igen.

 

  1. Mærk efter om det er din indre eller ydre samvittighed der plager dig oftest

Vi har 2 forskellige samvittigheder. En hvor vi vil leve op til idealet vi ser i de sociale medier og magasiner. Sådan nogle kvinder fremstilles for verden, som oftest ikke er hele sandheden. Den anden samvittighed er den der ligger dybt inde i dig og dine kerneværdier. Den virkelige dårlige samvittighed sidder ikke i hovedet, men i maven. Derfor er det vigtigt at man får talt om denne, så den kan forløses, og man kan blive fri.

Også et sidste personlig råd fra mig; Husk nu at vi alle bare er mennesker. Vi kan ikke være overalt hele tiden, og vi har ikke mere tid end vi har. Gør op med dig selv hvad du synes er vigtigst i livet, og hvad dine værdier reelt er. Når du hører ”du burde” i en sætning, overvej så om den er reel i forhold til dine værdier. Og vær god ved dig selv.

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...