Før du blev mor, har din ryg og din lænd været på prøve under graviditeten. Her har du sandsynligvis døjet med lændesmerter, eller måske blot mærket hvordan lænden kan være helt udkørt efter dagens gøremål.

En stærk kerne muskulatur er vejen frem, hvis du vil gøre dig håb om at få din krop ordentligt på benene igen efter fødslen! Vi giver dig 6 øvelser til netop dette.

Mange oplever at få ondt i ryggen, lænden og nakken af at løfte på sit barn. Det er hårdt for kroppen at skulle bære rundt på baby, så sørg for at afspænde og træne din ryg sund og stærk.

Hvad er refluks eller silent refluks, og er dit barn ramt? Christina fortæller sin sørgerlige historie og deler sine erfaringer. Hvad skal du være opmærksom på?

I dag oplever over 50% af nybagte mødre desværre besværligheder med at amme. Mange mødre opgiver amningen allerede inden for 14 dage, oftest på grund af smerter i forbindelse med amning, sår og revner på brystvorter eller brystbetændelse. Det kommer bag på rigtige mange kvinder, hvor meget det kræver at få en ammeetablering i gang. Dagens blogindlæg er skrevet af Sonja fra Den gode barsel. Læs med og bliv klogere på hvordan du bedst forbereder dig på at amme!

Jeg er hverken influencer eller blogger. I hvert fald ikke efter min definition. Men jeg bruger mine børn som en del af markedsføringen for Maria Dior, og dét er der nogen, der mener er forkert. Jeg kan godt forstå din skepsis. Børnene er jo ikke ansvarlig for en bloggers indtjening. Og de kan ikke sige fra, hvis du de ikke vil være med på et billede. I hvert fald ikke små babyer. Så er det okay at promovere brands på vegne af dit barn?

Nogle gange har man bare brug for en pause fra det hele. En pause fra baby, vasketøj, lortebleer og søvnløse nætter. Og ligesom det er hårdt, er det samtidig fantastisk. Det er en periode af livet som går alt for stærk, og som man aldrig får igen. Men man kan lære at værdsætte tiden mere, hvis man lærer at være til stede i nuet. Også når det er knapt så sjovt, og man står med lort på fingrene og en skrigende, sulten baby.

Når dit barn rammer de 6 måneder har det opnået en bedre balance og begynder at kunne sidde op selv, da ryggen og kroppen er blevet mere stabil, og baby har opnået en større kropsfornemmelse. Det er også i denne periode, at din baby så småt begynder at øve sig i at kravle. Som oftest lærer baby først at møve sig frem på maven, for derefter at komme op på alle fire og stå at vippe frem og tilbage (en i øvrigt meget frustrerende periode for både mor og baby), indtil koden endelig knækkes, og det går fremad!

Når dit barn rammer de 3 måneder, begynder det langsomt at få mere kontrol over sin krop. Baby kan holde sit eget hoved i siddende stilling, opdager sine tæer og putter dem i munden, og sidder op med støtte. Baby vil øve sig i at rulle fra ryg til mave og løfte sig op med armene, når han/hun ligger på maven. Din baby vil så småt også øve sig i at komme fremad på maven.

Længe før dit barn begynder at beherske sproget, bruger det sine sanser og motorik til at udforske sin omverden, hvilket vil lagre sig i kroppen som kropslig erfaring, der senere vil gøre det nemmere at sætte ord på både følelser og tanker. Dermed er bevægelse og handling grundlaget for den sproglige udvikling.

Valget mellem vuggestue og dagpleje. For nogen forældre er det et nemt valg, og så er der os andre som er mere i tvivl om, hvad der vil være det bedste valg for barnet. Så hvad skal du vælge? Jeg skal ikke træffe valget for dig, men her har jeg listet fordele og ulemper ved begge typer pasning, så du forhåbentlig har et bedre beslutningsgrundlag, når du skal træffe dit valg.

Der er så meget at forholde sig til i denne tid – både følelsesmæssigt, arbejdsmæssigt og praktisk. Det sidste vil jeg nu forsøge at hjælpe dig lidt med.

At skulle pakke en weekendtaske til baby uden at glemme noget, kan give selv den mest tjekkede mor sved på panden. Her får du en pakkeliste til din weekendtur, så du er sikker på, at du får pakket de vigtigste ting med, så du ikke pludselig står hjemme hos kusine Hanne uden sutter eller skiftetøj.  

Vi forældre er ikke altid helt ærlige. Eller det er i hvert fald det, jeg håber er sandheden. Det er hvert fald ikke tilfældet hos os. Vi lyver, finder på historier og undgår at svare på spørgsmål vores børn stiller. Virker det genkendeligt?

Jeg har samlet 4 af de lækreste smoothies, jeg kender. De er både gode at nyde en varm sommerdag eller som et godt alternativt til et mellemmåltid. Og så falder de i god jord hos ungerne. Win-win kalder jeg det.

Vi har lavet en ultra kort guide til de mest essentielle vitaminer og mineraler efter fødslen, så du kan få et overblik over, hvilke vitaminer du måske mangler.

Når du så har født, sker der en masse, som jeg virkelig ville ønske, jeg havde vidst. Derfor deler jeg mine erfaringer med dig! Har du noget at tilføje?

Disse 10 ting kunne jeg absolut ikke leve uden efter min fødsel. Dette er min personlige liste, men jeg tænker, at den kan være gavnlig for andre.

Når man er gravid, kan man ikke undgå at tænke på den kommende fødsel. Forhåbentlig tænker man på den kommende fødsel med spændthed og ro. Måske har man prøvet det før og haft en god oplevelse. Måske ikke. Men er der noget, man kan forberede sig til, for at føle man går ind til sin fødsel med ro i sindet? Det vil jeg mene, der er.

Hvad skal du have med på hospitalet til din fødsel? Den famøse hospitalstaske skal pakkes, men hvad skal med? Vi har udarbejdet en pakkeliste til din hospitalstaske!

 

Velkommen til vores univers

Her vil vi dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer til personlige indlæg og den nyeste viden. Vi brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og vi glæder os til at inspirere alle jer derude. Tak fordi I læser med <3

Rikke & Maria

__________________________

Share This