Indlæg

5 grunde til at lave knibeøvelser

14. november 2018 | Efterfødsel

Knibeøvelser

 

1. Knibeøvelser er det eneste der virker på en slap bækkenbund. Sammen med de tværgående mavemuskler, sørger bækkenbunden for at holde din kerne stærk og stabil. Knibeøvelser er forholdsvist simpelt, men også noget af det mest effektive. For ikke at tale om at det kan gøres overalt, – i bussen, når du holdet for rødt, mens du ammer, eller når du skifter en ble.

2. Bedre orgasmer. Ja det bliver både bedre for dig og din partner.

3. Modvirker hæmorider. Oprindeligt blev knibeøvelser anbefalet til mænd, som middel mod hæmorider. Senere har vi kvinder nærmest overtaget knibeøvelser, også med god grund. Trykket på dit bækken i de forskellige livsstadier er årsagen til at så mange som 1 ud af 4 lider af inkontinens. Du kan både forebygge og behandle en svag bækkenmuskulatur ved at lave knibeøvelser jævnligt.

4. Man bliver bedre til at holde sig. Nu er det ikke fordi, man skal holde sig som hovedregel, men bliver det nødvendigt, er det nemmere for en med en stærk bækkenbund.

5. Undgå et nedsunket underliv og operation senere i livet. Nogle kvinder bliver opereret, fordi deres underliv eller blære ikke kan holdes oppe af deres muskler længere.

 

 

4 gode knibeøvelser

  1. Knib 10 gange, hvor du kniber 1 sekund og slipper 1 sekund.
  2. Knib op fra endetarmen og hele vejen frem til skambenet. Sæt en ”knude” på og hold knibet i 5 sekunder, hvorefter du slipper fra skambenet og hele vejen tilbage til endetarmen.
  3. Knib lidt i 5 sekunder. Så lidt mere i 5 nye sekunder. Til sidst alt du kan i 5 sekunder.
  4. Knib i bækkenbunden. Spænd dine mavemuskler. Slip maven. Derefter slipper du bækkenbunden.

 

Velkommen

… til mit blogunivers.

Her vil jeg dele alt fra opskrifter og træningsprogrammer, til personlige indlæg og den nyeste viden med omdrejningspunkt i træning, sundhed, fertilitet, graviditet og efterfødsel. Jeg brænder for at hjælpe gravide, mødre og familier mod en sundere og stærkere hverdag, og jeg glæder mig til at inspirere dig!

Tak fordi du læser med <3

KIG LIDT RUNDT

Få bedre nætter!

Få bedre nætter!

Som mange af jer ved, har jeg haft et barn, som slet ikke har ville sovet om natten. Dette har selvfølgelig taget hårdt på vores familie. Både min mand og jeg har også døjet meget med at ligge...

Et halvt år som Corona mor

Et halvt år som Corona mor

Der er en grund til at kun én forælder har barsel. Her er min Corona-barsel på godt og ondt. En søndag morgen i slutningen af februar 2020 kom han ud, vores lille basse af en dreng. Ikke mindre end...