Tilmeld dig det essentielle graviditets-og babyforløb til 0 kr

kontakt

om mig

mediekit

terminsgrupper

shop

favoritter

podcast

blog

freebies

Online kurser

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med "på holdet". Se dig omkring jeg håber du nyder at bruge tid på mit site!

Hejsa!

9 vaner som gør mit familie- og arbejdsliv lettere

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

Top kategorier

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Lyt til Podcasten

(Den fede og mega praktiske weekplanner er fra The Carrot Hunt og kan købes her)

Som børnefamilie med to voksne med travlt arbejdsliv og to små børn, bliver hverdagen ofte hektisk og udmattende. Min mand og jeg har begge svært ved at holde øjnene åbne, når vi endelig lander på sofaen kl. 20.30 om aftenen. Lyder det bekendt? 

Hjemme hos os forsøger vi at holde fast i nogle vaner, der for os gør vores familie- og arbejdsliv en anelse lettere. Måske du kan lade dig inspirere? Vi travle mødre må jo hjælpe hinanden, så godt vi kan!

 

Here goes:

9 vaner som gør mit familie- og arbejdsliv lettere:

 

 1. Om morgenen møder min mand tidligt, mens vi andre tager os god tid til at vågne, komme i tøjet og spise morgenmad. Vi taler lidt om, hvad dagen skal bringe, og forbereder os således mentalt til dagens gøremål.
 2. Er vi bagud med vasketøjet, sætter jeg gerne en vask over om morgenen, inden jeg tager på arbejde, og så hænger min mand det op, når han kommer hjem fra arbejde. Teamwork!
 3. Madplan + indkøb til ugen. Dette er en forholdsvis ny vane, som vi stadig øver os på. Men for søren da, hvor bliver logistikken i løbet af ugen bare så meget nemmere, når der er planlagt og handlet ind til måltiderne på forhånd. Lidt for mange gange har jeg stået i Netto kl 16.45 med 1-2 trætte unger hængende om læggene uden den fjerneste idé om, hvad aftenens måltid skal bestå af. 
 4. Når vi laver aftensmad, laver vi gerne lidt ekstra, så jeg har til min madpakke dagen efter. Rester der lige varmes i mikrobølgeovnen er altså bare lidt mere indbydende end en lunken klapsammenmad!
 5. Når mine børn kommer hjem fra institution om eftermiddagen, er de bare SULTNE! Og det er altså lige meget, om de lige har fået eftermiddagsmad i institutionen. De vil have mad NU og kan under ingen omstændigheder vente helt til aftensmaden. Jeg gør derfor ofte det, at jeg skærer lidt frugt og grøntsager ud til dem, som de kan snacke af. Spiser de grøntsager om eftermiddagen, er det heller ikke så vigtigt, om de nu får spist alle grøntsagerne på tallerkenen til aftensmåltidet, hvor de efterhånden er godt trætte, og risikoen for konflikter desto større.
 6. Hjemme hos mig er det okay, at børnene ser Ramasjang mellem kl. 17 og kl. 18. Jeg har ikke dårlig samvittighed over mine børns skærmtid, for de er trætte og får koblet af, og jeg får mulighed for at lave aftensmad imens.
 7. Når der skal laves aftensmad deler min mand og jeg os op, således at den ene laver mad, mens den anden kigger efter ungerne. Det er bare nemmere at lave mad, når man ikke har en 1 årig siddende på armen imens.
 8. Vi har et fast putteritual med vores unger. Det giver dem en fornemmelse af forudsigelighed og tryghed, og i sidste ende skaber det mindre konflikter.   
 9. Fredag er en særlig dag hjemme ved os. Når vi kommer hjem om eftermiddagen, hygger vi os med snacks og fredagsdrinks (2 med alkohol – 2 uden). Til aften laver vi gerne pizza eller en anden familiefavorit, og derefter er der fredagsslik og Disneysjov med den ældste. Allerede om lørdagen spørger han: ”Hvornår er det fredag igen mor?”. 

 

Hvilke vaner gør dit familie- og arbejdsliv nemmere? Kommenter gerne i kommentarfeltet ☺

 

Skrevet af Maja

(Den fede og mega praktiske weekplanner er fra The Carrot Hunt og kan købes her)

Som børnefamilie med to voksne med travlt arbejdsliv og to små børn, bliver hverdagen ofte hektisk og udmattende. Min mand og jeg har begge svært ved at holde øjnene åbne, når vi endelig lander på sofaen kl. 20.30 om aftenen. Lyder det bekendt? 

Hjemme hos os forsøger vi at holde fast i nogle vaner, der for os gør vores familie- og arbejdsliv en anelse lettere. Måske du kan lade dig inspirere? Vi travle mødre må jo hjælpe hinanden, så godt vi kan!

 

Here goes:

9 vaner som gør mit familie- og arbejdsliv lettere:

 

 1. Om morgenen møder min mand tidligt, mens vi andre tager os god tid til at vågne, komme i tøjet og spise morgenmad. Vi taler lidt om, hvad dagen skal bringe, og forbereder os således mentalt til dagens gøremål.
 2. Er vi bagud med vasketøjet, sætter jeg gerne en vask over om morgenen, inden jeg tager på arbejde, og så hænger min mand det op, når han kommer hjem fra arbejde. Teamwork!
 3. Madplan + indkøb til ugen. Dette er en forholdsvis ny vane, som vi stadig øver os på. Men for søren da, hvor bliver logistikken i løbet af ugen bare så meget nemmere, når der er planlagt og handlet ind til måltiderne på forhånd. Lidt for mange gange har jeg stået i Netto kl 16.45 med 1-2 trætte unger hængende om læggene uden den fjerneste idé om, hvad aftenens måltid skal bestå af. 
 4. Når vi laver aftensmad, laver vi gerne lidt ekstra, så jeg har til min madpakke dagen efter. Rester der lige varmes i mikrobølgeovnen er altså bare lidt mere indbydende end en lunken klapsammenmad!
 5. Når mine børn kommer hjem fra institution om eftermiddagen, er de bare SULTNE! Og det er altså lige meget, om de lige har fået eftermiddagsmad i institutionen. De vil have mad NU og kan under ingen omstændigheder vente helt til aftensmaden. Jeg gør derfor ofte det, at jeg skærer lidt frugt og grøntsager ud til dem, som de kan snacke af. Spiser de grøntsager om eftermiddagen, er det heller ikke så vigtigt, om de nu får spist alle grøntsagerne på tallerkenen til aftensmåltidet, hvor de efterhånden er godt trætte, og risikoen for konflikter desto større.
 6. Hjemme hos mig er det okay, at børnene ser Ramasjang mellem kl. 17 og kl. 18. Jeg har ikke dårlig samvittighed over mine børns skærmtid, for de er trætte og får koblet af, og jeg får mulighed for at lave aftensmad imens.
 7. Når der skal laves aftensmad deler min mand og jeg os op, således at den ene laver mad, mens den anden kigger efter ungerne. Det er bare nemmere at lave mad, når man ikke har en 1 årig siddende på armen imens.
 8. Vi har et fast putteritual med vores unger. Det giver dem en fornemmelse af forudsigelighed og tryghed, og i sidste ende skaber det mindre konflikter.   
 9. Fredag er en særlig dag hjemme ved os. Når vi kommer hjem om eftermiddagen, hygger vi os med snacks og fredagsdrinks (2 med alkohol – 2 uden). Til aften laver vi gerne pizza eller en anden familiefavorit, og derefter er der fredagsslik og Disneysjov med den ældste. Allerede om lørdagen spørger han: ”Hvornår er det fredag igen mor?”. 

 

Hvilke vaner gør dit familie- og arbejdsliv nemmere? Kommenter gerne i kommentarfeltet ☺

 

Skrevet af Maja

+ vis kommentarer

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Læs mere om mig

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter graviditeten. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditeten, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online ammeforberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Få gode tips, anbefalinger, små perler med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!