Indlæg

Brystbetændelse – dette kan hjælpe

17. februar 2019 | Efterfødsel

Brystbetændelse

Brystbetændelse er super smertefuldt. Desværre bliver mange ramt af det i den første periode af babys liv.

Nogle gange er betændelsestilstanden så stor, at det er nødvendigt med penicillin. Husk altid at kontakte din læge eller sundhedsplejerske, hvis du mistænker brystbetændelse!

 

Her er hvad du kan gøre for at hjælpe i den tidlige proces.

Massér dine bryster under et varmt bruserbad.

Ofte kommer brystbetændelse af mælkeknuder i brystet. Der er mange årsager til, at brystbetændelse kan opstå. Du kan selv hjælpe symptomerne væk ved at massere dine bryster under varmt vand. Sørg for at tømme dine bryster for mælk, mens du masserer knuderne i brystet. Det er ikke en behagelig affære, men det betaler sig virkeligt!

 

Amme hyppigt

Ofte handler brystbetændelse om tilstoppede mælkegange. En uge inden betændelsen slår ud, vil du kunne mærke symptomer som ømme bryster og brystvorter og revner/sår på brystvorten. Hvis du sørger for at amme hyppigt, hjælper du trykket i mælkegangene. Hvis der er meget mælk tilbage i brystet efter et måltid, skal du selv malke ud. Sørg for at ”tømme” brysterne. På den måde undgår du, at mælkekanalerne stoppes op, og du bibeholder et flow i systemet.

 

Varmeomslag

Sørg for at holde dine bryster varme. Hvis det er vinter, er det ligeledes vigtigt, at du sørger for at have god beklædning på og dække brysterne til, hvis du ammer udenfor. Der må ikke komme kulde direkte ind på brystpartiet. Dette vil formentlig forværre situationen.

 

God støtte

Sørg for at have en god amme-bh på, som giver dine bryster god støtte. Det gør rigtig ondt at have ømme bryster. Uden en god bh, vil der være større sandsynlighed for, at dine bryster bliver udsat for stød. Put gerne uld-ammeindlæg ind i din amme-bh, de giver en god varme.

 

Rigtig ammeteknik

Rigtig ammeteknik er vigtigt for at forebygge brystbetændelser og smertefuld amning. Hvis du er i tvivl, om din baby har korrekt sutteteknik, eller der er andre udfordringer i forbindelse med amningen, bør du kontakte en ammerådgiver eller din sundhedsplejerske.

 

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...