Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Personlig

9 vaner som gør mit familie- og arbejdsliv lettere

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

(Den fede og mega praktiske weekplanner er fra The Carrot Hunt og kan købes her)

Som børnefamilie bliver hverdagen ofte hektisk og udmattende. Min mand og jeg har begge svært ved at holde øjnene åbne, når vi endelig lander på sofaen kl. 20.30 om aftenen. Lyder det bekendt?

Hjemme hos os forsøger vi at holde fast i nogle vaner, der for os gør vores familie- og arbejdsliv en anelse lettere. Måske du kan lade dig inspirere? Vi mødre må jo hjælpe hinanden, så godt vi kan!

Here goes:

9 vaner, der  har gjort vores  familie- og arbejdsliv lettere:

  1. Om morgenen møder min mand tidligt, mens vi andre tager os god tid til at vågne, komme i tøjet og spise morgenmad. Vi taler lidt om, hvad dagen skal bringe, og forbereder os således mentalt til dagens gøremål.
  2. Er vi bagud med vasketøjet, sætter jeg gerne en vask over om morgenen, inden jeg tager på arbejde, og så hænger min mand det op, når han kommer hjem fra arbejde. Teamwork!
  3. Madplan + indkøb til ugen. Dette er en forholdsvis ny vane, som vi stadig øver os på. Men for søren, hvor bliver logistikken i løbet af ugen bare så meget nemmere, når der er planlagt og handlet ind til måltiderne på forhånd. Lidt for mange gange har jeg stået i Netto kl 16.45 med 1-2 trætte unger hængende om læggene uden den fjerneste idé om, hvad aftenens måltid skal bestå af. (ONLINE INDKØB)
  4. Når vi laver aftensmad, laver vi ekstra, så vi har til vores madpakker dagen efter. Rester der lige varmes i mikrobølgeovnen er altså bare lidt mere indbydende end en lunken klapsammenmad!
  5. Når mine børn kommer hjem fra institution om eftermiddagen, er de bare SULTNE! Og det er altså lige meget, om de lige har fået eftermiddagsmad i institutionen. De vil have mad NU og kan under ingen omstændigheder vente helt til aftensmaden. Jeg gør derfor ofte det, at jeg skærer lidt frugt og grøntsager ud til dem, som de kan snacke af. Spiser de grøntsager om eftermiddagen, er det heller ikke så vigtigt, om de nu får spist alle grøntsagerne på tallerkenen til aftensmåltidet, hvor de efterhånden er godt trætte og risikoen for konflikter desto større.
  6. Hjemme hos mig er det okay, at børnene ser Ramasjang mellem kl. 17 og kl. 18. Jeg har ikke dårlig samvittighed over mine børns skærmtid, for de er trætte og får koblet af, og jeg får mulighed for at lave aftensmad imens.
  7. Når der skal laves aftensmad deler min mand og jeg os op, således at den ene laver mad, mens den anden kigger efter ungerne. Det er bare nemmere at lave mad, når man ikke har en 1 årig siddende på armen imens.
  8. Vi har et fast putteritual med vores unger. Det giver dem en fornemmelse af forudsigelighed og tryghed, og i sidste ende skaber det færre konflikter.
  9. Fredag er en særlig dag hjemme ved os. Når vi kommer hjem om eftermiddagen, hygger vi os med snacks og fredagsdrinks (med og uden alkohol). Til aften laver vi gerne pizza eller en anden familiefavorit, og derefter er der fredagsslik og Disneysjov med den ældste. Allerede om lørdagen spørger han: ”Hvornår er det fredag igen mor?”.

Hvilke vaner gør dit familie- og arbejdsliv nemmere? Kommenter gerne i kommentarfeltet ☺

Author

Tilbage til Viden

9 vaner som gør mit familie- og arbejdsliv lettere

9 vaner som gør mit familie- og arbejdsliv lettere

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!