fbpx

5 grunde til at lave knibeøvelser

14. november 2018 | Efterfødsel | 0 Kommentarer

Knibeøvelser

 

1. Knibeøvelser er det eneste der virker på en slap bækkenbund. Sammen med de tværgående mavemuskler, sørger bækkenbunden for at holde din kerne stærk og stabil. Knibeøvelser er forholdsvist simpelt, men også noget af det mest effektive. For ikke at tale om at det kan gøres overalt, – i bussen, når du holdet for rødt, mens du ammer, eller når du skifter en ble.

2. Bedre orgasmer. Ja det bliver både bedre for dig og din partner.

3. Modvirker hæmorider. Oprindeligt blev knibeøvelser anbefalet til mænd, som middel mod hæmorider. Senere har vi kvinder nærmest overtaget knibeøvelser, også med god grund. Trykket på dit bækken i de forskellige livsstadier er årsagen til at så mange som 1 ud af 4 lider af inkontinens. Du kan både forebygge og behandle en svag bækkenmuskulatur ved at lave knibeøvelser jævnligt.

4. Man bliver bedre til at holde sig. Nu er det ikke fordi, man skal holde sig som hovedregel, men bliver det nødvendigt, er det nemmere for en med en stærk bækkenbund.

5. Undgå et nedsunket underliv og operation senere i livet. Nogle kvinder bliver opereret, fordi deres underliv eller blære ikke kan holdes oppe af deres muskler længere.

 

 

4 gode knibeøvelser

  1. Knib 10 gange, hvor du kniber 1 sekund og slipper 1 sekund.
  2. Knib op fra endetarmen og hele vejen frem til skambenet. Sæt en ”knude” på og hold knibet i 5 sekunder, hvorefter du slipper fra skambenet og hele vejen tilbage til endetarmen.
  3. Knib lidt i 5 sekunder. Så lidt mere i 5 nye sekunder. Til sidst alt du kan i 5 sekunder.
  4. Knib i bækkenbunden. Spænd dine mavemuskler. Slip maven. Derefter slipper du bækkenbunden.

 

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. 7 gode øvelser for dit bækken under din graviditet - Træning i Aarhus | Effektiv træning for gravide, mødre og familier i Aarhus - […] Husk dine knibeøvelser. Det har du nok hørt før, men det er bare fordi de er så essentielle. Både…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Sådan får du tid til at træne med en baby i huset

Sådan får du tid til at træne med en baby i huset

Det kan som mor være svært at finde tid til sig selv og finde tid til, hvornår man skal træne. Heldigvis behøver din baby ikke at sove, for at du kan få trænet. Der er nemlig rigtig mange måder, hvorpå du kan inddrage din baby i træningen.

Share This