Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Barsel, Mor sundhed

8 ting du kan gøre for at blive mere glad og energisk

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Jeg har perioder, hvor jeg føler, jeg er lidt fanget i negative tankemønstre. De er udpræget i de perioder, hvor jeg arbejder for meget og træner for lidt. De to ting hænger ofte sammen for mig. Det første jeg giver afkald på i travle perioder på arbejde, er min egen træning. Det er så dumt, for min krop og psyke har så godt af træningen. Derfor øver jeg mig hver gang på at holde fast i min træning uanset, hvor mange mails jeg skal besvare.

Det at have børn er også drænende. Især at have 3 stk. alle under 5 år. Der sker så meget hjemme hos os hele tiden, og de er som regel pylrede og trætte, når vi er sammen med dem om eftermiddagen. Morgenerne handler om at komme ud af huset uden konflikter, hvilket lyder nemmere, end det er. Det gør bestemt noget ved mit humør og energiniveau, når jeg er oppe 5 gange hver nat, og står op kl. 05.00…

Derfor har jeg den seneste måned lavet en liste over ting, jeg kan gøre for at bibeholde den positive tankegang og opretholde mit drive. Den deler jeg med jer i dag <3

1.    Skriv 10 ting du er taknemmelig for hver aften, inden du går i seng

Forskning har vist, at vi bliver mere lykkelige af at skrive sådan en taknemmelighedsliste. Jeg har ikke gjort det længe nok til at kunne sige, at det er helt rigtigt. Dog kan jeg afsløre, at i det sekund jeg er færdig med listen, er jeg allerede mere glad.

Det handler virkelig om at være tilstede i det, der sker lige her og nu, og huske en selv på, hvad der virkelig er vigtigt i livet. Det er for nogle svært at finde 10 ting. Hvis det er tilfældet, kan du også være taknemmelig over de ting, du ser i dit hus. For eksempel: ”Jeg er taknemmelig for min seng. At der er en person, der har designet sengen, at den er produceret, og at jeg har haft mulighed for at købe sengen og sove i den hver nat”.

2.  Sørg for at få alle dine vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler sørger for at give kroppen de mikronæringsstoffer, den har brug for for at kunne fungere optimalt. Der er flere vitaminer, som spiller en rolle for din psyke, og mangler du dem, er det svært at føle dig glad og energisk.

Hvis du har svært ved at huske at tage dine vitaminer og mineraler, kan jeg klart anbefale Zentabox. Du kan også lave en sundhedsprofil, så du er helt sikker på, at du får alle de vitaminer og mineraler, du skal have!

3.  Prioriter at træne

Træning er ikke bare godt for din fysiske krop. Det giver mere energi, øget overskud og en positiv tankegang. Har du nogensinde fortrudt en træning? Det har jeg hvert fald ikke. Jeg nyder både selv at træne, og at træne med andre. Vi ved i hvert fald, at vores bootcamp deltagere både får mere energi og glæde, efter at de har trænet hos os!

4.  Giv dig selv en peptalk om morgenen

Min er indspillet som lydfil på min tlf. Jeg sætter blot mine høretelefoner ind i ørene og lytter til mine egne mål og drømme. Det giver mig en god følelse i maven og en kampgejst. Jeg vil udleve de drømme, så det, jeg kommer til at tænke på, er mine mål, og derfor arbejder min underbevidsthed på at nå dem. Man kan inkludere gode citater, en god visualisering optaget på lyd eller blot give sig selv komplimenter.

5.  Sig NEJ

Lad være med at forsøge på at gøre alle andre tilfredse hele tiden. Især hvis det dræner mere, end det gavner. Jeg siger ikke, at du ikke skal give dine børn kys og kram. Men det er super vigtigt, at du lærer at passe på dig selv og sige nej til de ting, som du i virkeligheden ikke har tid til.

Jeg skal selv blive bedre til at værdsætte min egen tid. Jeg bruger alt for mange ressourcer på ting, som dræner mig. Nogle gange er det nødvendigt at gøre noget, som man ikke gider eller bryder sig om. Men det skal bare ikke fylde størstedelen af din dag.

6.  Sørg for at finde noget at grine af hver dag

…Eller nogen at grine med for den sags skyld. Det er ikke for sjov, at der findes latter-yoga. Eller det er netop for sjov. At grine gør dig glad og klar i hovedet. Det løsner muskelspændinger i kroppen og fornyer din energi.

Der findes masse at grine af. Jeg personligt griner meget af de sjove ting, min 4 årig siger. Det gør mig så glad i låget. Jeg nyder hvert et øjeblik med min mand, når vi ser en sjov film eller mimrer over sjove historier.

7.   Lad være med at brokke dig

Det er altså meget sværere, end man umiddelbart tror. Jeg gav mig selv en opgave engang. En hel uge uden at brokke eller beklage mig! Først der indså jeg, hvor meget tid mit hoved bruger på at tænke negativt. Jeg er 100 % ansvarlig for alt, der sker i mit liv. Jeg kan enten vælge at brokke mig over det, eller gøre noget ved de ting, jeg ikke kan lide. Jeg vælger det sidste. I hvert fald oftest.

Prøv det en dag. Læg mærke til alle dine tanker, og vær opmærksom på, hvornår du brokker dig. Det kan være du bliver ligeså overrasket, som jeg blev.

8.  Brug KUN 5 minutter på bekymringer om dagen

Hvis du sætter 5 minutter af til bekymring hver dag og IKKE bruger mere eller anden tid på det, vil du snart opleve, at du er meget mere glad og energisk, end du plejer. Det er nemlig rigtig ofte, vi bekymrer os i løbet af dagen. Min mormor sagde altid, at det var total spild af tid, for det var at sørge over noget, som måske aldrig ville ske. Hun var dog en verdensmester i at bekymre sig. Så jeg ved ikke, om det hjalp hende særlig meget. Men jeg prøver at have 5 min til bekymring hver dag. Og bekymrer jeg mig udover det, siger jeg til mig selv: ”Stop – det er ikke bekymringstid nu, det må vente til i morgen”.

Author

Tilbage til Viden

8 ting du kan gøre for at blive mere glad og energisk

8 ting du kan gøre for at blive mere glad og energisk

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!