Fertilitet 

Graviditet

Amning

Baby

Barsel

Familie

Det essentielle graviditet - og baby forløb

Anbefalinger

Tips & Tricks

Fællesskab

Familieliv

Parforhold

Rejse

Selvomsorg

Barsel, Mor sundhed

10 ting du skal gøre hver dag for at ændre dit liv til det bedre

Jeg er Maria

Jeg er vores faglige bidragsyder når det kommer til at fra delte mavemuskler, bækkengener, ernæring under og efter graviditeten, opstart på fast føde og ikke mindst sundhed i forbindelse med infertilitet

hey there

Haps en plads på
det essentielle graviditets/baby forløb!

jeg vil med!

Se dig omkring

Få hjælp, tips og støtte under din graviditet!

Lyt med til podcasten hos Morsomhed lige her

Hvis der er nogen, der er specialister i selv-hjælp, er det mig. 

Altså ikke på rigtigt, men jeg har virkelig hørt mange selv-hjælps podcast og læst rigtig mange bøger om emnet. Og det bliver man mere reflekterende og klog af. Her deler jeg mine bedste råd til jer, der føler, hverdagen spiser jer op, og som ønsker mere selvudvikling. 

Når det er sagt, så skal jeg være ærlig og indrømme, at det stadig er svært, og ikke altid er noget, jeg er  lige god til selv at følge mine råd. Men de er guld værd, og når jeg gør det, kan jeg mærke en tydelig forskel i mit liv.

Jeg bliver både gladere, mere fokuseret og meget mere tilstedeværende. 3 gode værdier hvis jeg selv skal sige det. 

Her kommer de:

Få de 3 vigtigste ting gjort fra morgenstunden hver dag

Sæt dig ned, kig i din kalender, i din indbakke og på dine opgaver. Hvad er de 3 vigtigste ting, du SKAL have lavet i dag? Hvor lang tid regner du med, at det vil tage? 

Tøm hovedet med ALLE opgave-tanker, der dukker op og vælg de 3, der er allervigtigst eller, som bliver ved med at poppe op i hovedet. Så starter du med dem. Én ad gangen. Ingen snyd. 

Typisk er det opgaver, du har udsat eller ikke kan overskue. Del de op i mindre del-opgaver, og lav en chek-liste til dem. Når du har lavet de først, kan du selv vælge resten af dagens gøremål. Du har starter dagen med at være produktiv, er der masser af plads til andet resten af dagen! 

Fokuser på det vigtige, og drop det, der ikke er det

Vi har så mange forventninger, ideer og ønsker. Og jeg vil simpelthen ikke tro på at det kun er mig der har det sådan. Derfor; er det virkelig vigtig at finde interiør billeder på pinterest? Er det virkelig vigtig at finde linket til den artikel, du ville sende din veninde? 

Spørg dig selv: Forringer jeg mit liv hvis ikke jeg udfører den opgave? 

Vi er så gode til at planlægge og overtanke. Det skaber knuder i hovedet og giver tendens til stress og en følelse af utilstrækkelighed. Prøv at leve og tænke simpel. Skær de ting fra, som ikke er vigtige, og hav mere fokus på de ting, der rent faktisk gør en forskel. 

Gør 1 ting ad gangen, og gør den færdig

Multitasking er ikke godt. Du bliver faktisk heller ikke mere produktiv af det. Drop det helt og fokuser hellere på at være til stede i det, du laver, når du laver det. Og det skal gøres færdigt. Det er meget bedre med 1 fuldført opgave end 10 halvfærdige. Også hvad angår dine tanker. 

Skriv dine mål ned, læs de, højt og visualiser dem

Visualisering er tankernes kraft. Der er flere studier, der viser, at visualisering er den bedste metode for at opnå sine drømme og mål.

Skriv dine mål ned på en seddel, du har med. De skal skrives ned detaljeret. Også skal målene være smarte (læs om smarte mål her). 

Endvidere skal du sige de højt hver dag gerne som det første om morgenen, og det sidste inden du går i seng. Det er et ekstra plus, hvis du visualiserer, at du har opnået målene. Fokuser på, hvordan dit liv er, når du har nået dine mål. Hvordan har du det? Hvordan ser du ud? Hvordan fungerer dit liv? 

Hvis du gør det hver morgen og aften, har du det med i din underbevidsthed. Så træffer du automatisk valg, som fører dig tættere dine drømme og dit mål! 

Mediter, og kom i bedre balance med dig selv

Det behøver ikke at tage lang tid. 5-10 min hver dag kan gøre en kæmpe forskel i dit liv. 

Gør det et sted du har ro til det. Brug en app, hvis du er i tvivl om, hvordan du skal meditere. Du kan også bruge et mantra, fokusere på din vejrtrækning eller kigge ind i en hvid væg. 

Du vil tydelig kunne mærke forskel i dit sind indenfor 2-3 uger med meditation hver dag. Prøv det! Virkelig! 

Skriv dagbog – skriv dine tanker og følelser ned

Det lyder måske lidt skolepige-agtigt, men det er det bestemt ikke. At føre en dagbog kan foregå på mange forskellige måder. Det er også væsentligt at nævne, at du indimellem burde kigge det igennem, du tidligere har skrevet. Du kan stille dig selv nogle spørgsmål for at få skrive processen i gang: 

  • Hvad har jeg gjort i dag, som har haft en indflydelse på mit liv?
  • Hvad kan jeg gøre for at blive mere produktiv eller gladere?
  • Hvordan kan jeg omformulere mine sætninger og blive bedre til at kommunikere? 
  • Hvad er jeg glad for at have sagt eller gjort i dag?
  • Hvordan synes jeg, dagen har været?

Det sætter gang i refleksion. Det er virkelig kraftfuldt at få skrevet sine tanker og følelser ned.

Gør det eksempelvis hver aften inden. 

Vær taknemmelig for det der er, og det du har

Mennekser der er taknemmelige har et bedre liv. Det siger forskning i hvertfald. 

Og der er meget at være taknemmelig for. Skriv det gerne ned. 

Brug noget tid på at mærke taknemmeligheden over de ting, du nu engang er taknemmelig for. I stedet for at remse op i hurtig tempo er det bedre gå ind i den enkelte ting, du er taknemmelig for. På den måde kan du virkelig fordybe dig i din taknemmelighed. 

Spis grøntsager og drik vand hver dag

Sørg for at optimere din ernæring, så optimerer du nemlig også din sundhed og din krops velbefindende. 

Som oftest får du det også bedre i hovedet, når du spiser sundt. Det har langt hen ad vejen noget med samvittighed at gøre. Men det at prioritere at spise sundt og få rigeligt med væske gør underværker for ens krop. 

Brug en app eller nogle smarte tricks, som gør det nemmere for dig at huske at drikke nok vand. 

Spis grøntsager til hvert måltid og helst minimum 600 gram om dagen! 

Dyrk motion hver dag i 30 minutter

Nu er det ikke, fordi du nødvendigvis behøver at hoppe ned i træningscenteret hver dag eller gå til bootcamp 4 gange om ugen for at få motion. Men du skal som minimum være aktiv 30 minutter dagligt i et moderat til højt niveu. Gerne 30 minutter sammenhængende.

Så tag cyklen på arbejdet. Tag trapperne i løbet af dagen. Start din morgen med en workout eller en yogarutine derhjemme. Få motion i din frokostpause eller brug tid udenfor med børnene. Legepladsen er en stor træningsplads for voksne. Man skal bare være kreativ! 

Brug tid med mennesker du holder af – og reducer din skærmtid

Måske har du en smartphone? Så gå ind under indstillinger, og se din skærmtid. Hvor meget tid bruger du dagligt med din telefon i hånden? Og hvad bruger du din tid på? Spil? Sociale medier?

Det er lidt tankevækkende, hvor meget tid vi bruger foran en skærm. Og så brokker vi os over, at tiden går for stærkt, og at vi intet kan nå. 

Well…

Jeg brugte engang 4 timer i gennemsnit hver dag. Nu har jeg forsøgt at skrue det ned til 2 timer. 

Mit arbejde består så også af sociale medier – det er min undskyldning. Men helt ærlig er der også virkelig meget spildtid på min telefon i løbet af dagen. Men egentlig vil jeg meget hellere opleve verden og være sammen med min familie. 

Så bliv bedre til at slukke for din telefon eller lægge den helt væk. Hvis du gør det, så kan du bruge din tid på det, der virkelig betyder noget! 

Author

Tilbage til Viden

10 ting du skal gøre hver dag for at ændre dit liv til det bedre

10 ting du skal gøre hver dag for at ændre dit liv til det bedre

Alt du får med

Hent dit Essentielle Graviditetsforløb

Yes jeg er gravid!

Guide til vitaminer under graviditeten

Tjekliste til jordemoder tider

Alt du skal vide om træning og sundhed

Tjekliste til kemi, makeup og pleje

Næste

forrige

01

Fødselsforberedelse

Rebozo

Mindfulness og vejrtrækningsøvelser

Fødselsforberedelese ebog

Fødselspakken

Næste

forrige

02

0 kr

Udstyrsguiden

Barnevognsquiz

Din komplette guide af udstyr

Nice to have / need to have 

Rabatkodehæfte

Næste

forrige

03

0 kr

0 kr

Lad os være 

Pennevenner

Følg din babys udvikling dagligt eller ugentligt under hele graviditeten, og indtil din baby fylder 1 år i vores essentielle graviditet - og babyforløb til 0 kr. Du får værdifuld viden, mini-kurser, eksklusive rabatkoder & faglig vejledning direkte i din indbakke eller i dit medlemsområde!