Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Barsel, Mor sundhed

Brystbetændelse – dette kan hjælpe dig!

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Brystbetændelse er ofte super smertefuldt, og desværre bliver mange ramt af det i den første periode af babys liv.

Nogle gange er brystbetændelsen mekanisk, og andre gange er der bakterier involveret, der kræver  penicillin. Kontakte din læge, hvis du mistænker brystbetændelse og tænker, der er brug for behandling!

Her er, hvad du kan gøre for at hjælpe i den tidlige proces

Massér dine bryster under et varmt bruserbad.

Ofte kommer brystbetændelse af mælkeknuder i brystet.  Du kan selv hjælpe symptomerne væk ved at massere dine bryster under varmt vand. Sørg for at tømme dine bryster for mælk, mens du masserer knuderne i brystet. Det er ikke en behagelig affære, men det betaler sig virkelig!

Du kan også bruge det varme vand til at varme brysterne op og så lægge din baby til lige efter samtidig med, at du masserer mælkeknuderne fri for mælk.

Amme hyppigt

Ofte handler brystbetændelse om mangelfuld tømning – nogle gange opstået af tilstoppede mælkegange (men oftest ikke). Inden betændelsen slår ud, vil du kunne mærke symptomer som ømme bryster og og hårde områder i brystet. Hvis du sørger for at amme hyppigt, kan det være med til at hjælpe tømningen.

Hvis der er meget mælk tilbage i brystet efter et måltid, skal du selv malke ud. Sørg for at ”tømme” brysterne. På den måde får du tømt brystet. Pas dog på ikke at øge mælkeproduktionen med for for meget ekstra tømning (mælk dit barn ikke spiser).

Varmeomslag

Sørg for at holde dine bryster varme. Hvis det er vinter, er det ligeledes vigtigt, at du sørger for at have god beklædning på og dække brysterne til, hvis du ammer udenfor.

Der må ikke komme kulde direkte ind på brystpartiet. Dette vil både kunne “vække” en brystbetændelse og formentlig også forværre situationen.

Du finder dig et par brystvarmere her =>

God støtte

Sørg for at have en god amme-bh på, der giver dine bryster god støtte. Det gør rigtig ondt at have ømme bryster. Uden en god bh vil der være større sandsynlighed for, at dine bryster bliver udsat for stød.

Put gerne uld-ammeindlæg ind i din amme-bh, der giver en god varme.

Rigtig ammeteknik

Rigtig ammeteknik er vigtigt for at forebygge smertefuld amning og sår på brystvorterne og brystbetændelse. Hvis du er i tvivl, om din baby har korrekt sutteteknik, eller der er andre udfordringer i forbindelse med amningen, bør du kontakte en ammerådgiver eller din sundhedsplejerske.

Author

Tilbage til Viden

Brystbetændelse – dette kan hjælpe dig!

Brystbetændelse – dette kan hjælpe dig!

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!