Der er ikke meget klassisk burger over denne avocadoburger. Til
gengæld er den fyldt med velsmag og sunde sager!
Ingredienser
2 store formodnede avocadoer
2 håndfulde røde quinoa
1 dåse kidneybønner
2 store sødekartofler, skrællet og
skåret i tern
2 spsk. sesamfrø
2 spsk. mandelmel
Rødbedespirer
1 spsk. Karry
1 tsk. stødt kardemomme
2 dl rice and quinoa milk
2 spsk. mango/curry sovs
1 spsk. kokosolie
5 dl vand
2 fed hvidløg, finthakket
Aftensmad
Chilipot
1 dåse kidneybønner
1 dåse koksmælk
1 tsk gurkemeje
1 tsk ingefær
1 gulerod, skåret i skiver
1 rød peber, skåret i tynde strimler
1 gul løg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
Saften af ½ lime
Hindbær
Frisk ruccola eller feldsalat
Fremgangsmåde – Dellerne
Kog quinoaen efter posens anvisninger.
I en gryde lader du 1 spsk. Kokosolie, sødekartofler, hvidløg, sesamfrø, mandelmel, karry, kardemomme, vand og kidneybønnner koge under låg til kartoflerne er bløde (ca 15 min). Rør ofte rundt. Når kartoflerne er færdige, skal der ikke være mere vand i gryden.
Tilsæt rice and quinoa mælk samt den færdig kogte quinoa i gryden. Smag til med salt og peber. Lad det simre i 5 minutter.
Skær avocadoen i 2 halve og form grydeblandingen til deller – der er til ca 4 deller. Læg den i mellem avocadostykkerne (der skal fungere som burgerboller) og top med rødbederadiser og en god ske mango/curry sovs
Fremgangsmåde – Chilipot
Hav alle ingredienser i en gyde og kog op i ca 8 min, til alle ingredienserne er bløde og godt blandet. Pynt med hindbær og friske ruccola.