Tilmeld dig det essentielle graviditets-og babyforløb til 0 kr

kontakt

om mig

mediekit

terminsgrupper

shop

favoritter

podcast

blog

freebies

Online kurser

Jeg er Maria Dior. Mor til 3, iværksætter med ADHD og popcornhjerne! Jeg elsker at have dig med "på holdet". Se dig omkring jeg håber du nyder at bruge tid på mit site!

Hejsa!

8 ting du kan gøre for at blive mere glad og energisk

Jeg er Maria

Jeg blogger om alt fra sunde opskrifter, gode træningsøvelser, livet som mor, rejser og indretning, og selvfølgelig mit liv som iværksætter og content creator. Velkommen ind i varmen

hey there

Haps en plads på det essentielle graviditet/baby forløb

jeg vil med!

Hop ind og find alle mine opskrifter her!

Top kategorier

Find alle guides og indlæg til dig der er på barsel

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Hvad foretager jeg mig i mit liv for tiden? Hop ind og find ud af det! 

Nogle af mine favoritter

01

Beauty & wellness

02

Bolig og interiør

03

Sundhed 

04

Alt til børnene

Lyt til Podcasten

Tankemønstre

Jeg har perioder hvor jeg føler jeg er lidt fanget i negative tankemønstre. De er udpræget i de perioder, hvor jeg arbejder for meget, og træner for lidt. De to ting hænger ofte sammen for mig. Det første jeg giver afkald på i travle perioder på arbejde, er min egen træning. Det er så dumt, for min krop og psyke har så godt af træningen. Derfor øver jeg mig, hver gang på at holde fast i min træning uanset, hvor mange mails jeg skal besvare.

Det at have børn er også drænende. Især at have 3 stk. alle under 5 år. Der sker så meget hjemme hos os hele tiden, og de er som regel pylrede og trætte når vi er sammen med dem om eftermiddagen. Morgenerne handler om at komme ud af huset uden konflikter, og lyder nemmere end det er. Det gør bestemt noget ved mit humør og energiniveau, når jeg er oppe 5 gange hver nat, og står op kl. 05.00…

Derfor har jeg den seneste måned lavet en liste over ting, jeg kan gøre for at bibeholde den positive tankegang og opretholde mit drive. Den deler jeg med jer i dag <3

1.    Skriv 10 ting ned du er taknemmelig for hver aften inden du går i seng

Forskning har vist at vi bliver mere lykkelige af at skrive sådan en taknemmelighedsliste. Jeg har ikke gjort det længe nok til at kunne sige at det er helt rigtigt. Dog kan jeg afsløre at, i det sekund jeg er færdig med listen, er jeg allerede mere glad. Det handler virkelig om at være tilstedet i det der sker lige her og nu, og huske en selv på, hvad der virkelig er vigtig i livet. Det er for nogle, svært at finde 10 ting. Hvis det er tilfældet, kan du også være taknemmelig over de ting du ser i dit hus. For eksempel; ”Jeg er taknemmelig for min seng. At der er en person der har designet sengen, at den er produceret og at jeg har haft mulighed for at købe sengen og sove i den hver nat”.

2.  Sørg for at få alle dine vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler sørger for at give kroppen de mikronæringsstoffer den har brug for, for at kunne fungere optimalt. Der er flere vitaminer som spiller en rolle for din psyke, og mangler du dem, er det svært at føle dig glad og energisk. Hvis du har svært ved at huske at tage dine vitaminer og mineraler, kan jeg klart anbefale Zentabox. Du kan også lave en sundhedsprofil, så du er helt sikker på at du får alle de vitaminer og mineraler du skal have!

3.  Prioriter at træne

Træning er ikke bare godt for din fysiske krop. Det giver mere energi, øget overskud og en positiv tankegang. Har du nogensinde fortrudt en træning? Det har jeg hvert fald ikke. Jeg nyder både selv at træne, og at træne med andre. Vi ved i hvert fald, at vores bootcamp deltagere både får mere energi og glæde efter de har trænet hos os!

 

4.  Giv dig selv en peptalk om morgenen

Min er indspillet som lydfil på min tlf. Jeg sætter blot mine høretelefoner ind i ørene, og lytter til mine egne mål og drømme. Det giver mig en god følelse i maven og en kampgejst. Jeg vil udleve de drømme, så det jeg kommer til at tænke på, er mine mål og derfor arbejder min underbevidsthed på at nå dem. Man kan inkludere gode citater, en god visualisering optaget på lyd, eller blot give sig selv komplimenter.

5.  Sig nej

Lad være med at forsøge, at gøre alle andre tilfredse hele tiden. Især hvis det dræner mere end det gavner. Jeg siger ikke at du ikke skal give dine børn kys og krammer. Men det er super vigtig at du lærer at passe på dig selv og sige nej til de ting, som du i virkeligheden ikke har tid til. Jeg skal selv blive bedre til at værdsætte min egen tid. Jeg bruger alt for mange ressourcer på ting som dræner mig. Nogle gange er det nødvendigt at gøre noget, som man ikke gider eller bryder sig om. Men det skal bare ikke fylde størstedelen af din dag.

6.  Sørg for at finde noget at grine af hver dag

…Eller nogen at grine med for den sags skyld. Det er ikke for sjov at der findes latter-yoga. Eller det er netop for sjov. At grine gør dig glad og klar i hovedet. Det løsner muskelspændinger i kroppen og fornyer din energi. Der findes masse at grine af. Jeg personlig griner meget af de sjove ting min 4 årig siger. Det gør mig så glad i låget. Jeg nyder hvert et øjeblik med min mand, når vi ser en sjov film eller mimrer over sjove historier.

7.   Lad være med at brokke dig

Det er altså meget sværere end man umiddelbart tror. Jeg gav mig selv en opgave engang. En hel uge uden at brokke eller beklage mig! Først der indså jeg, hvor meget mit hoved bruger på at tænke negativt. Jeg er 100 % ansvarlig for alt der sker i mit liv. Jeg kan enten vælge at brokke mig over det, eller gøre noget ved de ting jeg ikke kan lide. Jeg vælger det sidste. I hvert fald oftest. Prøv det en dag. Læg mærke til alle dine tanker og vær opmærksom på, hvornår du brokker dig. Det kan være du bliver ligeså overrasket, som jeg blev.

8.  Brug 5 minutter på at bekymre dig hver dag

Hvis du sætter 5 minutter af til bekymring hver dag, og IKKE bruger mere eller anden tid på det, vil du snart opleve at du er meget mere glad og energisk end du plejer. Det er nemlig rigtig ofte vi bekymrer os i løbet af dagen. Min mormor sagde altid at det var total spild af tid, for det var at sørge over noget, som måske aldrig ville ske. Hun var dog en verdensmester i at bekymre sig. Så jeg ved ikke, om det hjalp hende særlig meget. Men jeg prøver at have 5 min til bekymring hver dag. Og bekymrer jeg mig udover det siger jeg til mig selv; ”stop – det er ikke bekymringstid nu, det må vente til i morgen”.

 

Tankemønstre

Jeg har perioder hvor jeg føler jeg er lidt fanget i negative tankemønstre. De er udpræget i de perioder, hvor jeg arbejder for meget, og træner for lidt. De to ting hænger ofte sammen for mig. Det første jeg giver afkald på i travle perioder på arbejde, er min egen træning. Det er så dumt, for min krop og psyke har så godt af træningen. Derfor øver jeg mig, hver gang på at holde fast i min træning uanset, hvor mange mails jeg skal besvare.

Det at have børn er også drænende. Især at have 3 stk. alle under 5 år. Der sker så meget hjemme hos os hele tiden, og de er som regel pylrede og trætte når vi er sammen med dem om eftermiddagen. Morgenerne handler om at komme ud af huset uden konflikter, og lyder nemmere end det er. Det gør bestemt noget ved mit humør og energiniveau, når jeg er oppe 5 gange hver nat, og står op kl. 05.00…

Derfor har jeg den seneste måned lavet en liste over ting, jeg kan gøre for at bibeholde den positive tankegang og opretholde mit drive. Den deler jeg med jer i dag <3

1.    Skriv 10 ting ned du er taknemmelig for hver aften inden du går i seng

Forskning har vist at vi bliver mere lykkelige af at skrive sådan en taknemmelighedsliste. Jeg har ikke gjort det længe nok til at kunne sige at det er helt rigtigt. Dog kan jeg afsløre at, i det sekund jeg er færdig med listen, er jeg allerede mere glad. Det handler virkelig om at være tilstedet i det der sker lige her og nu, og huske en selv på, hvad der virkelig er vigtig i livet. Det er for nogle, svært at finde 10 ting. Hvis det er tilfældet, kan du også være taknemmelig over de ting du ser i dit hus. For eksempel; ”Jeg er taknemmelig for min seng. At der er en person der har designet sengen, at den er produceret og at jeg har haft mulighed for at købe sengen og sove i den hver nat”.

2.  Sørg for at få alle dine vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler sørger for at give kroppen de mikronæringsstoffer den har brug for, for at kunne fungere optimalt. Der er flere vitaminer som spiller en rolle for din psyke, og mangler du dem, er det svært at føle dig glad og energisk. Hvis du har svært ved at huske at tage dine vitaminer og mineraler, kan jeg klart anbefale Zentabox. Du kan også lave en sundhedsprofil, så du er helt sikker på at du får alle de vitaminer og mineraler du skal have!

3.  Prioriter at træne

Træning er ikke bare godt for din fysiske krop. Det giver mere energi, øget overskud og en positiv tankegang. Har du nogensinde fortrudt en træning? Det har jeg hvert fald ikke. Jeg nyder både selv at træne, og at træne med andre. Vi ved i hvert fald, at vores bootcamp deltagere både får mere energi og glæde efter de har trænet hos os!

 

4.  Giv dig selv en peptalk om morgenen

Min er indspillet som lydfil på min tlf. Jeg sætter blot mine høretelefoner ind i ørene, og lytter til mine egne mål og drømme. Det giver mig en god følelse i maven og en kampgejst. Jeg vil udleve de drømme, så det jeg kommer til at tænke på, er mine mål og derfor arbejder min underbevidsthed på at nå dem. Man kan inkludere gode citater, en god visualisering optaget på lyd, eller blot give sig selv komplimenter.

5.  Sig nej

Lad være med at forsøge, at gøre alle andre tilfredse hele tiden. Især hvis det dræner mere end det gavner. Jeg siger ikke at du ikke skal give dine børn kys og krammer. Men det er super vigtig at du lærer at passe på dig selv og sige nej til de ting, som du i virkeligheden ikke har tid til. Jeg skal selv blive bedre til at værdsætte min egen tid. Jeg bruger alt for mange ressourcer på ting som dræner mig. Nogle gange er det nødvendigt at gøre noget, som man ikke gider eller bryder sig om. Men det skal bare ikke fylde størstedelen af din dag.

6.  Sørg for at finde noget at grine af hver dag

…Eller nogen at grine med for den sags skyld. Det er ikke for sjov at der findes latter-yoga. Eller det er netop for sjov. At grine gør dig glad og klar i hovedet. Det løsner muskelspændinger i kroppen og fornyer din energi. Der findes masse at grine af. Jeg personlig griner meget af de sjove ting min 4 årig siger. Det gør mig så glad i låget. Jeg nyder hvert et øjeblik med min mand, når vi ser en sjov film eller mimrer over sjove historier.

7.   Lad være med at brokke dig

Det er altså meget sværere end man umiddelbart tror. Jeg gav mig selv en opgave engang. En hel uge uden at brokke eller beklage mig! Først der indså jeg, hvor meget mit hoved bruger på at tænke negativt. Jeg er 100 % ansvarlig for alt der sker i mit liv. Jeg kan enten vælge at brokke mig over det, eller gøre noget ved de ting jeg ikke kan lide. Jeg vælger det sidste. I hvert fald oftest. Prøv det en dag. Læg mærke til alle dine tanker og vær opmærksom på, hvornår du brokker dig. Det kan være du bliver ligeså overrasket, som jeg blev.

8.  Brug 5 minutter på at bekymre dig hver dag

Hvis du sætter 5 minutter af til bekymring hver dag, og IKKE bruger mere eller anden tid på det, vil du snart opleve at du er meget mere glad og energisk end du plejer. Det er nemlig rigtig ofte vi bekymrer os i løbet af dagen. Min mormor sagde altid at det var total spild af tid, for det var at sørge over noget, som måske aldrig ville ske. Hun var dog en verdensmester i at bekymre sig. Så jeg ved ikke, om det hjalp hende særlig meget. Men jeg prøver at have 5 min til bekymring hver dag. Og bekymrer jeg mig udover det siger jeg til mig selv; ”stop – det er ikke bekymringstid nu, det må vente til i morgen”.

 

+ vis kommentarer

- Hide Comments

Skriv en kommentar

Læs mere om mig

Når jeg ikke løber febrilsk rundt efter mine tre unger eller kysser på min mand, så kaster jeg kærlighed på mit andet hjertebarn – nemlig min online business.
Jeg arbejder med træning og sundhed før, under og efter graviditeten. Jeg har en uddannelse indenfor global sundhed og ernæring, et års studium fra UCLA i Los Angeles i bækken- og rygtræning under graviditeten, en personlig træner uddannelse, en masse kurser og ikke mindst 10 års erfaring i at undervise gravide og mødre i optimal kost og træning.

I dag foregår det hele online, og jeg smiler til op over begge ører, når jeg får lov til at hjælpe gravide og nybagte mødre med at blive en gladere, sundere og stærkere udgave af sig selv.

Top freebies

Gratis viden til at hjælpe dig videre

gratis minikursus

Tilmeld

gratis workshop

Online ammeforberedelse

Tilmeld

Gratis ebog

Din koplette guide til delte mavemuskler

Tilmeld

god ide alarm!

Lad os være 

Pennevenner

Få gode tips, anbefalinger, små perler med værdifuld viden og inspiration til livet som gravid, på barsel eller i som mor. Indhold med fokus på D-I-G. For ingen bryder sig om spam, vel?!