Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Barsel, Træning efter fødslen

6 måder at holde motivationen

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Om du er i gang med et vægttab, en livsstilsændring, nye vaner eller noget helt fjerde kan motivationen være svær at bibeholde gennem hele processen.

Det er en naturlig ting, at motivationen sviger op og ned, men det er vigtigt, at den ikke forsvinder helt. Derfor får du vores bedste råd til, hvordan du bedst kan bibeholde din motivation i det, du har sat dig for.

1. Sæt realistiske mål – og delmål

For at bibeholde din motivation fra starten af processen er det vigtigt at dele den op i små bidder. Lav nogle delmål for, hvornår du gerne vil have tabt de første 3, 5 eller 7 kg. Eller hvornår du gerne vil have ændret en bestemt del af din livsstil.

På den måde synes målet mere overkommeligt og hurtigere at nå, hvilket gør det lettere at forblive fokuseret og motiveret.

Store målsætninger synes nemlig ofte uoverskueligt, og man kan komme til at føle sig lidt fortabt i processen.

2. Forbered dig på, hvad du gør, når motivationen daler

Se tilbage på dine tidligere processer, og klargør, hvornår motivationen ofte begynder at dale eller måske helt forsvinder. Hvis du selv er bevidst om, hvornår dette sker for dig, har du nu en chance for at tackle det på den rigtige måde. Når vi ved, hvornår det vil ske, at motivationen daler – for det gør den på et tidspunkt under alle processer – så er du forberedt.

Skriv en lille note til dig selv om, hvor du står nu i starten af processen, og hvad du gerne vil opnå.

Når motivationen daler, kan denne note hjælpe dig med at se, hvor langt du allerede nu er nået og forhåbentlig give dig det boost, du har brug for. Og hvis du allerede nu, er forberedt på at motivationen kan dale undervejs, vil det ikke komme som en overraskelse. Du er forberedt, og det vil ikke slå dig ud i samme grad, som du måske før har oplevet.

3. Få opbakning fra din omgangskreds

Når man gennemgår en livsstilsændring eller forsøger at tillægge sig nye vaner, er det vigtigt at have opbakning fra venner og familie. Således har du nogle at støtte dig op af på de dårlige dage og rose dig på de gode. Hvis du har mulighed for at få din familie eller en god ven med i processen, så slå til og planlæg at gøre det sammen. Den bedste motivation opnås, når man gennemgår processen sammen.

4. Lav en plan

Når du har sat dit første delmål, så lav en plan for, hvordan du vil nå derhen. Hvad vil du ændre til at starte med? Husk, at hvis du vil lykkedes i processen, så vend ikke bunden i vejret på din hverdag fra den ene dag til den anden.

Tag en vane eller et tiltag ad gangen, og få det implementeret på en sund og holdbar måde.

5. Evaluer undervejs

Når du er godt i gang med processen, så brug et øjeblik på tænke over, hvordan det er gået. Klargør, hvor du ofte møder udfordringer, og find ud af, hvad det netop gør at disse er svære for dig.

Når du er bevidst om de svære udfordringer, kan du forsøge forskellige måde at gribe det an næste gang. Ingen kender dig bedre end dig selv, og kun du ved, hvordan du kan gøre en svær situation bedre for dig.

6. Kig på det store billede – ikke den sidste uge

Når tingene skranter og motivationen daler, så kig tilbage på, hvor langt du allerede er nået.

Vi lader os ofte slå ud af en dårlig uge, en lidt for usund ferie eller måske en stresset periode på arbejdet eller i hjemmet. Den bedste måde at få styr på motivationen igen er ved at kigge på, hvad du allerede har opnået.

Tillad dig selv at være stolt over din præstation, også selvom det sidste stykke tid kunne have været bedre. Se ikke på, hvor langt du har igen, men på hvor langt du allerede er kommet. Du startede processen med at sætte et mål, forberede dig og lave en plan. Disse redskaber skal du igen have fat i. Og selvom du måske har taget et par skridt tilbage, så er det kun et par skridt og en brøkdel af, hvad du allerede har nået igennem denne proces.

Author

Tilbage til Viden

6 måder at holde motivationen

6 måder at holde motivationen

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!