Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Viden

Opdragelse

Parforhold & Samliv

Efterfødselsgener

Mor´s Sundhed

Babymad

Motorik

Søvn

Babyudfordringer

Babyudvikling

Babyudstyr

Flaske

Ammeudstyr

Ammeudfordringer

Fødsel

Graviditetsudstyr

Graviditetsgener

Livsstil & Sundhed

Årsag til infertilitet

Fertilitetsbehandling

Træning & Fertilitet

Kost & Fertilitet

Familieudstyr

Familieudfordringer

Gravidkroppen & Udstyr, Selvomsorg, Tips & Tricks

Din guide til at vælge de rigtige hårplejeprodukter under din graviditet

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Udviklet i samarbejde med ZENZ

Det kan være svært at navigere rundt i sundhedsjunglen generelt. Men måske ekstra meget når man er gravid. Både fordi der er mange forskellige sundhedsprodukter på markedet, men måske også især fordi man selv er i tvivl om, hvilke brands man skal gå efter, for at undgå så mange kemikalier og parfume som muligt. Det er trods alt, hvad der anbefales, når man er gravid. 

Vigtigheden af at undgå kemikalier og parfume gælder både for hårplejeprodukter, makeup og hudplejeprodukter, men også når det kommer til hvilke rengøringsmidler, du bruger. I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvad du især skal være opmærksom på, når du vælger produkter under din graviditet, og vi vil give dig anbefalinger til gode gravidvenlige produkter, der lever op til disse standarder. Vi har taget udgangspunkt i rådene fra Forbrugerrådet Tænk, som du kan læse mere om her

 

1. Gå efter Svanemærket, EcoCert Cosmos, og AllergyCertified

En generel anbefaling er, at du altid skal købe miljømærkede produkter med Svanemærket, EcoCert Cosmos, eller Allergy Certified, hvis du vil være sikker på, at der ikke er nogle skadelige kemikalier eller tilsætningsstoffer i dine plejeprodukter som creme, shampoo, olie, håndsæbe mm. For at blive certificeret med disse mærker, skal producenterne leve op til strenge krav om, hvilke kemikalier der må være i produkterne. Når du køber svanemærkede plejeprodukter, kan du være sikker på, at de er fri for parfume og andre stoffer, der er på EU’s liste over mistænkte hormonforstyrrende stoffer, herunder parabener. På den måde tilfører du kun gode ingredienser til din krop, som ikke skader din baby i maven.

 

2. Undgå hårfarve og hårprodukter med kemikalier

Hårfarver kan indeholde kemiske stoffer, der er vurderet som stærkt allergifremkaldende eller mistænkt for at være hormonforstyrrende. Myndighederne anbefaler, at man som gravid ikke anvender permanente hårfarver, hvilket derfor også er vores overordnede anbefaling. Permanente hårfarver er traditionelle farver, der ofte indeholder skadelige hårfarvestoffer. Ønsker du dog alligevel at få farvet dit hår under graviditeten, vil vi anbefale dig at få det gjort hos en af ZENZ’ frisørsaloner, som du kan finde rundt i Danmark. ZENZ’ saloner benytter nemlig ikke permanent hårfarve, og er specialister i hårfarver uden skadelige hårfarvestoffer og unødig kemi. Du kan altså få farvet både hår, øjenbryn og vipper helt uden unødig kemi, uanset om du er gravid eller ammende. Det er også muligt at tage dit barn med til behandlingen, hvis du f.eks. er ammende. Hvis du skriver det, når du bestiller, afsættes der ekstra tid til at du kan holde ammepauser under behandlingen hos ZENZ. Lyder det som noget for dig, kan du finde din nærmeste salon her

Når det kommer til anvendelse af hårprodukter derhjemme, anbefaler vi dig at undgå produkter i sprayform (f.eks. hårlak), da du kan risikere at komme til at indånde kemikalierne, når du sprayer med produktet.

 

Kig efter disse produkter, når du vælger hårpleje under graviditeten

Flere og flere producenter er begyndt at gå op i, at deres produkter indeholder gode ingredienser, der både er fordelagtige for kroppen og miljøet. Derfor findes der efterhånden et hav af lækre hårplejeprodukter, som du kan vælge imellem under din graviditet. Vi har dog en favorit, som virkelig skiller sig ud på markedet for naturlig hårpleje. Her snakker vi om ZENZ, som ikke kun lever op til alle kravene om ingen parfume og kemi, men som også leverer lækre produkter af høj kvalitet, der forkæler kroppen, huden og naturen. Vi er vilde med ZENZ, fordi de har deres værdier i orden, og det kommer til udtryk i deres produkter. ZENZ arbejder nemlig for en sundere og mere bæredygtig skønhedsindustri. Du kan derfor være sikker på, at du udelukkende finder ingredienser, der både er gode for dig og miljøet i deres produkter. Produkterne er samtidig i emballage af genanvendt plastik. Hvis du vil læse mere om ZENZ og deres værdier, kan du gøre det her.

Som gravid og ammende anbefaler vi dig især at tage et kig på ZENZ’ hårplejeserie “Pure”. Læs hvorfor her:

 • Hårpleje fra ZENZ’ serie “Pure”
  Serien er Svanemærket og AllergyCertified, som er din sikkerhed for, at der ikke er parfume eller andre unødige kemikalier i ZENZ produktserie ‘Pure’.
  Alle produkterne i ZENZ’ serie “Pure” er Svane- og Allergimærket, og indeholder hverken parfume, silikone, parabener eller anden unødig kemi. Det betyder, at du kan bruge produkterne med god samvittighed under din graviditet. Nogle allergi- og gravidvenlige hårplejeprodukter har tendens til at nedprioritere selve plejen af håret, og man kan stå tilbage med følelsen af et lidt tørt og kedeligt hår efter brug. Dette er absolut ikke tilfældet hos ZENZ, som har kombineret allergivenlige ingredienser med pleje og næring til håret, der er udviklet af frisører og giver professionelle resultater. Det betyder, at produkterne i serien “Pure” beriger dit hår med vitaminer og mineraler fra planteolier, der styrker hovedbund og hårsække og efterlader håret sundt og glansfuldt. Produkterne kan anvendes i alle hårtyper, men er særligt velegnet til sart hår og hovedbund. Hårplejeprodukterne er endda velegnet til curly girl-metoden, hvis du er fan af den. Serien indeholder både flere forskellige shampooer, balsamer, en hårkur og en hårolie, som du kan tage et kig på her.

 

3. Begræns kosmetikken

Som hovedregel bør du bruge make-up så lidt som muligt under din graviditet. Men vi ved godt, at det ikke er alle kvinder, der er komfortable med at gå på arbejde, til fest mm. uden make-up. Hvis du ønsker at gå med make-up under din graviditet, anbefaler vi dig at investere i miljøvenlige make-up produkter uden parfume.

Heldigvis er der i dag flere og flere brands, som tænker på miljøet og vores sarte hud. Det er derfor blevet lidt nemmere at finde make-up produkter, som lever op til kravene under graviditeten. Og hvis du vælger at investere i nye make-up produkter, betyder det ikke, at du ikke kan bruge dem efter din graviditet – det vil din hud faktisk bare takke dig for.

 

Kig efter disse brands, når du vælger make-up under graviditeten

Vi har undersøgt markedet, og fundet vores 3 favoritmærker, når det kommer til gravid-venlig make-up. Vi anbefaler dig at tage et kig på:

 • Ecooking
  Make-up fra Ecooking er produceret med omtanke for miljøet. Derudover er størstedelen af deres produkter også uden parfume. Kig efter “fregrance free” på indpakningen.

 • Sandstone
  Sandstones make-up er fremstillet af hudvenlige ingredienser uden æteriske olier og parfume.

 • Bareminerals
  Hos BareMinerals finder du makeup produkter, som er baseret på rene naturlige mineraler. De mineralbaserede produkter er helt fri for konserveringsmidler, parfume og kunstige farvestoffer.

 

4. Begræns din kontakt med rengøringsmidler

Når du er gravid, er der ingen grund til at udsætte dig selv og dit barn i maven for unødvendige kemiske stoffer. Undgå derfor at bruge produkter med advarselsmærker og vær ekstra forsigtig, når du bruger rengøringsmidler. Det handler om at bruge sin sunde fornuft.

Vores råd til dig er at vælge rengøringsmidler med naturlige ingredienser. De er nemlig ikke mindre effektive, blot fordi de ikke indeholder farlige kemikalier. Kig i dit skab med rengøringsmidler og overvej, hvor det er muligt, at du kan skifte til mildere alternativer.

 

Kig efter disse mærker, når du vælger rengøringsmidler under graviditeten

 • Klar
  Et godt og budgetvenligt mærke til rengøringsmidler er Klar, som du kan købe i de fleste dagligvarebutikker. Rengøringsmidlerne er svanemærket og produceret med energi fra vindmøller. Hos Klar finder du både rengøringsmidler til køkkenet, badeværelset, tøjvasken, toilettet og spejlet.

 • Skovsø
  Rengøringsmidlerne fra Skovsø er både svanemærket, økologiske og veganske. Ud over rengøringsmidler til køkkenet, kan du også få multirengøringsmiddel og opvaskemiddel fra mærket.

 

En hjælpende hånd

Hvis du vil have hjælp til at tjekke kemien i dine produkter, kan du downloade appen “Kemiluppen”. Den kan scanne stregkoden på dine produkter, og fortælle dig, hvad de indeholder. Det gør det lidt mere overskueligt for dig at finde hoved og hale i, hvad du skal gå efter, og hvad du skal holde dig fra.
Læs mere om appen her, eller download den i App Store eller Google Play.

 

Vil du vide mere?

Hvis du vil læse mere om, hvad der er godt at vide under din graviditet og efter fødslen, anbefaler vi dig at tilmelde dig vores medlemsside gratis her. På siden finder du et hav af gratis guides og kurser med vejledninger til dig, der er gravid og/eller lige har født. Du kan også tilmelde dig vores dag-til-dag mailflow, hvis du ønsker at modtage en daglig mail med faglige opdateringer på, hvad der sker med din baby og krop både under og efter graviditeten.

 

Psst.. lige nu får du 20% rabat på ZENZ’ webshop OG et gavekort på 200 kr. til en klipning samt et gavekort på 400 kr. til en hårfarvning
i deres frisørsaloner, når du tilmelder dig deres nyhedsbrev her.

Tilbage til Viden

Din guide til at vælge de rigtige hårplejeprodukter under din graviditet

Din guide til at vælge de rigtige hårplejeprodukter under din graviditet

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!